kloszard Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 witam Planuje podroz po chorwacji(samochodem kampingowym) i zastanawia mnie temat postoju poza kampingami. Czy jest to uregulowane jakimis przepisami? Jesli spodoba mi sie jakas dzika plaza to czy moge sobie zaparkowac w poblizu i sie przespac , bez obawy ze rano zobacze mandat za wycieraczka?? stawanie na parkingach, czy nocleg "w polu"? z gory dziekuje za wszelkie info klo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
noemi_s Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 Na terenie Chorwacji postój na dziko jest absolutnie zabroniony i z upodobaniem ścigany przez ichniejszą policję. Myślę nawet, że nie tyle zastałbyś rano mandat za wycieraczką, co zostałbyś w środku nocy obudzony przez stróżów prawa. Ucieszyliby się niemożebnie ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Effendi Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 w środku nocy obudzony przez stróżów prawa a to u nich nie ma czegos takiego jak świete prawo do ciszy nocnej ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
noemi_s Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 w środku nocy obudzony przez stróżów prawa a to u nich nie ma czegos takiego jak świete prawo do ciszy nocnej ?? Jest. Na kempingach . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kloszard Posted January 29, 2008 Author Share Posted January 29, 2008 dzieki za odpowiedz.....to mi wiele wyjasnia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
be-ja Posted February 16, 2008 Share Posted February 16, 2008 Witaj. Mimo iż minęło troszkę czasu na odpowiedz, ale dopiero dziś zobaczyłem Twoje pytanie. Proponuję odwiedzić stronę http://www.cro.pl/forum/ tam znajdziesz wyczerpującą informację w tym temacie. Możesz śmiało nocować na parkingach stacji benzynowych w miejscach przeznaczonych do tego celu (przyłącze prądu oraz możliwość zrzutu brudnej wody za opłatą) Wykaz stacji znajdziesz na podanej stronie ewentualnie zadasz pytanko i Cromaniacy zaraz ci odpowiedzą. Dodatkowo poinformują gdzie można biwakować bez opłat i jak to robić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts