Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jedni są przeciwni takim wynalazkom, inni nie, ale może kogoś zainteresuje taki wynalazek odnaleziony na allegro za 600zł. Myśle, że jest dość ciekawy :ok:

post-22352-imported-56b96889-abb1-4283-b684-23bbc5808f55_thumb.jpg

Opublikowano

Fajna przyczepa :ok: A pokrowiec też ładny, ale wilgoć będzie się pod nim kisić.

Opublikowano

zgadzam sie --brak przewiewu w tym pokrowcu...po zimie bedziesz miał po przyczepie :ok:

kiedys były podobne pokrowce stosowane do przykrycia poczciwych "maluszków" takowy posiadała moja mama....po kilku dłuższych postojach maluszka , rdza pojawiała sie wszedzie...pomijając fakt iż i bez takowego pokrowca maluch zdzewiał... :ok:

Opublikowano
a to ten pokrowiec nie jest paroprzepuszczalny?

Może i jest , są przecież materiały oddychające a ich cena nie powala z nóg.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ten pokrowiec jest przepuszczalny. Ja zastosowałem na tą zimię taką zwykłą chińską niebieską plandekę z Allegro. Ogólnie dobrze, choć dotrwała tylko do wiosny, wiatryw tym roku były tak mocne, że ją potargało, jest niestety też efekt uboczny, a mianowicie lekkie ryski na szybach. Będą wyeliminowane specjalnymi środkami do poliwęglanów, ale jednak już nie chcę takiej formy ochrony i rozważam właśnie kupno takiego pokrowca.

Opublikowano

kmachacz, jak sie bedziesz interesowal tym pokrowcem i juz go nabedziesz to daj znac jak to w naturze wyglada ? Tz jak z jakoscia, jak to jest uszyte, jak sie zaklada, jak sie przymocowuje itp

Tez mysle o czyms takim, tym bardziej ze moj Columbus jest z GFK to nie zardzewnieje :niewiem:

Opublikowano
kmachacz, jak sie bedziesz interesowal tym pokrowcem i juz go nabedziesz to daj znac jak to w naturze wyglada ? Tz jak z jakoscia, jak to jest uszyte, jak sie zaklada, jak sie przymocowuje itp

Tez mysle o czyms takim, tym bardziej ze moj Columbus jest z GFK to nie zardzewnieje :niewiem:

Ok, jak kupię to powiem co i jak. Mój też ma dach plus ściany przód i tył z GFK. Ściany boczne to aluminium, rama to ocynk. Więc rdzy się też nie boję.

A poważnie, tam jest odpinana ściana boczna i przy ładniejszej pogodzie w zimie można zawsze wszystko sprawdzić i wywietrzyć.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Właśnie zastanawiam się, czy przykryć przyczepę na zimę czy nie. Podzielcie się swoimi spostrzeżeniami, będę wdzięczny

Opublikowano

Jacek l np przykrywa i przez tyle lat jest ok. Ja w tym roku od góry też nakryje. Na dachu mam pare nierówności (antena, panel solara) więc przepływ powietrza będzie. Myślę, że to nie zaszkodzi o ile przyczepa na jesień jest dobrze przesuszona.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cholera wie czy się skrapla czy nie, żadnych zacieków po zimie nigdy nie było, a zajrzeć się

nie daje bo obwiązana jak baleron.

J.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ok, jak kupię to powiem co i jak. Mój też ma dach plus ściany przód i tył z GFK. Ściany boczne to aluminium, rama to ocynk. Więc rdzy się też nie boję.

A poważnie, tam jest odpinana ściana boczna i przy ładniejszej pogodzie w zimie można zawsze wszystko sprawdzić i wywietrzyć.

to jak kupiony? co jest wart?