piotrekbb Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 (edytowane) Czy zostawiacie niedomknięte okna (drugi zaczep na klameczkach) podzczas przestoju przyczepy po sezonie? Tak sie zasatanawiam bo moją zamykam szczelnie ,czy nie zostawiać uchylonych.Czy podczas dużego deszczu i wiatru nie zaleje przyczepy? Edytowane 25 Września 2011 przez piotrekbb (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluesmen Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Ja zostawiam. Nigdy po deszczach nie było nic mokrego w okolicach okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kit Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 a u mnie z tym różnie bywa zależy jak mi się chce, jak dawno wietrzyłem budke, no i jaka jest pogoda Jak jest ładne słonecznie z małym wiaterkiem to mam na tzw rozszczelnieniu ale gdy sa opady,mgły lub silne wiatry to zamykam szczelnie Wszystko zależy więc u mnie od pogody i chęci, tylko mam ten luksus że moge sobie co dzień zmnieniać sposó zamkniecia okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzioklb Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 "wietrze" cepke tylko na postoju zimowym - jako ze stoi pod dachem w zimie to zostawiam otwarte jedno okno dachowe i zaslaniam w nim moskitiere co by nieproszeni goscie nie zrobili sobie zimowiska jednoczesnie co jakis czas /3-4 tyg/ sprawdzam czy moskitiera jest nienaruszona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 bodzioklb , warto jeszcze kominek dachowy zasłonić siateczką bo i tędy potrafią wejść nieproszone goście oraz sprawdzić wywietrzyniki podłogowe czy siatka w nich jest cała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzioklb Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 bodzioklb , warto jeszcze kominek dachowy zasłonić siateczką bo i tędy potrafią wejść nieproszone goście oraz sprawdzić wywietrzyniki podłogowe czy siatka w nich jest cała. siatki mam cale w podlogowych a na kominki zakladam "doniczki" - nauczylem sie tego 2 lata temu tak mialem ze nie zaslonilem kominka od okapu nadkuchennego i po pierwszym wiosennym wlaczeniu przemielilo mi jakies owady do przyczepki sie nic nie dostalo bo w okapie nadkuchennym jest drobna siatka wiec owady zagniezdzily sie gdzies przy wirniku niby nic sie nie stalo ale musialem okap rozbierac i go czyscic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Effendi Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Czy przyczepka stała ( kiedyś ) pod chmurką czy tak jak obecnie w ogrzewanej hali zawsze zostawiałem rozszczelnione okna na zimę. Wywietrzniki podłogowe "mają" nową siateczkę, a kominek tak jak u poprzednika ma kapelusz z doniczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekbb Opublikowano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 (edytowane) Wietrze co tydzień,dwa przez otwieranie dachu i drzwi na pare godzin.Wiadomo,ze pod dache to można zostawić uchylone, chodzi mi o parkowanie pod chmurką , nie moge dojechać i zamknąc jak zacznie lać. Te dolne wywietrzniki i kratki to raczej na motyle są , szczur lub mysz to przegryzie Edytowane 26 Września 2011 przez piotrekbb (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Effendi Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 ( ... ) Te dolne wywietrzniki i kratki to raczej na motyle są , szczur lub mysz to przegryzie Zamontuj jako dolne wywietrzniki siatkę metalową, ocynkowaną - żadnemu stworowi - gryzoniowi się nie oprze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekbb Opublikowano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Szczur jeśli zechce zimować w mojej przyczpeie to wygryzie dziure gdziekolwiek ,wole już aby wlazł normalnie a nie porzez "wlamanie" Nie mam narazie problemów z gryzoniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cathay Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Przez okres gdy nie użytkuje, przynajmniej raz w tygodniu na kilka godzin otwieram okna. Zimą również raz na 2-3 tygodnie włączam na kilka godzin ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczypek73 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 a u mnie w hobby jest bardzo duzy wywietrznik w podłodze tak ma być ?? podesle wam zdiecja juz niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radwan Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Zimą również raz na 2-3 tygodnie włączam na kilka godzin ogrzewanie. witam masz za dobra przyczepke? jezeli ciepka stoi nie przykryta lub pod zadaszeniem wlaczajac ogrzewanie w zimie rozpuszczasz warstwe sniegu lub lodu na dachu , jest to moim zdaniem jedna z glownych przyczyn pozniejszej nieszczelnosci dachu gdyz woda zamarzajac uszkadza uszczelnienia przy listwach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Effendi Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 a u mnie w hobby jest bardzo duzy wywietrznik w podłodze tak ma być ?? podesle wam zdiecja juz niebawem daj zdjęcia to obejrzymy czy wszystko jest tak jak powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekbb Opublikowano 4 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 radwan niewierze, czyli nie można używać przyczepy zimą ? Widziałem,że ludzie jeźdza na narty a na zachodzie popularne są przedsionki zimowe (sam taki mam) Jak ktoś już ma dziure to tak woda wcieka i zamaraz ale prz sprawnej izolacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi