Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W pierwszej kolejności - Witajcie :hej: . Przywitam się gdyż to mój pierwszy post, choć forum czytam już od dłuższego czasu.

I od dłuższego czasu szukam jakiejś sensownej przyczepki dla 5 osobowej rodziny (dwoje dorosłych + dzieciaki 6/5/1 lat).

Przyczepa będzie służyć w dwóch celach.

1) Wyjazdy wakacyjne

2) Miejsce do nocowania na działce w ciągu roku.

Budżet póki co ograniczony do 12 000 (lekko rozciągliwy do 14 000)

Z wymagań które są dla mnie najważniejsze do żeby przyczepka miała:

1) Pełną łazienkę (prysznic, ubikacja "stała" nie turystyczna) z ciepłą wodą

2) Dwie sypialnie

3) Kuchnie

4) Przedsionek.

Ogólnie celuję w coś powyżej 1995 roku. Najchętniej w coś w województwie mazowieckim.

W oko wpadła mi jedna z przyczep Hobby.

http://allegro.pl/przyczepa-kempingowa-hobby-prestige-535-i5565395317.html

I na szybko pytania trzy:

1) Czy warto wogóle jechać? (może ktoś ją już oglądał z forumowiczów, albo coś na zdjęciach od razu ją dyskfalifikuje?)

2) Czy w tym modelu nie było szyby z przodu? (Czy ta jakaś chałupnicza robota?)

3) Czy ew. byli by jacych chętni profesjonaliści którzy mogli by ze mną podjechać i obejrzeć ten sprzęt?

Inne pytania pewnie się jeszcze napatoczą. :hmm:

Z informacji dodatkowych, przyczepa będzie ciągnięta Oplem Vectrą C, 2.0T jeśli to ma dla Was jakieś znaczenie :huh:

Opublikowano

Moim zdaniem odpuść. Wyglada jak szrot - cos sie ze ścianą z drzwiami dzieje.

Opublikowano (edytowane)

Moim zdaniem odpuść. Wyglada jak szrot - cos sie ze ścianą z drzwiami dzieje.

A takie coś? Co prawda daleko ode mnie, ale może?

http://allegro.pl/duza-zadbana-przyczepa-kempingowa-abi-2-sypialnie-i5575473919.html

lub to(to jest ideał jesli chodzi o rozklad wnetrza):

http://allegro.pl/knaus-azur-540-przedsionek-kutno-i5553024037.html

Edytowane przez golec20 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

Jak ona jest zadbana, to ja jestem Prezydent Elekt :] Jeszcze w ofercie sprzedawców przyczep (a sporo ich widziałem) nie spotkałem się z określeniem: "regularnie silikonowana"  :hehe:

Ale trzeba sprzedawcy przyznać, że nie ukrywa zacieków pod wszystkimi oknami i zacieków na listwach łączących.

Edytowane przez Robak (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Jak ona jest zadbana, to ja jestem Prezydent Elekt :] Jeszcze w ofercie sprzedawców przyczep (a sporo ich widziałem) nie spotkałem się z określeniem: "regularnie silikonowana"  :hehe:

Ale trzeba sprzedawcy przyznać, że nie ukrywa zacieków pod wszystkimi oknami i zacieków na listwach łączących.

:oslabiony:  - cholera czuje ze ciezej bedzie kupic przyczepe niz mi sie wydaje. Liczyłem że jednak przy przyczepach handlarze nie bedą kombinować...

Opublikowano

A takie coś? Co prawda daleko ode mnie, ale może?

http://allegro.pl/duza-zadbana-przyczepa-kempingowa-abi-2-sypialnie-i5575473919.html

lub to(to jest ideał jesli chodzi o rozklad wnetrza):

http://allegro.pl/knaus-azur-540-przedsionek-kutno-i5553024037.html

Ta druga jest z Kutna - oni mają raczej przyczepy w dobrym stanie - choć relatywnie droższe niż gdzie indziej.

Pierwsza jest prawdopodobnie cała zgniła - ma zacieki pod oknami.

Opublikowano

Pewnie nie czytałeś za bardzo forum, najlepiej poświęć kilka wieczorów na lekturę, to Ci bardzo dużo ułatwi.

Nie no, trochę czytałem. Nawet w aucie mam liste od Jacekwwa z punktami do sprawdzenia przyczep (przy okazji jak coś oglądam). Nie mniej zawsze wolę zapytać przed przejażdżką czy szanowne grono osób które zna się na przyczepach lub z nich korzysta od jakiegoś czasu,  nie widzi przypadkiem jakiegoś "Ale".

Moja przygoda z przyczepami trwała zaledwie miesiąc z Niewiadowem n126 w 2001 roku, pożyczoną tylko na wakacje. :( A teraz z dzieciakami fajnie było by pojeździć :)

Opublikowano

Ta druga jest z Kutna - oni mają raczej przyczepy w dobrym stanie - choć relatywnie droższe niż gdzie indziej.

Wole zapłacić więcej i mieć coś w stanie dobrym, niż nowszą w stanie "dobrym" :unsure:

Opublikowano

No wiesz tam tez są budki zmeczone i podniszczone ale jakichś min totalnych tam nie widzialem. Ludzie też chwala raczej ten komis.

Opublikowano

Czytałem sporo opinii o komisie w Kutnie, zresztą byłem tam kilka razy przy okazji. Ludzie raczej sobie chwalą ten komis. Przyczepy poniżej 15k to u nich rzadkość i wynika to z tego, że klient zostawiał swoją w rozliczeniu. Sami sprowadzają raczej przyczepy nowsze.

Tydzień temu ze szwagrem kupiliśmy przyczepę, rzec można prawie ideał, w pełni wyposażoną, od handlarza z Gąbina, Burstnera '91 z 2 sypialniami i full łazienką za 6k. Najlepszy to handlarz, jest właścicielem 2 hoteli, campa i jeszcze innych atrakcji, a zajmuje się jeszcze handlem przyczepami i drobnymi rupieciami z Niemiec, na działce ma istny "dom rozpusty".

Opublikowano (edytowane)

druga też, oglądałem ją. :oslabiony:

Edytowane przez visitor1967 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Tydzień temu ze szwagrem kupiliśmy przyczepę, rzec można prawie ideał, w pełni wyposażoną, od handlarza z Gąbina, Burstnera '91 z 2 sypialniami i full łazienką za 6k. Najlepszy to handlarz, jest właścicielem 2 hoteli, campa i jeszcze innych atrakcji, a zajmuje się jeszcze handlem przyczepami i drobnymi rupieciami z Niemiec, na działce ma istny "dom rozpusty".

Mógłbyś rozwinąć ten wątek, o co dokładnie chodzi? A może jakieś namiary jeśli taki dobry lub okazje? A może całkowicie to inaczej odebrałem? Dlatego proszę o rozwinięcie.

Opublikowano

druga też, oglądałem ją. :oslabiony:

A cos wiecej? Bo sie juz ustawialem z tymi ludzmi ze w tygodniu podjade... a mam jakies 150km wiec moze nie warto...