PYNIUS Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Czy ktoś może wie jak i z czego są zbudowane te przyczepy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macieku Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 pewnie tak jak wszystkie przyczepy: z listewek sosnowych, sklejki, styropianu i paneli aluminiowych lub plastikowych (ściany dach) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Socale Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 (edited) Rama ze stali, najczęściej ocynk Alko, koła z oponami, instalacja elektryczna z kabli miedzianych w izolacji PCV, drewno lite jako stelaż , styropian, aluminium, tworzywa sztuczne, pleksa, sklejka . Wszystko ze sobą połączone śrubami lub klejami. Często używa się zszywek. Ponadto gąbka i tapicerki. Meble wiadomo. Podłoga kratownicowa. Tyle na Twoje precyzyjne pytanie wiem A to na deser: Edited October 25, 2011 by Wojtek Chrysler (see edit history) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PYNIUS Posted October 25, 2011 Author Share Posted October 25, 2011 Niezła odpowiedź DZIĘKI !!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kogut69 Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Socale Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 Widziałem, chciałem podesłać ale nie znalazłem 2 części Swifta a o technologie montażu dachu mi najbardziej chodziło bo ten Baylei to jakaś techniczna paranoja... Plastikowe listwy i silikon na łączeniu każdego elementu. Silikon puści lub plastik od mrozu lub gałązki pęknie i woda leci do środka zamiast na zewnątrz. Wstyd. Taniość!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kogut69 Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 Też szukałem II części ...nie ma ... ale są też inne firmy i relacje z budowy ... fajnie , że takie coś jest i można popatrzeć , przekonać się na własne oczy , że to co się robi we własnej stodole tak naprawdę niczym się nie rózni ...oprócz ceny oczywiście , można dobrze uszczelnić , prosto dociąć , pochować pod listewkami nierówności ... wszystko mozna jak się chce .... mówisz , że jakośc tam słaba ale gdyby robili na zawsze to kto by kupował nowe modele ? Podobno w firmach zatrudniają ludzi , którzy produkt mają testować tak by ich praca umożliwiła wyprodukowanie czegoś co się rozwali zaraz po końcu gwarancji ... ja w to wierzę , bo ileś już razy coś mi nawaliło miesiąc po okresie ochronnym ... takie czasy ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts