latawiec Posted July 27, 2009 Share Posted July 27, 2009 Witam Zakupiłem przyczepkę Hobby 400 z 87,przyczepka jest ok,ale przy naprawdę poważnych opadach lekko przecieka okno dachowe.Uszczelniałem je już dwa razy najpierw delikatnie i subtelnie a wczoraj nawaliłem tubę silikonu i jeszcze okleiłem to "taśmą na gada" a wieczorna burza i tak zdołała się do środka dostać.Jak myślicie może wart wytargać okienko i osadzić je od nowa.? Wielkie dzięki dla tych co to przeczytają i jeszcze większe dla tych co odpowiedzą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radwan Posted July 27, 2009 Share Posted July 27, 2009 może warto wytargać okienko i osadzić je od nowa.? to chyba najsensowniejsze co mozesz zrobic powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wirek Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 latawiec, skoro nie pomaga takie uszczelnianie rozkręć to okno i osadź na nowo , ale uszczelniaj nie silikonem a sikaflesem 221 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=689635800 silikon może nie spełniać dobrze roli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kit Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 zrób tak jak koledzy powyżej radzą bo inaczej to leczenie syfa pudrem i zwykła silikony sobie odpuść -użyj albo sika albo pattex Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
latawiec Posted July 28, 2009 Author Share Posted July 28, 2009 wielkie dzięki za odpowiedzi. Wykonam w/g podpowiedzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARCADARKA Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 nie wiem jaki masz konkretny model okna dachowego , ja bym sprawdził najpierw szczelność śrub które trzymają daszek pozdrowionka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
latawiec Posted August 4, 2009 Author Share Posted August 4, 2009 Witam postąpiłem zgodnie z waszymi sugestiami.Okno uszczelnione i nie cieknie.Wielkie dzięki za porady.Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts