Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Sporo lat jeźdiłem na moto, siedzałem też na forach motocyklowych. Ktoś kiedyś założył na jednym z forów temat UWAGA - trup/mina. Forumowicze wrzucali tam linki z ofertami sprzedaży używanych motocykli, które w rzeczywistości okazywały się totalnymi trupami. Zaoszczędziło to wielu osobom staty czasu i paliwa.

Jeśli Admin uzna taki temat za niepotrzebny, proszę usunąć.

Opublikowano

Witam. Sporo lat jeźdiłem na moto, siedzałem też na forach motocyklowych. Ktoś kiedyś założył na jednym z forów temat UWAGA - trup/mina. Forumowicze wrzucali tam linki z ofertami sprzedaży używanych motocykli, które w rzeczywistości okazywały się totalnymi trupami. Zaoszczędziło to wielu osobom staty czasu i paliwa.

Jeśli Admin uzna taki temat za niepotrzebny, proszę usunąć.

znacznie proście wskazać zdatne do kupna , większość przyczepek to ledwo jeżdżące trupy 

Opublikowano

Witajcie,

Pomysł bardzo fajny, sam właśnie jestem po kilkudziesięciu oględzinach, czasem robiąc po 400-600 km a na miejscu okazywało się całkiem inaczej jak sprzedający mówił przez telefon.

Pozdrawiam

Dawid

Opublikowano

znacznie proście wskazać zdatne do kupna , większość przyczepek to ledwo jeżdżące trupy 

To się chyba mija z celem - jak znajdę dobrą przyczepkę to ją kupię :)

Nie chodzi mi o to, żeby wklejać tu jakieś drobne uszkodzenia, zadrapania czy coś w tym stylu, ale o ewidentne oszustwa - gdzie sprzedający pisze o super stanie, bez zacieków i przykrych zapachów, a na miejscu okazuje się, że połowa przyczepy jest zgnita.

Opublikowano

Nie wiem jak by się do tego miało Prawo. 

Co innego jak forumowicz szuka, chce kupić, znalazł coś i nie jest pewien więc zapodaje ogłoszenie i my oceniamy przedmiot, bardzo często trafnie, a co innego jest piętnowanie ogłoszenia z góry, obligatoryjnie. 

Tu mam na myśli paragrafy o pomówienia.

Opublikowano

Nie ma mowy o pomówieniu jeśli mówimy o stanie faktycznym. Poza tym nie można pomówić przyczepy ;-) bo zakładam, że nikt normalny nie pisałby, że sprzedawca to oszust itp tylko opisywany byłyby sam stan faktyczny przeczypy w stosunku do ogłoszenia czy obietnic sprzedawcy.

Na rynku motoryzacyjnym takie tematy funckjonują i mają się dobrze. Całe forum bezwypadkowe.net czy nawet programy typu Turbo Kamera na TVN

Opublikowano

OK. To zacznę :)

Spośród wszystkich obejrzanych przyczep ta napewno nadaje się do tego tematu. Tym bardziej koniec opisu: "Czysta. Zadbana. Bez zapachów ;)" nie wywołuje u mnie wyrzutów sumienia. Stan faktyczny: ściany widoczne na 2 zdjęciu nadają się do wymiany. Styropian jest CZARNY - wspaniałe źródło pleśni i grzybów. Ogólnie rdza, blatu nie da się otworzyć. Jak ktoś chce wywalić bez sensu kasę na paliwo to niech jedzie. Tragedia.

http://olx.pl/oferta/przyczepa-kempingowa-gruau-a4202-CID5-ID6WEbW.html#8117607250

• 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)

Odgrzeje kotleta...

Spośród obejrzanych ostatnio kilku sztuk, trafiłem na jedną w województwie lubuskim FG XXXXX. Chciałbym przestrzec ewentualnych kupujących przed niepotrzebną podróżą, tym bardziej że od budki za 30kpln można chyba czegoś wymagać.

Pęknięcie nad drzwiami (najmniejszy problem)

post-8412-0-46808600-1491943513_thumb.jpg

Zewnętrzna listwa dolna z lewej strony jest niefabryczna (też nie jest największym problemem), lewe nadkole przykręcone na jakieś dziwne wkręty prosto do blachy bez żadnego uszczelnienia, z przodu oryginał, z tyłu rzeźba..

post-8412-0-20577700-1491943907_thumb.jpg

post-8412-0-20264400-1491944022_thumb.jpg

Przód po naprawie i to kiepskiej... Parapet, ściana grodziowa bakisty wogole nie trzyma się niczego... Wszystko luźne... Blacha nosi znamiona jakiegoś grzebania.

post-8412-0-74723800-1491944485_thumb.jpg

post-8412-0-01465400-1491944563_thumb.jpg

post-8412-0-16415600-1491944613_thumb.jpg

Taki jest stan realny... Żadne pomówienia ani wyssane z palca historie.

Edit:

Oczywiście przez tel ani słowa na temat napraw

post-8412-0-91294700-1491944755_thumb.jpg

post-8412-0-46153700-1491944844_thumb.jpg

Edytowane przez DOMINO7 (wyświetl historię edycji)