Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hmmm oglądałem Caravelair'a z 2018 roku. Po lekkim uszkodzeniu naroża. W środku nówka, nie używana. Ale mebelki, absolutnie wszystko w środku było tak liche, cienkie, i delikatne, że w życiu bym tej marki nie rozważał. Nie polecam. Szczególnie jak potem wejdziesz do Knausa czy Fendta ;)

Opublikowano

ładny ten Calavelair , ja oglądałem podobnego 98' niezarejestrowana u nas z Dani za 9000 ale sobie dałem spokój bo w dwóch rogach z tyłu tak 3cm była od środka spróchniała podłoga 

a i w tamtej prysznica nie było

ale za to tylne szafki zmieniały się w łózko piętrowe 

Opublikowano

Nie wiem.... 14-16 jeśli sucha...i w ładnym stanie.Dobrzan na temat marki się dość trafnie wypowiedział. Co prawda są modele z wyższej półki tej marki i tam może wyglądać to lepiej, ale wskazany przez Ciebie model jest przeciętny.

$miem twierdzić, że przez swoją delikatność może być trudno o dobry stan takiej budki

Chyba że było o nią mega dbane

Opublikowano

Ile jest warta to powinieneś zapytać obecnego właściciela. To tak na początek.

A czy warto ją kupić? Jeśli jest sucha i sprawna, wyposażenie działa, wystrój i rozstaw odpowiada to ... może tak.

18 minut temu, marnow napisał:

Ile warta wg was ?

Według mnie tak strzelać się nie da. Tym bardziej, że nic nie piszesz o tej przyczepie (wyposażenie, stan, itp ... ). Przyczepy to nie samochody, nie ma prostej kwalifikacji rocznika ? .

Opublikowano

Jak kupowałem w 2012 mojego cavalera (rocznik 2002) to też miał jeden narożnik podłogi spróchniały, ale co było złe to usunąłem i przykręciłem w tym miejscu kawałek sklejki. Podłogę co rok, dwa lata smaruję olejem lnianym - i do tej pory nic więcej się nie dzieje - z tym można żyć.

Z jednej strony to delikatna przyczepa, ale z drugiej jest ona lekka więc fajnie się jeździ ze zwykłą osobówką. Przy zakupie też miałem wątpliwości, ale teraz nie żałuję - przez 7 lat dobrze mi służy i zanim kupie nową to jeszcze parę  lat pojeżdżę - polecam tę markę zwłaszcza dla dbających o sprzęt.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Budka wygląda zacnie, o ile nie ma wad ukrytych, to warta grzechu.Szkoda tylko, że nie ma stałego kibelka, jak się w nią wsadzi przenośny to bardzo mało miejsca będzie w łazience.Coś wiem na ten temat, bo sam miałem przenośny i go wywaliłem z hukiem.

Opublikowano
9 godzin temu, kalapan napisał:

Budka wygląda zacnie, o ile nie ma wad ukrytych, to warta grzechu.Szkoda tylko, że nie ma stałego kibelka, jak się w nią wsadzi przenośny to bardzo mało miejsca będzie w łazience.Coś wiem na ten temat, bo sam miałem przenośny i go wywaliłem z hukiem.

Mówisz?

daje do myślenia z tym kibelkiem, ale zdjęcia zachęcające do oględzin. Pasuje mi, że leciutka i taka zgrabna. Dzięki za wsparcie!

Opublikowano

Wygląda zachęcająco. Jeśli zdecydujesz się na oględziny zwróć uwagę na te miejsca. To mogą być ale nie muszą pęknięcia plastiku ... .

1099151881_Emeraude1.jpg.71491e6c9316ef5813f8a3216a82c428.jpg

1896528450_Emeraude2.jpg.4d7b3a69a84a8a2b43dbdcb35740fa71.jpg

626708125_Emeraude3.jpg.779c404d8dbafb53a86ebff3a71c65ba.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 5.03.2019 o 19:57, marnow napisał:

Ile jest warta taka ciepła i czy warto taka kupić ? 97rok z przedsionkiem

received_293492868000028.jpeg

received_621405168301597.jpeg

received_2262228327350866.jpeg

received_550490008767446.jpeg

received_301946443773196.jpeg

received_802904680102071.jpeg

I co kupiłeś tą przyczepę?

Opublikowano

Dzisiaj widziałem ktoś wkleił na Marketplace  facebooka  - Caravelair z 1996 roku  w Chrzanowie za 10 tys. zł. Najgorzej toto nie wygląda, nawet ma stabilizator.Tylko o ile w ogóle, to kibelek ma przenośny i coś mi nie pasi z drzwiami do kibelka.Powinny tam być - a wisi szmata. Moze ktoś szuka takiej.