Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Rozmyślam nad taki zakupem?

Powód? Za duzo ostatnio mam "pecha" do kontroli drogowych z "budką" i ryzykuje wpadką z przeładowaniem.

https://www.reimo.com/de/suche

Co o tym sądzicie? Macie może inne propozycje? 

Średnio robie około 8 rejsów z "budką' w ciagu roku. Prawie za kazdym razem jestem prze......la...dowany  :hmm:

Opublikowano

Jeśli częściej bywasz w Pile niż w Karlsruhe to chętnie kupił bym na spółkę. Samemu kupić szkoda mi trochę kasy, ale  we dwóch, trzech to już by miało sens, w końcu to się używa kilka minut, a potem leży do następnego razu :) 

Opublikowano

Mamy taka . Tylko raz ja uzylismy jeszcze na Fendt.

Teraz juz sie nie wazymy bo mamy duzo zapasu kilogramow.

Na ebay jest za 80 € jakas

Opublikowano

Nasza przyczepa wazy 1400 kg. Mozemy zaladowac do 1800 kg a samochod moze ciagnac 2100kg.

Po przejsciach, ktore mielismy jeden sezon jeszcze z C klasa teraz mamy luksus :]

Sasiadki przyjeciolki syn kupil pieknego LMC na dwoch osiach i nawet ciasta od mamusi na droge nie zabral, bo to wszystko wazy...

Teraz jego przyczepa jest na sprzedaz

Opublikowano

Kolego masz pecha do częstych kontroli z budką,powiec ile razy ważyli ciebie podczas tych kontroli

Opublikowano

Mamy taka . Tylko raz ja uzylismy jeszcze na Fendt.

Teraz juz sie nie wazymy bo mamy duzo zapasu kilogramow.

Na ebay jest za 80 € jakas

za 350 zł chętnie wezmę , przymierzam się od dawna do czegoś takiego i nie mogę trafić używanego 

a przydała by się służbowo i prywatnie też 

ja podjeżdżam na skład węgla i za piwko wiem ile waży

nie każdy ma skład węgla po drodze  :]

Opublikowano (edytowane)

Kolego masz pecha do częstych kontroli z budką,powiec ile razy ważyli ciebie podczas tych kontroli

Co prawda ważyć mnie nie ważyli, ale za to bardzo szczególowo kontroluja pojazd i przyczepę. Ja akurat mam niemiecki dowod rej. ale wiem, ze na zawartośc w innych dowodach rej. nie zwracaja uwagi tylko wpisują nr VIN i maja pęlne dane pojazdu. Wydziały komunikacji wpisują rózne "abstrakcyjne" rzeczy nie tylko w Polsce i stad tak wnikliwie po nr VIN sprawdzają dane. Zaliczyłem dwa mandaty po 50 € za przekroczenie nacisku na kule i 35€ za źle zapięte rowery na przyczepie. To wszystko w tym roku. Zwazyc by mnie zapewne zwazyli tylko nie wiem czy mieli sprzet przy sobie? Byłem zmuszony przeładowywać troche rzeczy w przyczepie. 

Dodam, ze każdy element roweru (przykladowo dzwonek, lampka wypinana itp. ) musi być w transporcie zdemontowany. Równiez torby przypinane na rowerze tez. Nie maz znaczenia czy sa super dobrze zamocowane. Jedynym wyjątkiem jest pokrowiec w transporcie.

Sprawdzaja luzy na kuli, rozmieszczenie ladunku w przyczepie, nawet czy butla gazowa w trakcie jazdy była zakrecona. Przewód musi być odłaczony. Słowem czepiali sie wszystkiego.

Nie wiem, czy to jakaś akcja w tym roku?

Edytowane przez Helmut (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

za 350 zł chętnie wezmę , przymierzam się od dawna do czegoś takiego i nie mogę trafić używanego 

To nie moja jest na ebay. Ja nie sprzedaje, bo kiedys moze sie przydac.

Opublikowano

Zaliczyłem dwa mandaty po 50 € za przekroczenie nacisku na kule

Możesz sprecyzować czym się kierują w tym przypadku - dopuszczalnym naciskiem na kule z tabliczki na samochodzie?

Dodam, ze każdy element roweru (przykladowo dzwonek, lampka wypinana itp. ) musi być w transporcie zdemontowany. Równiez torby przypinane na rowerze tez. Nie maz znaczenia czy sa super dobrze zamocowane. Jedynym wyjątkiem jest pokrowiec w transporcie.

Co oznacza ten wyjątek z pokrowcem? Czy oznacza to, że jak masz pokrowiec, to nie musisz mieć zdemontowanych tych wszystkich pierdół z roweru, czy po prostu łaskawie pozwalają na pokrowiec?