Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, szukam fachowca z okolicy krakowa ,który poradzi sobie z naprawa hamulców, zaczep mam alko, na przegladzie stwierdzili mi ze nie mam hamulca i że blokuje mi koła.

Opublikowano

Firma PAMER z Facimiecha zaraz za Skawiną przy trasie na Oświęcim... Masz tam pełny serwis kempingów w bardzo przyzwoitej cenie.

Opublikowano

Dzięki za namiar, chodzi właśnie o tą przyzwoitą cenę :]

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich, szukam fachowca z okolicy krakowa ,który poradzi sobie z naprawa hamulców, zaczep mam alko, na przegladzie stwierdzili mi ze nie mam hamulca i że blokuje mi koła.

że też ci ktoś hamulce sprawdzał na przeglądzie w moim rejonie to tylko światła sprawdzają o hamulcach hmm nawet nie popatrzeli zawsze było hasło hamuje -no to dobrze bo nie chce mi sie tam czegoś zapinać  i stempel

no ale co zrobić 

Edytowane przez andross (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Straszna taka stacja. A potem budka tańczy na jezdni przy hamowaniu....

Opublikowano

że też ci ktoś hamulce sprawdzał na przeglądzie w moim rejonie to tylko światła sprawdzają o hamulcach hmm nawet nie popatrzeli zawsze było hasło hamuje -no to dobrze bo nie chce mi sie tam czegoś zapinać i stempel

no ale co zrobić

Mi też sprawdzali na przeglądzie hamulec. Jeśli dobrze pamiętam to na rolkach zaciągał ręczny i sprawdzał na komputerze siłę hamowania.

Pamera mogę polecić, tylko się wcześniej umów żeby załatwić sprawę od ręki.

Opublikowano

że też ci ktoś hamulce sprawdzał na przeglądzie w moim rejonie to tylko światła sprawdzają o hamulcach hmm nawet nie popatrzeli zawsze było hasło hamuje -no to dobrze bo nie chce mi sie tam czegoś zapinać i stempel

no ale co zrobić

Zmienić stację i zwrócić diagnoście uwagę że ty płacisz za przegląd.Pieczątka (stempel) kosztuje tylko 1 zł a reszta to wykonanie usługi.

Opublikowano

Ciekawy jestem jak ten gość sprawdzał na rolkach hamulce w przyczepie. Co przyczepa była na haku auta?

Sprawdzenie hamulców odbywa się przy pomocy specjalnego przyrządu zakładanego na zaczep mającego sprawdzić działanie całego systemu hamulcowego tylko w przyczepie.

Opublikowano

Ciekawy jestem jak ten gość sprawdzał na rolkach hamulce w przyczepie. Co przyczepa była na haku auta?

Sprawdzenie hamulców odbywa się przy pomocy specjalnego przyrządu zakładanego na zaczep mającego sprawdzić działanie całego systemu hamulcowego tylko w przyczepie.

Przyczepa była na haku i zaciągnął dźwignię.
Opublikowano

To nie jest właściwy sposób sprawdzenia hamulców w przyczepie. Sprawdził po łebkach tylko czy koła się blokują,natomiast cały system hamulca tzw. najazdowego nie.