Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

do czego są te przyciski

img4335r.jpg

Gdzie one są, czy nad kuchnią pod okapem? Może powiązane z wyciągiem lub oświetleniem? Może działają tylko na 12V?

Opublikowano

na moj gust to jeden włącza żarówkę na 12V, drugi na 230V nad kuchenką w lampie. ona jest troche widoczna na fotce

Raczej na 100%, w każdej cepce są dwa włączniki nad kuchenką.

Ale kto wie może to być coś innego trzeba podłączyć prąd i naciskać :thank:

Opublikowano

Raczej na 100%, w każdej cepce są dwa włączniki nad kuchenką.

Ale kto wie może to być coś innego trzeba podłączyć prąd i naciskać :thank:

Może tak być, ale nie w każdej cepce są dwa wyłączniki nad kuchnią, bo ja mam centralny panel sterowania na szafce ubraniowej-oryginalnie.

Opublikowano

podłączyłem prad pstrykałem i nic nie widze :niewiem: a i jak jest jak brakuje wody w zbiorniku jest jakiś sygnał albo coś ??

Opublikowano

U mnie nie ma takich bajerów, ja jak podłącze do auta wtyczkę i załącze przeciwmgielne

to jeden z przycisków załącza światło 12V. Ale u Ciebie może być całkiem coś innego.:niewiem:

Może w instrukcji coś będzie napisane.

Opublikowano (edytowane)

podłączyłem prad pstrykałem i nic nie widze :niewiem: a i jak jest jak brakuje wody w zbiorniku jest jakiś sygnał albo coś ??

sygnał, a raczej wyświetlające się się kontrolki informują o poziomie wody w zbiorniku, ale musi być w nim czujnik poziomu wody :oslabiony:, łatwo to sprawdzić po kabelkach wychodzących z zbiornika

a może zwyczajnie masz przepalone żarówki oświetlenia kuchni,albo poprzednik je sobie wykręcił...

Edytowane przez NINED (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

no tak ale do jednej lampy niema chyba 4 przełącznikówsmirk%281%29.gif

ja myślę o dwóch czarnych-może 220V i 12V, a ten czerwony to nie kontrolka czegoś?

Opublikowano (edytowane)

no tak ale do jednej lampy niema chyba 4 przełącznikówsmirk%281%29.gif

przypomniałem sobie, że w mojej poprzedniej Hobby 370 z 1993 r czarny był do oświetlenia blatu kuchni na 220V, a czerwony do lampki na 12V, ale 12 v działało gdy zestaw był spięty lub włączony zasilacz 12V przy odłączonej cepce

Edytowane przez NINED (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

a po pierwsze primo to masz w ogóle światło nad kuchenką? jeśli przełączniki nic nie włączają to ty żarowki popalone miec musisz. zdejmij plastikową matową obudowę lampy i sam wszystko zrozumiesz