Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Bawiąc w rodzinnych stronach, na prośbę kolegi zarażonego karawaningiem, oglądałem tą przyczepę:

http://aukcja.interi...1817383271.html

Z zachęcającego opisu wynikało że przyczepa jest cyt. ,,Przyczepa bardzo zadbana nie mieszkały w niej małe dzieci, ani zwierzęta.W przyczepie mało gotowano, nie palono.''

Cena wydawała się również atrakcyjna.

Na miejscu czekało nas wielkie rozczarowanie.

Przyczepa parkowana pod chmurką na osiedlowym parkingu.

Od razu rzuciło się w oczy to że zupełnie nie wiadomo dlaczego dodatkowo namalowano czarny pas pod listwą maskująca łączenie arkuszy blachy na ścianie bocznej. Okna tej ściany oklejono również dodatkowo paskami czarnej folii ( po co ? ). Schowek z przodu przyczepy był kiedyś pomalowany ale farba popękała tworząc na powierzchni schowka milion puzzli. Okno przednie paskudnie pęknięte w lewym dolnym rogu ( obie warstwy ) i poklejone ( podobno nie cieknie ). Przyczepa posiada nawet dobre opony ale ...za duże. Zmęczone osie skrętne i za duże opony spowodowały to że ciężko było włożyć palca między oponę a dolną krawędz nadkola. Większa dziura i opona wyrwie nadkole. Wejście do łazienki grozi wypadnięciem na zewnątrz razem z brodzikiem bo podłoga zewnętrzna pod łazienką jest strasznie przegniła, z ubytkami i ...przykręcona śrubami ( tylko do czego ? Do styropianu ? ). Stan tej podłogi tłumaczy to, że właściciel ,,pochwalił nam się'', że całkiem niedawno zdemontował prysznic. Tylny prawy narożnik również zgniły. Po wejściu do przyczepy ma się wrażenie że wchodzi się do zupełnie innej przyczepy niż ta wystawiona na Allegro. Zdjęcie pierwsze jest jakby z innej przyczepy. Chyba dlatego że zasłonki okien wymienione są na inne ( podobno oryginalne są tez dostępne ale czy komplet ? ).W środku w okolicach wywietrznika wyciągu nad kuchnią duże zacieki na suficie i prawdopodobnie zgnilizna. To tyle naszych uwag po bardzo pobieżnych i trwających kilkanaście minut oględzinach. Na pewno jest coś więcej ale daliśmy sobie spokój.

Reasumując - nie warto jej oglądać a tym bardziej kupować.

Szkoda czasu i pieniążków.

Tym postem może kogoś uchronię przed zbyteczną wycieczką i rozczarowaniem w Sosnowcu.

Pozdrawiam.

Edytowane przez rover (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

właśnie takie złomy oglądaliśmy w ten weekend z mężem, za każdym razem to była według właścicieli super okazja

Opublikowano

No masakra i to za taką kasę. :czerwona:

tzn za jaką ?

taka budki w dobrym stanie chodzą po 11tyś, a nie 8 i to z ładnym przedsionkiem ... CCC

Opublikowano

tzn za jaką ?

taka budki w dobrym stanie chodzą po 11tyś, a nie 8 i to z ładnym przedsionkiem ... CCC

No właśnie w dobrym a nie w stanie agonalnym.

A dlaczego taką cenę bo właśnie kupiłem budkę za 9 tyś i nie mogę pojąć jak można chcieć 8tyś za taki złom.:niewiem:

Oczywiście nie widziałem jej osobiście ale nie wydaje mi się żeby kolega rover pisał nieprawdę.

Opublikowano (edytowane)

No właśnie w dobrym a nie w stanie agonalnym.

A dlaczego taką cenę bo właśnie kupiłem budkę za 9 tyś i nie mogę pojąć jak można chcieć 8tyś za taki złom.:niewiem:

Oczywiście nie widziałem jej osobiście ale nie wydaje mi się żeby kolega rover pisał nieprawdę.

o to chodzi, jeśli by była w stanie dobrym, to kosztowała by ponad 10kzł ... a nawet więcej

za 8tyś ciężko kupić hobby z tego roku w dobrym stanie ...

gdzieś wcześniej była budka z 85r. w tej cenie, a też nie wiadomo w jakim stanie :bzik:

ps. co kupiłeś za 9tyś ? hobby z 90r, ?

Edytowane przez konrad_b (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Potwierdzam

Też ją byłem wczoraj oglądać....

Ja zwróciłem jeszcze uwagę na nierówne odległości pomiędzy nadkolem a felgą z lewej i prawej strony.

Pewnie oś się skończyła.

oraz na spodzie były zrobione wzmocnienia pod lukiem bagażowym.

Więcej nie zauważyłem - ale było już prawie że ciemno.,

Opublikowano

Knaus z 90r tutaj są zdjęcia

http://forum.karawan.../8515-mam-i-ja/

:ok: ładna budka, zwłaszcza za tą cenę :yes:

tyle że to nie Hobby :-]

ps hobby ma trochę tak jak VW, cena nie zawsze adekwatna do stanu :hmm:

wrzuć sobie w allegro hobby 420 i zobacz jaki jest przedział cenowy ... w okolicy 7-8tyś zaczynają się budki, ale właśnie takie szroty

i ceny są do 14tyś ... więc realnie tak jak pisałem 10kzł trza dać :(

np http://allegro.pl/hobby-classic-420-i1821036273.html

tu chyba nawet laik zobaczy że przednia ścian nie istnieje ;)

Opublikowano

Kupując moją patrzyłem na układ wnętrza, a właśnie taki mi odpowiadał.

Ale masz racje ja mam KNAUSA a to jest HOBBY ale fakt jest jeden

ani cena a tym bardziej rocznik nie gwarantują nikomu że przyczepka jest

w dobrym stanie, co już nie jeden raz wyszło w tematach zakładanych przez chętnych

do kupna, sam parę razy takie zakładałem i dlatego zaoszczędziłem dzięki temu

czas i przede wszystkim kase o nerwach nie wspomnę. :skromny:

Opublikowano

ani cena a tym bardziej rocznik nie gwarantują nikomu że przyczepka jest

w dobrym stanie, co już nie jeden raz wyszło w tematach zakładanych przez chętnych

do kupna, sam parę razy takie zakładałem i dlatego zaoszczędziłem dzięki temu

czas i przede wszystkim kase o nerwach nie wspomnę. :skromny:

:ok:

ale prawda jest taka że nikt przyczepki za darmo nie odda, owszem zdarzają się okazje - może na taką trafiłeś

bo ktoś np potrzebuje kasę, budka jest nietypowa, itp

ale w większość przypadków niska cena = szrot :-], blisko można jechać zobaczyć ale dalej ... nie warto

do tej pory stosowałem taką metodę przy kupnie 2 aut i przyczepy i jakoś się udało kupić na miejscu nie robiąc tyś km

choć może kilka okazji przeszło koło nosa :-]