Toman Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Cześć Pomocy moja lodówka nie chlodzi. Zrobiłem dziś jak opisali koledzy, czyli włączona lodówkę obracalem na boki, stawiałem do góry nogami opiekując i amoniak sie zaczął przelewać, lecz i górna i dolna rurka są gorącymi a lodowa nie chlodzi. Co dalej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gewehr Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Cześć Pomocy moja lodówka nie chlodzi. Zrobiłem dziś jak opisali koledzy, czyli włączona lodówkę obracalem na boki, stawiałem do góry nogami opiekując i amoniak sie zaczął przelewać, lecz i górna i dolna rurka są gorącymi a lodowa nie chlodzi. Co dalej??? Gdzie wyczytałeś że ma być włączona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidknaus Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Lodówki nie rozgrzewasz jak jest zimna do góry nogami i lekko pukasz w wężownice,potem odwracasz i pukasz,czynność powtarzasz ze 2-3 razy,potem włączasz i hula,nigdy nie przewracaj gorącej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Lodówki nie rozgrzewasz jak jest zimna do góry nogami i lekko pukasz w wężownice,potem odwracasz i pukasz,czynność powtarzasz ze 2-3 razy,potem włączasz i hula,nigdy nie przewracaj gorącej Nie lepiej się przejechać żeby ją wytrzepało i dobrze wypoziomować przyczepę ? Nigdy nie wyjmowałem lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socale Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zacytuję fragment siebie na potwierdzenia Witus'a : U mnie skutecznie pomaga przejażdżka 100m po polnej drodze, powolutku, rozkołyszę i lodówka dostaje pałera na długo. Post na zaprzyjaźnionym: http://www.camperteam.pl/forum/viewtopic.php?p=437528#437528 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidknaus Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Można i tak,to co opisałem stosuje jak jazda nie pomaga,w moim przypadku.z poprzednią budką przejechałem z płocka do gdańska i lodówka nie ożyła,poprzewracałem z sąsiadem( chłodziaż z zawodu obecnie monter klimatyzacji) i żyje do dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi