Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w kamperze mam rolete - markize firmy omnistor. uszyłem sobie przednią ściane ale jest to delikatne.

gdzie można uszyć i dokupić potrzebne elementy do całego zamknięcia przedsionka- tzn przód i boki

np taki fafari room

http://elcamp.movera.com/?navID=154&pID=13766&tpl=details&lang=6

Marek

Opublikowano

:bzik:

szok - za 1300zł - to wiem ze wstępnych rozmów firma z Łodzi uszyje przód i 2 boczki do markizy

ja myślałem że będzie drożej

może ktoś ma już uszyte coś takiego - będzie problem z zapinaiem o daszek bo facet nie ma orginalnych zapinek.

Marek

Opublikowano

I ja się podłączę pod ten temat. Także mam omnistora i szukam boczków. Widziałem w oryginale jak dopinane są boki. Instaluje się dodatkowe poprzeczki wzdłuż bocznych krawędzi (tylko skąd je wziąć) i do nich dopina się ścianki. Przód w szczelinę na belce markizy.

Opublikowano

przód to nie problem sam zrobiłem ale co z bokami????

ten gość co szyje napisał ze daje jakieś poprzeczki ale jak to podpiąc do markizy???

Opublikowano

Ten przód robiłeś ze ścian bocznych pawilonów ?

Dodatkowe drążki mocuje się pomiędzy belką na ścianie, a belką ruchomą (jak wsuwka), materiał markizy i ściany klipsami zawija się na drążku. Problem w tym, że profile pasują tylko oryginalne. Jest to rozrysowane na stronach omnistora. Nie znalazłem tam jednak cen.

Opublikowano

co do mojego wyrobu to jest to 1,5 sciany pawilonu od spodu wszyłem pas z plandeki takiej do okrywania z oczkami do mocowania, u góry wszyli mi na szwalni taki gumowy pręt co wszywa się w torby ale okazało się że można to do wsuwania dokupić orginalne

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

NO NARESZCIE MAM BOCZKI :-];);)

Firma w Łodzi uszyła mi w tydzień.

co prawda sporo musiałem im tłumaczyć ale wyszły w ok

rurki sa zastosowane od zwykłego namiotu, zapinki z markizą to mój patent

pozdrawiam

aaaaaaa

mam do sprzedania swój poprzedni patent tzn boczek z namiotu ogrodowego

post-23483-imported-9d2dbc4e-0b7b-48e4-98c8-51a6bdc6d7f6_thumb.jpg

post-23483-imported-825f9b63-d8ee-4d37-b065-352481706983_thumb.jpg

Opublikowano

no pieknie to wyszło ;):-] dla projektanta.... ;) , jak bede potrzebował pomocy, pozwolisz , ze zgłosze sie do Ciebie ;);)

Opublikowano

Gratulacje, bardzo fajnie wyszło.

Pozdrawiam, Jacek.

Opublikowano

no fajna robota :> Zdradź jaki koszt poniosłeś jeśli możesz :-] Ciekawi mnie :lol:

Niech się dobrze spisuje :niewiem::hehe::-]