Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w lipcu jadę na długo oczekiwany urlop, na ukochaną Chorwację .. a tu żona znowu wymyśliła,

że po drodze, może zajechalibyśmy do Wiednia, obejrzeć dzieła Klimta. 

marudzi o tym Klimcie już któryś rok  :blagac:

więc chyba nie uda mi się znaleźć jakiejś solidnej wymówki. :hmm:

czy ktoś z Was już tam był kiedyś??  :swieca:

jak z dojazdem, z parkingiem?

czy można dojechać, pod sam pałac? lub niedaleko - są miejsca na auto z cepkom?

czy raczej, stanąć za miastem - dalej metro - i inne straszne przeszkody??

dajcie znać  :oslabiony:

tu trochę o tym miejscu http://www.wien.info/pl/sightseeing/museums-exhibitions/top/belvedere

Opublikowano

hersones zestawem po Wiedniu nie jeździ się zbyt przyjemnie. Znalezienie miejsca parkingowego może być bardzo trudne. Może przemyśl taką opcję z noclegiem na kempingu i 2 dni na zwiedzanie? Kempingi wiedeńskie są dość dobrze skomunikowane i podróże komunikacją miejską nie są trudne a pewnie najwygodniejsze.

Opublikowano (edytowane)

hersones zestawem po Wiedniu nie jeździ się zbyt przyjemnie. Znalezienie miejsca parkingowego może być bardzo trudne. Może przemyśl taką opcję z noclegiem na kempingu i 2 dni na zwiedzanie? Kempingi wiedeńskie są dość dobrze skomunikowane i podróże komunikacją miejską nie są trudne a pewnie najwygodniejsze.

Miodzio dobrze radzi. W Wiedniu są kempingi i to najlepszy sposób. Ewentualnie jak czujesz się na siłach dogadać, to można zostawić budkę np. na jakiejś stacji benzynowej za niewielką opłatą. Moja w zeszłym roku przestała tak kilka dni. Parkowanie w miejscach mocno turystycznych Wiednia bywa trudne samym autem. Edytowane przez Pierzasty (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

dzięki za odpowiedzi,.

też wydaje mi się że może być kłopot z postojem w centrum tak wielkiego miasta.

a szczerze to boję się zostawić samopas mojej przyczepki, dodatkowo z silnikiem do riba i sprzętem na wakacje.

chyba że na kempingu we Wiedniu.

osobiście to wolałbym te 2 dni spędzac na piachu i w wodzie, a nie w murach zamku i okolicach zatłoczonego miasta.będzie wieczorem dyskusja z żoną :)

i napewno znowu tym razem wybierzemy piasek i wode..

a żony ukochany Klimt może spokojnie sobie poczekać (..) :)