norka9 Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Mam zamiar pomalowac oś i stalowe elementy łączące ja z ramą bo troszke zrobiła sie ruda , może ktoś doradzi jakiś środek najlepiej na rdze zeby sie dużo nie naczyścić. Dziękuje z góry i pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
California Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Witam, kolego warto skorzystać z wyszukiwarki zamiast od razu tworzyć nowy temat, było tego dość sporo np tu http://forum.karawaning.pl/topic/276-konserwacja-podwozia-przyczepy/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
norka9 Posted September 26, 2011 Author Share Posted September 26, 2011 Troszke pogrzebałem w necie i postanowiłem oś w swojej cepce zabezpieczyć podkładem o nazwie corizon. Po zimie podziele sie czy nie wychodzi rdza spod tej farby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczypek73 Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 ja w swojej starej [ byłej ] przyczepie malowałem farbą efekt młotka i jest git bo to jest farba do stosowania prosto na rdze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad_b Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 Troszke pogrzebałem w necie i postanowiłem oś w swojej cepce zabezpieczyć podkładem o nazwie corizon. Po zimie podziele sie czy nie wychodzi rdza spod tej farby. podkład reaktywny, ma dość dobre opinie ale na to pasowało by dać coś jeszcze, podkład akryl, ew jakiś środek do konserwacji podwozi ? lub nawet jakiś zwykły w sumie jak się zimą nie jeździ to nie ma jakiś ciężkich warunków Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczypek73 Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 ta farba to 2w 1 farba i impregnat i nakładasz prosto na rdze super jest porostu i fajnie wygląda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek SO Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 ta farba to 2w 1 farba i impregnat i nakładasz prosto na rdze super jest porostu i fajnie wygląda Wiem z własnego doświadczenia, że bez wyczyszczenia rdzy nic z tego nie będzie. Wszystkie te farby na rdzę pokryją zardzewiałe miejsce,ale pod farbą dalej rdzewieje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczypek73 Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 umnie po malowaniu nie rdzewieje a widocznie w szkole sie nie uwarzało bo do korzji potreba tlenu i wody Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts