gravediggie Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Dzień dobry, Mam na imię Konrad, mieszkam w Szczecinie. Jestem dość początkującym użytkownikiem przyczepy. Posiadam Hobby Prestige 535 z 1983roku. Nic niezwykłego w porównaniu z niektórymi z Waszych maszyn ale pomyślałem że umieszczenie tego postu to dobry pretekst żeby się przywitać. Przyczepa używana jest przeze mnie stacjonarnie nad jeziorem, jest sprawna, sucha i w sam raz na moje i mojej rodziny potrzeby. Układ z podkową z jednej i zamykaną sypialnią z drugiej strony bardzo się w naszym wypadku sprawdza. Przyczepa wymaga kilku zabiegów (np wymiany pompy wody). Na szczęście są to drobne rzeczy i myślę że z pomocą internetu (i forum) uda się wyeliminować jej braki. Pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników forum. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin traker Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 bardzo fajna cepa z dobrych czasów strzeż szczelności i jeszcze długo posłuży jeśli masz tam prąd to wymień banie na 30/60l karnister wsadż grzałę 300w z termoreg. z grzejnika łazienkowego i masz ciepłą wodę bez zmiany inst pompkę za 100 kupisz markową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravediggie Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Tak, mam tam prąd, pompkę kupiłem, w weekend będę w przyczepie i ją zainstaluję. Zastanawia mnie tylko kwestia zasilania pompki. Znalazłem w internecie instrukcję do prestige 535 z 1984 roku i wg schematu wynika że nie ma tam podpięcia do akumulatora tylko transformator - najprawdopodobniej wbudowany w okap. i Faktycznie jest na listwie okapu przełącznik z 230/12 i symbol transformatora. Mam nadzieję że będzie działać. W kranach są mikrostyki. Patent z grzałką akwariową znam - tak właśnie zrobię, dzięki wielkie za informacje! ps gdyby komuś była potrzebna instrukcja (j. niemiecki) do tego modelu - służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorY Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 .... ale grzanie grzałą akwariową dla tego baniaka potrwa kilka dobrych godzin! sprawdziłem organoleptycznie dla zbiornika 30 litrowego i szału nie ma. ledwo letnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravediggie Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 GregorY, Dzięki za info - generalnie nie spodziewam się cudów po grzałce akwariowej - mam w domu akwarium i wiem jak to wygląda. Wystarczy mi woda letnia dla dziewczyn żeby ręce opłukać, ja korzystam z sanitariatów na polu. A tak przy okazji - czy te przyczepy (prestige, exellent itp) były seryjnie wyposażane w podgrzewacze wody? W jakiejś np bardziej wypaśnej wersji? Chodzi mi o roczniki z lat 80tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorY Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Nie. Powiem ci że na początku lat 90-tych również był to rarytas. Najczęściej zbiornik 10 litrów i pompka. Znajdź sobie termę bezciśnieniową i masz gorącą wodę na 230V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsport Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Hej, Ta instrukcja to tylko do hobby 535 czy inne również? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravediggie Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Hej, ta instrukcja posiada schematy również innych modeli z tamtego okresu. Do pobrania tutaj: http://www.campingvogn-forum.dk/ - na samym dole strony znajduje się zakładka downloads. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karas83 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Od dziś też posiadam taki model , rok 88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi