Skocz do zawartości

Allegro - marka innej przyczepy w opisie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Paweł-gumol , mam do Ciebie pytanie . W wielu aukcjach na allegro w tytule i opisach jest taki lub podobny tekst jak na Twojej aukcji : CHATEAU CENTARA 450 1999r+PRZEDSIONEK (HOBBY-KNAUS) !!!! wytłumacz mi po co dopisywane są marki innych przyczep jak do sprzedania jest całkiem innej marki przyczepa :niewiem:

Przecież jakbym chciał sprzedać np. Matiza to nie napiszę POLO-PUNTO-COLT-MINI .

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Odpowiedź jest prosta. Ludzie szukający hobby albo knausów przez szukajke allegro chcąc lub nie chcąc wpadną na jego ogłoszenie :krzykacz:

Opublikowano

Odpowiedź jest prosta. Ludzie szukający hobby albo knausów przez szukajke allegro chcąc lub nie chcąc wpadną na jego ogłoszenie :krzykacz:

chciało by się powiedzieć "prawie jak hobby/knaus ... " ;)

jak to mówią reklama dźwignią handlu :ok:

Opublikowano

Dzięki Adam , Konrad , już mi sprzedajacy na PW wyjaśnił .

IMO ,jest to bez sensu ,bo jeżeli interesuje mnie tylko i wyłącznie np.KNAUS to mam do oblukania o wiele ,wiele więcej ofert ,które to wcale mnie nie interesują.

Zrobiłem OT (świadomie) ,przepraszam za zaśmiecanie i poproszę moda o posprzątanie.

Opublikowano

Dzięki Adam , Konrad , już mi sprzedajacy na PW wyjaśnił .

IMO ,jest to bez sensu ,bo jeżeli interesuje mnie tylko i wyłącznie np.KNAUS to mam do oblukania o wiele ,wiele więcej ofert ,które to wcale mnie nie interesują.

czasem ludzie nie znają marek ... wpiszą co się im przypomni i trafią tu

to tak jak auto z 4x4 jest jeepem ;) ... o i tu bywa podobnie, jest taka marka jak daihatsu np feroza zblizona do vitary

widziałem juz wpis "daihatsu feroza ... nie vitara, frontera" ;)

Opublikowano

to tak jak szukasz Alhambry - to wyskakuje Galaxy lub Sharan

prawie każdy z nas szuka takich słów w opisie, które dadzą nam większa szanse że jego ogłoszenie zostanie wyświetlone - ciężko powiedzieć czy to źle czy dobrze, trzeba tylko wiedzieć że jest wiele osób które na początku swojej przygody znają właśnie te nazwy ( Knaus , Hobby ) ........a pamiętacie czasy jak wszystkie sportowe buty było adidasami a szlifierki kątowe - Boschami :)

pozdrawiam Marcin

Opublikowano

To normalne,że w handlu używa się znanych słów kluczowych do tagowania.Dotyczy to prawie każdego produku nie tylko przyczepy ;)

Ty wiesz,że to nie Hobby czy Knaus ale zwykły śmiertelnik z ulicy widzi domek na kółkach z napisem Hobby i takiego szuka, niekoniecznie danej marki ale własnie takiego domku .

Opublikowano

Niektórzy piszą przekornie - nie Hobby, nie Knaus! W zasadzie - niby ok, ale w szukajce wychodzi potem :-) :niewiem:

Opublikowano

To jest własnie używanie słów kluczowych, zabronione przez regulamin Allegro.

Tamtejsze władze są ślepe na zgłoszenia tego typu.

Opublikowano

a mnie to wkurza z dwóch powodów :krzykacz:

1. jak szukam czegoś na czym totalnie sie nie znam to i tak mi nic marki wymieniane w tytule nic nie mówią i szukam poprostu np przyczepy kempingowej

2. a jak szukam czegoś konkretnego np Knausa to po co mi milion ofert innych przyczep jak i tak mnie nie interesują i tytuł nic nie da bo i tak nie zajrze

lubie jak dany przedmiot jest konkretnie i czytelnie zatytułowany a opis jest rzeczowy i wyczerpujący ze wszystkimi parametrami, danymi itp :-]

Opublikowano

szukajka allegro pozwala wpisać słowa (pomiń słowa), których nie chcemy w zwróconych tytułach (bądź opisach) aukcji. No ale tutaj możemy wpaść we własną zasadzkę, jeżeli np: szukamy Knausa, a w opisie aukcji znajdą się słowa które wycięliśmy z wyszukiwania (np: hobby).

o tyle dobre są szukajki otomoto, mobile, bo tam wybieramy konkretnie producenta.

Opublikowano

Może warto zrobić akcję : Aukcja nie zgodna z regulaminem - do kosza. Można zgłaszać takie aukcje....

Opublikowano

Niestety, zgłoszenie takiej aukcji jako sprzecznej z regulaminem niewiele pomoże :niewiem: , bowiem pomysłowość podobnych ogłoszeniodawców nie zna granic - zawsze można zamieścić ogłoszenie typu: "Przyczepa Caravelair + wc Knaus" :brawo:

Opublikowano

Hobby możecie zgłaszć do woli, wystarczy napisć "Zmieniam swoje hobby sprzedaje przyczepe Knaus" i wszystko gra.

Druga spraw to takich zgłoszeń jest sto tysięcy dziennie i potrzeba czasu na reakcje.