Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta mi się nasunęło aby każdy sie podzielił w jaki sposób i jaką usterka naprawił sam odnośnie przedsionka.Ja znalazłem taka fotkę.

post-17101-imported-8645a42c-a2ee-4c69-a2db-42a4cc83fce5_thumb.jpg

Opublikowano

Tą taśmę dajemy na rozdarcia i na szwy od spodu aby nie ciekło,tak jak w kurtkach przeciwdeszczowych.

Opublikowano
Ta mi sie nasunelo aby kazdy sie podzielil w jaki sposob i jaka usterka naprawil sam odnosnie przedsionka

Ja mialem w narozniku rozerwany przedsionek Gerjak. Pojechalem do firmy produkujacej plandeki i bez slowa mi to naprawili poprzez zgrzanie. Trzeba bylo tylko wyczuc ustawic temperature, przy ktorej material gerjaka "odpowiednio" reaguje i sie wulkanizuje.

Opublikowano

Co to tematu przedsionka. Ja mam nieco inny problem sprawa jest w gumowych elementach które wsuwa sie w rynienke przyczepy. Na całym obwodzie jest takie gumowe zgrubienie które wchodzi w otwór w ryniene i przesto łaczy materiał daszka z przyczepa. Z jednej i drugiej strony zostały naderwane nieco przez wietr na łaczeniu z materiałem. Moze ktos poradzi jak to naprawic lub gdzie dostane taki kawałek gumy aby odpruć tamten co jest uszkodzony na jakims odcinku i wszyc nowy

Opublikowano

Musisz szukać na Allegro kiedyś widziałem tam taką taśmę na metry ale teraz szukałem i nie znalazłem może gość wystawi znowu

Opublikowano

Darsan dawno temu dorabiałem sobie dolne fartuchy i wszyłem na rancie normalny sznurek ( sznurek jest owinięty materiałem ) .Wcześniej jednak na kawałku materiału zrobilem próbe aby dobrać odpowiednią średnice sznurka .

Opublikowano

pomyslę nad sznurkiem co do materiuału pewnie było by lepiej widziałem na Allegro taki materiał do robienia zasłonki na duł przyczepki ale ja potrzebuje dosłownie 20 cm po 10 z każdej strony ale i tu sie zastanowie