Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam właśnie taką przyczepę i zmierzam zamontować radio samochodowe Macie jakiś pomysł gdzie i jak ? głośniki planuje umieścić w narożnikach co są za materacami w podkowie jesli sie nie orientujecie mogę zrobić zdjęcia

posze o wszelkie rady i jaki sprzęt wybrać że był tani a dobry :P

Opublikowano

Radio umieść tak aby łatwo antenę wyprowadzić. Ja dałem w szafce przy drzwiach, antena do łazienki

i pod lustrem do dachu. Mocowania nie widać bo maskuje je dach łazienki.:banan:

Opublikowano (edytowane)

Witam, jeśli mogę coś doradzić to Ja bym zakupił radio z pilotem i umiejscowienie radia powinno być takie by siedząc przed przyczepą można było sterować radiem za pomocą pilota przez okno lub otwarte drzwi zwiększa to komfort posiadówek w przedsionku czy po prostu przed przyczepą. A jeśli chodzi o markę czy model to kolego jakie ci się spodoba i będzie w zasięgu finansowym, dobrym rozwiązaniem jest port USB w przednim panelu zawsze można zabrać z domu dużą bibliotekę ulubionych kawałków przy oszczędności miejsca na płyty. A jeszcze jedna ważna uwaga nie ma czegoś takiego jak tanie i dobre, jest albo tanie albo dobre.

Pozdrawiam serdecznie.

Edytowane przez California (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

Ja co prawda mam mniejszą cepkę ale radyjko zamontowałem w sypialce bo lubię posłuchać muzyki jak odpoczywam. Co do głośników to mam 4 kolumny. Dwie przenośne skrzynki które mogę wytargać nawet przed przyczepę. I dwie małe kolumny od kina domowego JVC schowane w szafkach na czas transportu a na postoju wyciągam je na półeczki które mam w sypialni po lewej i prawej.

Co do sprzętu to ja zamontowałem co miałem nic nie dokupiłem. Na początku było to zwykłe radyjko samochodowe jeszcze nawet na taśmę. Po sprzedaży autka cepka dostała w spadku radyjko z CD Sony 4x45 co pozwoliło podpiąć mocniejsze kolumny.

Tu masz temacik odnośnie instalacji tak więc śrubokręt w rękę i gra muzyka grinser006.gif

http://forum.karawaning.pl/topic/4917-radio-w-budzie/

post-2661-0-98706300-1317362475_thumb.jpg

Edytowane przez Kotii (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

Ja we wszystkich swoich przyczepach montowałem radyjko tak, by był dostęp do jego obsługi z przedsionka jak i z łóżka.

W obecnej p-pie radyjko zamontowałem w dolnej części szafy z dostępem przez drzwi i sterowaniem z sypialni pilotem.

Głośniczki to typowe satelitki do budowy sceny stereo + aktywny subwoofer w dowolnym ale odpowiednim akustycznie miejscu.

I to gra. Nie za głośno ale ładnie, bo słucham muzyki której plastikowe komerchy nigdy nie zagrają, a radia słucham głównie Trójki.

Tu mały pogląd:

sdc10940u.jpg

Edytowane przez Wojtek Chrysler (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

a czy w rogach za podkową było by dobre miejsce na 2 głosniki ?? a i nie koniecznie musi byc aneta moze byc na sd albo na pendrive :)

Opublikowano

a czy w rogach za podkową było by dobre miejsce na 2 głosniki ?? a i nie koniecznie musi byc aneta moze byc na sd albo na pendrive :)

Jak najbardziej i tym bardziej, jeśli nie masz wysokich wymagań brzmieniowych. Jednak same głośniczki w niewielkiej obudowie będą grały z ogromnymi brakami w paśmie, pomyśl nad jakimś generatorem choćby małego basu, zobaczysz jak miło.

• 1 rok później...