Skocz do zawartości

Telewizor za ...darmo ... prawie .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://media2.pl/media/85737-Cyfraplus-na-swieta-z-telewizorem-3D-za-1-zl.html

To chyba pierwsza taka oferta w PL choć po podliczeniu kosztów ( minimum 26 miesięcy umowa po min 137 zł miesięcznie ) daje ponad 3500 zł za taka okazję ... ciekawe ilu sie da na to nabrać ...a może ja liczyć nie potrafię i to jest super sprawa ...:niewiem:

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

http://media2.pl/med...3D-za-1-zl.html

To chyba pierwsza taka oferta w PL choć po podliczeniu kosztów ( minimum 26 miesięcy umowa po min 137 zł miesięcznie ) daje ponad 3500 zł za taka okazję ... ciekawe ilu sie da na to nabrać ...a może ja liczyć nie potrafię i to jest super sprawa ...:niewiem:

jeśli TV za 3500 to pakiet cyfry za free :hmm:

a tak naprawdę to prawda leży pewnie po środku, ile taki pakiet kosztuje bez TV ?

telefony też dają za 1zł ... i to nawet takie wypaśne ;)

Edytowane przez konrad_b (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

czyli abonament na 26 miesięcy wyniesie realnie 77 zł ... niby dobra cena ale... 26 miesięcy blokada , trzeba płacic i płakać a świat idzie do przodu , daje więcej za mniej ... ciekawe czy na te 26 miesięcy daja gwarancję na ten TV za 1600 zł .... :skromny:

Opublikowano

http://media2.pl/med...3D-za-1-zl.html

są jakieś plusy i minusy tej oferty, ale najgorsze te oczekiwanie za TV - cyfra zastrzega sobie jego dostawę w ciągu 3 tygodni :oslabiony:

Opublikowano (edytowane)

Uzupełnię gfizyka.

W/g istniejącego Prawa, żaden producent ani sprzedawca NIE MA OBOWIĄZKU udzielania gwarancji.

Tyle prawo , a w życiu z reguły gwarancje są udzielane 24m-ce bo bez tego sprzedaż ani rusz i są kartą przetargową.

Ponadto, jest to TV 27" , zapewne odziedziczony/odkupiony za grosze nie sprzedawalny już model nie posiadający MPEG-4 ale do C+ akurat .

No i mydli się rozum i oczy społeczeństwu , jakie to wspaniałe promocje się ludziom wymyśla, blokując za 2 lata odejście bo ten TV naziemnej żadnej już odbierać nie będzie. Ale o tym ciiiii chooooo szaaa.....

Oczywiście jest to domniemanie, mogę się po prostu mylić ale w cuda nie wierzę.

FANTASTYCZNA "promocja"

I ostatnie: NIC NIE MA ZA DARMO. Płacimy, często nie wiedząc w jaki sposób.

x

x

PS:

PROMOCJA: Działanie mające na celu rozpowszechnienie wprowadzania na rynek nowego produktu.

PROMOCJA w PL : Każda jakakolwiek sprzedaż byleby pozbyć się towaru. Sprzedaż nawet lodu eskimosom. Jest w każdym markecie na każdej półce "promowany" towar który ma za zadanie otumanić klienta w taki sposób by niewyczuwalnie wyssać jego pieniążki z portfela.

Edytowane przez Wojtek Chrysler (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

Co do "promocji" jakiejkolwiek to w większości jest prawdziwa ściema, albo tak jak Wojtek napisał mydlenie rozumu :brawo:

Ile jest nowych produktów w sklepach ,które to od razu z marszu mają skreśloną wyższą cenę i sprzedawane są po tej niższej i co ciekawe to nigdy ich nie było w tej wyższej cenie.

Cyfra czuje konkurencję za plecami i wymyśla takie tricki ze sprzedażą i tu nie chodzi o ten telewizor lub co gorsza monitor ale o pozyskanie kilkaset tyś abonamentów których "udupi" z haraczem na te 2 lata. Wiadomo ,że ceny abonamentów spadną bo się robi "ciasno" dla monopolistów i to nastąpi niebawem ale póki można wycisnąć jeszcze wyższą kasę za taki abonament to takie mamy "promocje"

Po tej promocji z telewizorami cena abonamentu pewnie będzie niższa bo konkurencja też coś wymyśli.

A jak już rozmawiamy o gwarancji to mam pytanie do Was.W domu mam cztero-latka i jak wiadomo do gazetek dla takich maluszków dokładają zabaweczkę lub grę jest ten dodatek w wiekszości przypadków wykonany beznadziejnie ,nie można tego nawet nazwać jednorazówką bo to już jest zepsute !!!

I moje pytanie jest takie czy ja mogę to czasopismo oddać do kiosku ze względu na nie działajacą zabaweczkę. Pytam bardziej z ciekawości bo nie będę z siebie robił pajaca w kiosku.

Edytowane przez Maras (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

W/g istniejącego Prawa, żaden producent ani sprzedawca NIE MA OBOWIĄZKU udzielania gwarancji.

Tyle prawo ,

Nie przypominam sobie abym spał ostatnie kilka lat. Ale może, kto wie.

Przytocz więc ustawę, paragraf czy cokolwiek mówiące o tym ze producent nie ma obowiązku udzielania gwarancji?

Opublikowano

Jaka konkurencja ? Przecież te molochy się ze soba dogadują który i kiedy będzie zaskakiwał ... podzielili rynek między siebie i cyckają ile sie daje wg wcześniej ustalonych zasad ... Jak na rynek wejdzie prawdziwa konkurencja to wsadzi ofertę za 20 % przez 3-4 lata by wykosić innych , jeśli ją będzie na to stać to wygra sprawę ... :palacz:

Opublikowano

Nie przypominam sobie abym spał ostatnie kilka lat. Ale może, kto wie.

Przytocz więc ustawę, paragraf czy cokolwiek mówiące o tym ze producent nie ma obowiązku udzielania gwarancji?

Ustawy nie chce mi się teraz szukać, ale jeśli z tego powodu miałbyś dziś nie :sleep: to tutaj coś znajdziesz :)http://www.google.pl/search?q=udzielanie+gwarancji&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a#pq=gwarancja+producenta&hl=pl&cp=30&gs_id=2y&xhr=t&q=gwarancja+nie+jest+obowi%C4%85zkowa&pf=p&sclient=psy-ab&client=firefox-a&hs=CFm&rls=org.mozilla:pl%3Aofficial&source=hp&pbx=1&oq=gwarancja+nie+jest+obowi%C4%85zkowa&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=c4013d568bc088ed&biw=1047&bih=449

Poznałem tego trochę, kiedy mój TV wracał z serwisu i bus rozbił się na drzewie.

Po przepychankach orzeczono absurdalnie, że winę ponosił zarządca, który posadził tu drzewo 50 lat temu. Mimo trudności wygrałem sprawę.