Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,we wrześniu wybieram się na Węgry i szukam fajnego kempingu w okolicach Miskolca lub Lillafured,szukałem na forum ale nie do końca znalazłem to czego szukam.

Jeśli ktoś był był bym wdzięczny

Opublikowano

Witam ,we wrześniu wybieram się na Węgry i szukam fajnego kempingu w okolicach Miskolca lub Lillafured,szukałem na forum ale nie do końca znalazłem to czego szukam.

Sarospatak - blisko granicy, trochę dalej Bogacs ale warto - po drodze Tokay.

Opublikowano

Witam

Obok niedaleko (ok. 17 km) jest kepming i fajne kąpielisko Tiszaujvaros ( jest to fajny kompleks i w razie niepogody 3 baseny termalne są pod dachem).Można wejść na stronę internetową.

Za Tiszaujvarosz jest też mniejszy kompleks z basenami termalnymi i zwykłymi - Hajdunanas.

Za Miskolcem ( ok. 40-50km) jest Mezokovest - kamping w pobliżu , baseny z zimną i termalną wodą, fala , wir, itp.

Jest też kąpielisko słynne niegdyś w Nireghazie ( Sostofurdo).

Jeśli pojedziecie na inne przejście graniczne to macie zaraz za granicą wspomniany już Sarospatak ( kepming i baseny razem).

Dalej w stronę wschodniej granicy jest również połaczony kemping z basenami - Kisvarda.

Dla statecznych może być Eger , zaraz za nim nowo powstały kompleks ( i drogi ) Egerszalok.

Dla starszych i siedzących w ciepłej , leczniczej wodzie polecam Bogacs, Berekfurdo).

Dla lubiących zgiełk i chałas odpowiednie będzie Hajduszoboszlo.

Kilka fajnych kompleksów basenowych ( ze zjeżdzalniami włącznie - mam dwóch małolatów więc zawsze takich szukam ) to w dolnej części Węgier :

* Szolnok,

* Cegled

* i rewelacyjny kompleks w Cserkeskolo

Pozdrawiam.

I życzę udanego wypoczynku.

Opublikowano

W Lillafured jest całkiem sympatyczny, mały kemping. Prowadzi go starsza, ale bardzo sympatyczna pani. Nie ma tam luksusów, ale toalety, łazienki z prysznicami i ciepłą wodą są na przyzwoitym poziomie. Jest też kuchnia i świetlica. Jeśli mnie pamięć nie myli to jest też Wi-Fi. Byliśmy tam w zeszłym roku przez 2 dni.

Kemping znajduje się przy Erzsebet setany.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

W Lillafured jest całkiem sympatyczny, mały kemping. Prowadzi go starsza, ale bardzo sympatyczna pani. Nie ma tam luksusów, ale toalety, łazienki z prysznicami i ciepłą wodą są na przyzwoitym poziomie. Jest też kuchnia i świetlica. Jeśli mnie pamięć nie myli to jest też Wi-Fi. Byliśmy tam w zeszłym roku przez 2 dni.

Kemping znajduje się przy Erzsebet setany.

Dysponujesz jakimiś zdjęciami z tego "kempingu" ??, w Lillafured czesto bywałem popływac na jeziorku ze znajomymi i potem na obiadku w knajpce ( z widokiem na to jeziorko)  ale tego miejsca na którym ty biwakowałeś jakoś nie zauwazyłem.