RobertN Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Witam. Planuje wyjazd w lipcu do Włoch w okolice Livorno - 1 tydzień i okolice Florencji - 2 tydzień. Zawsze jeździłem z Vacansoleil ale w tym roku ceny u nich zwariowały. Dlatego moje pytanie: Czy moglibyście doradzić, polecić jakiś fajny kamping nad morzem względnie czysty i nie za drogi - tzn. ok.. 1500/tydzień za przyczepę i 2+2. No i oczywiście coś w okolicach Florencji. Z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertN Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Pytanie juz nie aktualne. Wczasy zabukowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosek Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Jedziesz z przyczepą czy do hotelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertN Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Z przyczepą oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dpong Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Co wybrałeś o ile można wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin75 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Również proszę o info jakie wybrałeś miejsca też planuję Italię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gofer Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 To i ja sie podepne pod temat Planujemy wyjazd w okolice Grosetto w polowie lipca dokladnie to szukamy gdzies stacjonarki pomiędzy Follonica a Albinia a z tamtąd koleją (bez psa) jakies wycieczki: Rzym, Piza Ciekaw jestem co ty wybrałeś Liczę rownież na podpowiedzi bywalców toskanskich plaz co do wwyboru odpowiedniego dla rodziny 2+2 (5,8) miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertN Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) 1 tydzień wybrałem Camping Park Albatros - San Vincenzo. Byłem tam kiedyś i bardzo mi się podobało. Kamping ma wszystko co potrzebne. Nie należy do typu spokojny choć ja odpocząłem. 2 tydzień Camping Parco delle Piscine - tam jeszcze nie byłem ale z relacji zapowiada się całkiem ciekawie i blisko jest do Florencji, którą moja żona chce koniecznie zwiedzić. Dla mnie osobiście ważne żeby na kampingu komarów nie było. Pozdrawiam. P.S. co do zwiedzania Rzymu to polecam Kamping Fabulos. Jest praktycznie na peryferiach Rzymu obok jest przystanek autobusowy. Chyba 4 przystanki i jesteś przy metrze a potem to już tylko rozpracować gdzie wysiadać i możesz sobie pozwiedzać. Co do Pizy to ja zwiedzałem właśnie będąc na Park Albatros , dodatkowo popłynęliśmy na Elbę. Bilet tani nie był ale ... warto piękne widoki jest gdzie się wykąpać i pozwiedzać. Edytowane 16 Stycznia 2015 przez RobertN (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gofer Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 O Albatrosie czytałem i mimo wszystkich atrakcji to na plaze trzeba sie pzreeeeeeeeejsc dzieki za namiary na Rzym zanotuję. Na tą chwile jestem za podrozowaniem koleja ale .... m.in. dlatego tez mysle o Albinia czy Follonica - moze ktos byl w tych miasteczkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertN Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Tak faktycznie na plaże idzie się ok 10-15 min w zależności gdzie jesteś zakwaterowany.Ale jak ktoś nie musi codziennie być nad morzem to baseny są bardzo fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gofer Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Nie chciałbym tworzyć nowego tematu wiec jeżeli mogę to podepnę się, dalej pokazując nasze plany i zadając kolejne pytania. Jeżeli nie to proszę adminów o wydzielenie Nasz plan powoli się szkicuje. No bo przecież już 8 st na plusie. oto nasz domniemana trasa http://goo.gl/maps/iN5kU nie zaznaczyłem jeszcze miejsc na przysłowiowego "komara" w trasie bo to jeszcze wyjdzie czy to będzie Trencin czy Triestingparkpltz czy inne miejsce godne zaufania. Nie ma też określonego punktu docelowego a raczej najdalszy punkt moich poszukiwań. Jako punkt tranzytowy Wybraliśmy WENECJĘ i teraz moje pierwsze pytanie.Po lekturze opowiadań forum już wiem że istnieje możliwość postoju na parkingu Tronchetto. No właśnie parking parkingiem a nocleg? interesują mnie też wasze sugestie dotyczące przebiegu całej naszej trasy. Zarówno Słowacja jak i Włochy. Część tras zapożyczyłem od IrEd'a a o reszcie nie wiem nic. Z ogonkiem przelecę? Ponawiam też pytanie o punkt docelowy gdzieś pomiędzy Follonica a Albinia, który nie musi zawierać basenu/ów ot byle był plac zabaw dla dzieci (3, 5, 8) no i łatwy dostęp do plaży. A łatwość dostępu do publicznych środków transportu będzie dodatkową zaletą. Pozdrawiamy Gofry i Berety Edytowane 17 Stycznia 2015 przez gofer (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucek26 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Na Twoim miejscu pojechałbym autostradą A4 jak najdalej na zachód Polski i potem skręcił na południe A1 przez Czechy do Wiednia. W Polsce masz bardzo dobre MOP przy autostradach, mniejsze koszty opłat autostradowych oraz generalnie lepsze drogi niż na Słowacji. Poza tym taka długa trasa przez Słowację będzie dużo bardziej męcząca, dużo gorsze drogi oraz gorsza autostrada do Bratysławy. Nie licz na to że pojedziesz szybko , mimo znacznie mniejszego ruchu niż w Polsce pojedziesz wolniej oraz trudno będzie znaleźć dobre miejsce na postój. W każdej miejscowości będziesz obserwował z uwagą drogę czy nie ma policji.Jak będziesz miał pecha to możesz być zatrzymany nawet kilka razy na tak długiej trasie. Od wielu lat co roku przejeżdżam przez Słowację kilka razy i z przykrością muszę stwierdzić ,że generalnie jakość dróg na Słowacji nie poprawiła się. Jeszcze kilka lat temu były jakościowo lepsze od polskich ,ale to już przeszłość. Pozytyw to bardzo atrakcyjne widoki krajobrazowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gofer Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Dzięki za rady. Już uwzględniłem takie rozwiązanie ale nie naniosłem na mapę Jedynie, mimo wszystko będę kierował się na Bratysławę, ale już Chyżnego a nie od Barwinka. Wielu z Was jednak chwali bardziej drogę przez Słowację niż przez Czechy, a dla nas dojazd do Cieszyna czy do Łazisk to dodatkowe koszty. tu np trasa omijająca autostrady we Włoszech http://goo.gl/maps/jHkaj Mam natomiast coraz mniej optymizmu co do przystanku tranzytowego w Wenecji. Parking Tronchetto nie ma wody, toalet wiec odpada. San Giuliano mimo parku Expo też chyba nie da rady i będę szukał campingu na 1 noc Venezia Vilage? a może coś od strony Morza? Plan jest taki za dojeżdżamy do Wenecji popołudniu i mamy wieczorne zwiedzanie, i następnego dnia ranna powtórka i w trasę co by na noc zajechać na zachodnie wybrzeże. Tam nocka i checkin na camping. Edytowane 20 Stycznia 2015 przez gofer (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielczanin Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Nie wiem czy opłaca się omijać autostradę-przynajmniej tą z Tarvisio do Udine.O ile dobrze odczytałem to kosztuje tylko 1,8 E ( http://oplatydrogowe.eu/oplaty-drogowe/it).To jednak góry i autostradą wygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gofer Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 niestety 10 E http://www.autostrade.it/autostrade_en-gis/ricercaPercorso.do?tipo=P&equivalenzaClassi=3&dscDa=tarvisio&dtxpDa=339&dscA=udine&dtxpA=15028&soloAuto=on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi