Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może ktoś z forumowiczów ma również podobny dylemat.

Na weekend 21 - 23 wybrać Czernicę czy Drzewicz?

Mamy dwoje synów 9 i 16 lat...

gdzie więcej ludzi?

gdzie dla dzieciaków najlepiej pojechać by nie zastękały się że im nudno....

Pozdrawiam

Opublikowano

irek w  :ok: - My też polecamy Niedźwiady koło Lichenia na kempingu u pana Sikory,i ani dzieci ,ani wy na pewno nie będziecie się nudzić.Będzie trochę dzieci, woda w jeziorku bardzo przyjemna, niedaleko Licheń można zwiedzić sanktuarium,  a do tego będzie okazja żeby się poznać. Zapraszamy.

Kilometrów macie do Niedźwiad dużo więcej niż do miejscowości do ,których chcecie jechać ,ale naprawdę warto i wrócicie z tego spotkania zadowoleni- będą dzieci w podobnym wieku,będzie ognisko no i będziecie mogli zobaczyć jak wyglądają takie nasze małe spotkania

http://forum.karawaning.pl/topic/13705-powitanie-lata-w-nied%C5%BCwiadach-21-23062013/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wróciliśmy z Drzewicza.

Cisza, spokój, prawdziwa dzicz...

Tego nam było trzeba - dzieci co prawda nie do końca zachwycone.

Jezioro czyste, ładne. Odgłosy natury - nie do opisania piękne..

Okolice...naprawdę warte polecenia.

Samo pole... w sumie bez zarzutów, reglamentacja prysznicy...

Warto tam wrócić, jagód i grzybów zapewne w bród będzie...

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

A macie może jakieś zdjęcia ,bo miejscówka bardzo nas zainteresowała.

Polecamy wam relacje w temacie Powitanie lata w Niedźwiadach - u nas niestety ciszy nie było, bo ryba78 miała głos do 6.30 ,a piosenkę "Całą noc z Renatą" to znam na pamięć, ale za to mieliśmy wesoło.

Edytowane przez Werusie (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

W sobotę jedziemy na tydzień na północ i tak rozważam pomiędzy mazurami a okolicami Borów Tucholskich?

Po oglądnięciu zdjęć chyba się wybierzemy w tamte okolice,będzie okazja powspominać lata szkolne jak byłem w Brusach na koloniach :)

Opublikowano

W sobotę jedziemy na tydzień na północ i tak rozważam pomiędzy mazurami a okolicami Borów Tucholskich?

Po oglądnięciu zdjęć chyba się wybierzemy w tamte okolice,będzie okazja powspominać lata szkolne jak byłem w Brusach na koloniach :)

Brusy... to praktycznie "rzut beretem" od Drzewicza...

Opublikowano

Wiem Wiem :)

Jak pamiętam to jeździliśmy sie kąpać nad jeź. Trzemeszno i jak pamiętam to też tam była fajna plaża a samo jeźiorko bardzo daleko było płytkie ale to było ponad 20 lat temu więc nie wiem jak jest teraz? :niewiem:

Ale myślę że to sprawdzę :banan:

Opublikowano

Dzięki za fotki -myślę że jeśli w tym naszym napiętym grafiku znajdę jakiś wolny dzień to się tam wybierzemy .Napisz nam coś więcej o tym miejscu-czy rozbija się tam na dziko ,czy jest to jakiś kemping (prąd,kibelki) ???

Opublikowano

Cześć ,ze swojej strony moge polecic dwa pole namiotowe jedno nad łąckim między swornymigaciami a drzewiczem na którym od 2 lat spedzamy urlop z moja druga połówka.... cisza, spokoj grzybów zatrzesienie  albo kemping koło miejscowosci młynek w zasadzie nieiwem czy ma strone swoja internetowa ale znajduje się nad jeziorem płęsno super czysta woda - jezioro nie przepływowe pewnie dlatego nie idzie spotkac tam zadnego syfu... lub też pole ale dla typowych osób ceniących brak prądu cisze i nature również nad jeziorem łąckim mniej wieej patrzac na mape w górnym prawym rogu jeziora :) droga dojazdowa - lesna, ubita jak coś to pisac na priv wtedy wrzuce fotke z umiejscowieniem pola

• 1 rok później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć ,ze swojej strony moge polecic dwa pole namiotowe jedno nad łąckim między swornymigaciami a drzewiczem na którym od 2 lat spedzamy urlop z moja druga połówka.... cisza, spokoj grzybów zatrzesienie  albo kemping koło miejscowosci młynek w zasadzie nieiwem czy ma strone swoja internetowa ale znajduje się nad jeziorem płęsno super czysta woda - jezioro nie przepływowe pewnie dlatego nie idzie spotkac tam zadnego syfu... lub też pole ale dla typowych osób ceniących brak prądu cisze i nature również nad jeziorem łąckim mniej wieej patrzac na mape w górnym prawym rogu jeziora :) droga dojazdowa - lesna, ubita jak coś to pisac na priv wtedy wrzuce fotke z umiejscowieniem pola

Witam. Czy ktoś może coś wie więcej na temat tych miejsc.