Arturo43 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Witam Oglądałem przyczepkę, która ma takową szparę między tylną ścianą łazienki a toaletą. Zauważyłem również, że kibelek po uchwyceniu go da się minimalnie podnieść do góry i przez co zakryć ową szparę. Wynika z tego, że ma pewien luz. Orientuje się któryś z kolegów, co może być powodem takiego stanu rzeczy i w jaki sposób można to naprawić (aby nie podtrzymywać cały czas kibelka w rękach ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strus251 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Artur, a może tam się coś z podłogą dzieje i jest wygięta jak dno łódki, lub coś w tym stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo43 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Tak tez podejrzewam rozumiem że ten kibelek leży bezposrednio na podłodze nie za bardzo jak jest to zobaczyć bo same plastiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andross Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 sprawdź se podłogę pod ubikacją od strony podwozia ,tam może być pies pogrzebany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo43 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 sprawdź se podłogę pod ubikacją od strony podwozia ,tam może być pies pogrzebanySprawdzalem od spodu ,,, ladniutko i sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr1343 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 a podloga czasami nie byla wymieniona czesciowo? kibelek powinien byc po wyjeciu kasety mocowany do scianki bocznej, kibelek i brodzik to oddzielne czesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo43 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 a podloga czasami nie byla wymieniona czesciowo? kibelek powinien byc po wyjeciu kasety mocowany do scianki bocznej, kibelek i brodzik to oddzielne czesci Czyli mam rozumieć ze mocowany jest bokami tzn patrzac na niego uchwyty mocujace ma po bokach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edisoniras Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 na moje oko to się po prostu plastiki odkształciły " z wiekiem" , zobacz ,że linia szafki nie jest prosta- to jak by to mogło przylegać. Tak ma być . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andross Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Sprawdzalem od spodu ,,, ladniutko i sucho Jeżeli nie była wymieniona podłoga , a jest przykręcona jak w oryginale to plastiki sie odkształciły,a jak to angielka no to prawie na pewno,widziałem ich kilka przed zakupem mojej i to się zdarza bardzo często . U mnie plastik odkształcił sie z boku ubikacji i mam szparkę którą załatam , po 20 latach no przecież im wolno .A to w sumie Niemka hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo43 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 na moje oko to się po prostu plastiki odkształciły " z wiekiem" , zobacz ,że linia szafki nie jest prosta- to jak by to mogło przylegać. Tak ma być . Wiesz ona w ogóle stala w tgz. polu czyli nazwijmy to krzywo jak się da. Mnie zastanawia to że jak chwyciłem kibelek oburącz to podnioslem go jakieś dwa centymetry tak że doszedł do plastiku i zakrył szczelinę, po puszczeniu opadł sobie. Czyli poprostu gdzieś tam jest luźny. Też nie bardzo mialem czas zeby to dokladnie rozkmienić, może zna któryś z Kolegów dokladnie budowę tych toalet i mi troszkę rozjasni kiblowe tajemnice luzów:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmtaxi Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Odkręć szafkę i wyjmij kibel, a wszystko będzie jasne. Jak się trochę odkształciło to po zamocowaniu kibla, przykręć szafkę bez luzu nad kiblem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianSadowski Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Jeżeli nic przy toalecie nie było kombinowane to nigdy nie powinno tak się dziać. Musiał ktoś zdejmować toaletę i ją po prostu źle spasował. Jeżeli podłoga jest ok, to sprawdź jeszcze ścianę przy toalecie i szafki dookoła toalety, bo jeżeli one są poprzesuwane to może być to oznaka, że przyczepa mogła być uderzona. Szukaj śladów dziur po wkrętach i starych położeń szafek. A jeżeli chodzi o same spasowanie, nie będzie z tym większego problemu chyba, że brakuję jakiś elementów od środka lub plastiki zostały nadwyrężone. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi