Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy,

zanim kupię przyczepkę przyda się zakup i montaż haka. Mam Toyotę Avensis kombi z 2004 roku. Możecie podpowiedzieć gdzie w Łodzi warto podjechać na zakup i montaż żeby było solidnie i w rozsądnej cenie?

Z góry dziękuję,

lestad

Opublikowano

Lestad - jak przeczytałem tytuł Twojego watku to zadałem sobie pytanie. Po co hak w łodzi!? :mlot:

Zapytaj na sekcji L-M.

Opublikowano

Koledzy,

zanim kupię przyczepkę przyda się zakup i montaż haka. Mam Toyotę Avensis kombi z 2004 roku. Możecie podpowiedzieć gdzie w Łodzi warto podjechać na zakup i montaż żeby było solidnie i w rozsądnej cenie?

Z góry dziękuję,

lestad

ja zakładałem hak do mojego maxia i robiłem to na Ogrodowej ( miedzy Nowomiejską a Zachodnią ) ale jest jeden mały problem .... że to ty musisz wiedzieć co chcesz mieć założone

po pierwsze - wszyscy wyliczają 7 pinowe gniazdo , nawet jak powiesz że 13 pinowe to pamiętaj żeby mówić że chcesz w pełni podłączone :) no i najważniejsze dowiedz się na forum Toyoty o takowym montażu :) jak jest najlepiej bo w żadnym warsztacie nie doradzali tylko sprzedawali - a niestety jest tak że oni chcą sprzedać to co daje im zysk największy

czyli - Ogrodowa , Tomaszowska tez ok , i jeszcze jest jeden z dobrymi opiniami ----- poszukam :)

pozdrawiam Marcin

Opublikowano

Lastad ja niedawno własnie zakładałem w Octavi i wybrałem samodzielny montaż haka z Alegrosza.

U Ciebie jedynie zobacz czy w samochodzie masz szynę CAN bo wtedy trzeba z modułem i czasami jakiegoś elektronika do aktywowania pewnych funkcji.

To jest najtańsza opcja a hak możesz np taki zakupić.

Jakieś 3 godzinki i na stację diagnostyczną i po balu .

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za sugestie. Sprawdzę wskazane adresy. Co do samodzielnego montażu, to nie wątpię, że się opłaca. Obawiam się jednak, że gdybym miał to własnymi rękami zrobić to wyjazd na urlop zakończyłby się na pierwszym zakręcie hehe%281%29.gif

Edytowane przez lestad (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Kolego to naprawdę nie takie straszne. Cała operacja sprowadza się do zdjęcia zderzaka i przykręcenia haka w przystosowanym miejscu + podłączenie elektryki.

A doznania bezcenne.:winner:

A jeżeli się naprawdę nie czujesz na siłach to jeszcze montują haki na Kolumny ale kiedyś drogawo było.

Opublikowano

Często dochodzi jeszcze wiercenie dziur i podcinanie/demontaż zderzaka, więc troszkę roboty jest skromny.gif.

Opublikowano (edytowane)

Często dochodzi jeszcze wiercenie dziur i podcinanie/demontaż zderzaka, więc troszkę roboty jest skromny.gif.

jak to mawiał mój instruktor na warsztatach wiercenie otworów :-] ale masz rację założenie haka jest pracochłonne :ok: później podłączenie elektryki ... Myślę, że lepiej to jednak zlecić.

Ja klika haków zakładałem w Ujeździe. Od Łodzi nie tak daleko a ceny mają atrakcyjne.

Edytowane przez GEMIX (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Kiedyś założyłem hak w Ujeździe u Reszki - czarna tablica reklamowa za centrum po prawej stronie (gdy jedziemy od Łodzi w stronę Tomaszowa). Ogólnie byłem zadowolony, cena przystępna, nigdy z tym hakiem problemów nie było, ale niestety zabezpieczenie antykorozyjne wywierconych otworów musiałem poprawiać sam, bo Pan instalator się nie przyłożył.

Opublikowano

Kiedyś założyłem hak w Ujeździe u Reszki - czarna tablica reklamowa za centrum po prawej stronie (gdy jedziemy od Łodzi w stronę Tomaszowa). Ogólnie byłem zadowolony, cena przystępna, nigdy z tym hakiem problemów nie było, ale niestety zabezpieczenie antykorozyjne wywierconych otworów musiałem poprawiać sam, bo Pan instalator się nie przyłożył.

też któryś hak zakładałem u Reszki. Zabezpieczenia otworów nie pamiętam natomiast sam hak nie skorodował tak jak ten, który zakładałem w serwisie przy kupnie nowego auta.Różnica w cenie ogromna.

Opublikowano

łódź kolumny 105b auto-mark

tam montowali hak w mojej bestii . stawki jakie słyszałem w łodzi i okolicach to 1000-1200 do mojego auta (hak + moduł) z zastrzeżeniem że mechanik kupi sam hak. więc poszukałem na allegro i kupiłem nówkę za ok 600 zł ( coś koło tego nie pamiętam odpinany z atestem itp..) i montaż 200 zł i po temacie. dają chyba dwa lata gwarancji na montaż.

także jak nie chcesz przepłacać to zrób jak ja albo znajdź tańsze rozwiązanie i się pochwal..:ok: