Skocz do zawartości

Dusseldorf 2018 - nowości/ciekawostki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam prośbę do tych, co wybrali/wybierają się na targi - może jak zauważycie coś ciekawego, oryginalnego, to wstawilibyście fotki/zdjęcia (także tabliczki ze specyfikacjami) - co Wy na to?

Ja z chęcią odwiedzę w ten sposób targi nogami innych...;-)

Jeśli to tylko mi wydaje się dobrym pomysłem to proszę o Moderatorów o wyrzucenie wątku do kosza;-)

Edytowane przez Zulos (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Ooo - dzięki za odzew!! Czekamy zatem...

Już pojawiły się oczywiście na TwojejTubie jakieś filmiki, ale póki co dość chaotyczne - czyli z gatunku wszystko i nic.

Mi najbardziej podoba się stoisko Airstreama.

Na ten przykład:

Zauważyłem też, że pojawiły się buskampery z napędem 4x4 na bazie Fiata/Citroena - tzn. może one i były wcześniej, ale jakoś nie trafiłem...

Opublikowano

A ja cały czas się zastanawiam czy skoczyć na weekend :D Najgorsze, że samemu mi się nie chce :D

Opublikowano

No jak by ten Dusseldorf był tak blisko granicy wschodniej Niemiec, jak jest zachodniej, to bym z chęcią doskoczył, ale 1200 km na doskok to legutko dużo...:-(

A poza tym na sobotę mam już zaplanowany clubbing w Krakowie;-)

Opublikowano
17 minut temu, Zulos napisał:

No jak by ten Dusseldorf był tak blisko granicy wschodniej Niemiec, jak jest zachodniej, to bym z chęcią doskoczył, ale 1200 km na doskok to legutko dużo...:-

No autem nie ma sensu. Raczej myślę o samolocie

Opublikowano

Autem miałoby sens, gdyby się ściepnęło i ruszyło kilka osób.

Ja już sprawdzałem - mam połączenie z Balic za 574 zł - niby OK, ale planów już nie zmienię:-(

Co ciekawe z Warszawy znalazło mi najtańsze za 923,- zł...;-)

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Zulos napisał:

Autem miałoby sens, gdyby się ściepnęło i ruszyło kilka osób.

No może, ale ode mnie to ponad 1000 km. Czyli minimum 10h. Nie chce mi się :)

Cytat

Co ciekawe z Warszawy znalazło mi najtańsze za 923,- zł...;-)

Najtaniej mi obecnie znajduje za niecałe 850 zeta.

EDIT: Niepojęte dla mnie, że lot z Poznania przez Wawę jest tańszy niż lot z Wawy. Ten sam samolot. 

Edytowane przez jacek00 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Ja też nie mam pojęcia jak oni ustalają te ceny biletów, które są diametralnie różne w różnych okresach - czy mają na to jakiś algorytm, a jeśli tak to chyba sami nie wiedzą jak on to oblicza...

Ja kiedyś leciałem z Krakowa do Mediolanu za 98,- zł w obie strony i rozmawialiśmy z pasażerami, to kwoty za które lecieli były tak różne, że nijak nie można było dojść z czego one wynikały...

Opublikowano
8 minut temu, Zulos napisał:

Ja też nie mam pojęcia jak oni ustalają te ceny biletów, które są diametralnie różne w różnych okresach - czy mają na to jakiś algorytm, a jeśli tak to chyba sami nie wiedzą jak on to oblicza...

Ja kiedyś leciałem z Krakowa do Mediolanu za 98,- zł w obie strony i rozmawialiśmy z pasażerami, to kwoty za które lecieli były tak różne, że nijak nie można było dojść z czego one wynikały...

Szkoda, że nie mogę kupić biletu Poznań - Warszawa - Dusseldordf - Warszawa - Poznań i wsiąść w Wawie. Bo w drodze powrotnej pewnie dałoby się tak zrobić :D

Opublikowano

Koledzy, ja jadę po raz czwarty i tak jak w latach ubiegłych, nie traktuję tego wyjazdu wyłącznie w celach targowych. Główna atrakcją, w Dusseldorfie na Caravan Salon było, jest i będzie przebywanie na tym olbrzymim kempingu, w który na ten czas zamienia się targowy parking. Targi, to tylko dodatek :) (żart oczywiście), ale jak tam jechać, to tylko kamperem lub z przyczepą.

Opublikowano

I kolejna - dłuższa relacja z jotuba:

Podoba mi się - choć to nie nowość - lodówka z osobnym zamrażalnikiem i z zarówno lodówką jak i zamrażalnikiem otwieranymi na obie strony - to jest świetny patent...