piotrekbb Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Moja lodówka mrozi do -15 a schładza tylko do ok 7 stopni co jest grane ? potrzebuje w lodówce max 4 stopnie. Wartości przy zasilaniu 230v , temp. zewnetrzna 35-38stopni. Co z tym zrobić , wiatraki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BJoe Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 temp. zewnetrzna 35-38stopni. Co z tym zrobić , wiatraki ? A skąd ty takie wysokie temperatury wziołeś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pisu22 Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Moja lodówka mrozi do -15 a schładza tylko do ok 7 stopni co jest grane ? potrzebuje w lodówce max 4 stopnie. Wartości przy zasilaniu 230v , temp. zewnetrzna 35-38stopni. Co z tym zrobić , wiatraki ? wiatraki jak najbardziej sprawdzaja się przy takich temperaturach. załóż i opisz o ile w tych samych warunkach obniżyłeś temperaturę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek SO Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Moja lodówka mrozi do -15 a schładza tylko do ok 7 stopni co jest grane ? potrzebuje w lodówce max 4 stopnie. Wartości przy zasilaniu 230v , temp. zewnetrzna 35-38stopni. Co z tym zrobić , wiatraki ? Moja ma tak samo,ale jak włączę wentylatory, to w największe upały mam piwo oszronione. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BJoe Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 A wogóle to o jakiej lodówce mowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekbb Posted September 17, 2011 Author Share Posted September 17, 2011 Mowa o lodówce Dometic RM6390L zabudowanej w mojej przyczepie. Temperatury jaki podałem dotyczą lipca i siepnia , teraz już nie sprawdzę z wiatrakami bo jestem w domu. chodzi o to,że lodówka pracuje raczej wydajnie skoro w zamrazarce jest do -15 , dlaczego więc w chłodziarce jest tylko 7 do nawet 11 a nie 4 tak jak byc powinno.Ja równiez jak wyciągne piwo to jest oszronione bo to róznica prawie 30 stopni , niestety pewne produkty jak wedliny czu nabiał powinny mieć 0-4stoopnia a nie 7-11. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cezarr Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Moja ma tak samo,ale jak włączę wentylatory, to w największe upały mam piwo oszronione. O jaki wentylator chodzi??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekbb Posted September 17, 2011 Author Share Posted September 17, 2011 dodatkowy na kratkach wentylacyjnych ,sa o tym tematy ale nie wiem czy w moim przypadku to jest przyczyną Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucek26 Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Piotrekbb Twoja lodówka działa prawidłowo . Jeżeli chcesz niższą temperaturę chłodzenia zdejmij drzwiczki z zamrażarki . Ja tak robię w upały i wszystko jest ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekbb Posted September 17, 2011 Author Share Posted September 17, 2011 Tak tylko czy wtedy zamrażarka będzie funkcjonować prawidłowo i czy nie zawali się cała szronem od otwierania drzwi ,mam dosyć dużą zamrażarkę i nie chce z niej rezygnować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam1988 Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Jeśli zamrażarka chłodzi dobrze tzn. ze układ pracuje prawidłowo i nic wiecej nie wyciągniesz... Może wentylatorki porawią cokolwiek ale ja bym się zastanowił nad przyczyną takiej różnicy. Sprawdziłeś czy uszczelka drzwi dokładnie dolega? Czy przypadkiem nadmiernie nie nagrzewa się cała szafa? co powoduje zyski ciepła w chłodziarce? Wentylatorki oprócz poprawy wydajności układu ochładzają wnętrze szafki w której jest lodówka a to już jest duży plus. Jakieś 2-3st w dół Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucek26 Posted September 17, 2011 Share Posted September 17, 2011 Po zdjęciu drzwiczek, zamrażarka nie pokrywa się szronem , lodówka lepiej chłodzi. Na kempingu nie potrzebujemy zamrażarki, bo nie ma czego zamrażać. Gdy zaistnieje potrzeba korzystania z zamrażarki w dwie minuty założysz z powrotem drzwiczki do zamrażarki. Pozdrawiam Lucek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekbb Posted September 18, 2011 Author Share Posted September 18, 2011 (edited) w sumie to masz rację i tak nie przewioze zamrożonych produktów ,spróbuje więc bez tych drzwiczek, sprawdzę jeszcze uszczelkę ale powinny być OK .Ciepło wewnątrz szafki jest napewno bo kawalek blatu za kuchenką i zlewem jest bardzo ciepły .Nie moge nawet zostawić uchylonego okna kuchi bo wtedy gorące powietrze z górnej kratki wpada do przyczepy. Edited September 18, 2011 by piotrekbb (see edit history) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam1988 Posted September 18, 2011 Share Posted September 18, 2011 No to wentylatorek niezbędny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kit Posted September 18, 2011 Share Posted September 18, 2011 ja bym z zamrażarki nie zrezygnował lubie poprostu frytki i one prawie zawsze z nami podróżują Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts