Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem tutaj nowy i nie za bardzo jeszcze ┬┤ogarniam┬┤ to forum.

Mam pytanie, mianowicie gdzie mozna zakupic blache aluminiowa na pokrycie dachu i scianek bocznych. Mam przyczepe Delta Aero 4400 LB 2005 r., kupilem ja z uszkodzonzm dachem, spadl na nia jakis konar. ┬┤ Fahowcy ┬┤ w Holandii podjeli sie naprawy dachu, jeszcze przed moim zakupem, ale zrobili to conajmniej smiesznie, nie wiem, byc moze za duzo trawy spalili przy robocie:P Chcialbym wymienic czesc poszycia dachowego, potrzebny jest mi tylko material. Orientuje sie ktos, gdzie moglbym dokonac zakupu troche wiekszego formatu takiej blachy`? Przyczepa jest w swietnym stanie, wymiany wymaga sama blacha.

Przepraszam za brak polskich znakow, ale pisze z zza granicy i takowych tu nie mam.

Z gory dzieki!

Pozdrawiam:)

post-7970-0-09104200-1314868292_thumb.jpg

Opublikowano

Znowu się trochę zaniedbałem w relacji. Powód - jak zwykle prace przy kamperze. Na dzień dzisiejszy zostało mi ok. 2-3 dni na wykończenie i przygotowanie do jazdy. Po sezonie mam do zrobienia jeszcze tylko kilko drobnostek. Póki co, podaję namiary na źródła zakupu niektórych materiałów:

Listwy aluminiowe ozdobne - www.pommier.pl

blacha aluminiowa tłoczona (tzw. Stucco) - www.kbhakord.pl

śruby nierdzewne - www.kastal-sklep.com.pl

taśmy butylowe - www.intra.biz.pl

papierowe przewody do rozprowadzania powietrza - www.rengum.pl

Powyższe firmy miały najniższe ceny na wymienione produkty.

Powyższy post zapożyczony od kolegów z camperteam.pl. mam nadzieję że się nie obrażą.

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

blacha aluminiowa tłoczona (tzw. Stucco) - www.kbhakord.pl czy ktoś z kolegów dowiadywał się ile za m2 sobie życzą.bardzo chciałbym wymienić sobie zwłaszcza ścianę od str.drzwi ale na alledrogo ceny powalają

Opublikowano

witam

to ja podam ceny blachy aluminiowej tzw. łuski moze sie komus przyda :)

gr.wymiar w mm

0,6 x 1050x1500 cena za arkusz ok 40 brutto

pozdrawiam

Radwan, w takim arkuszu 40 brutto euro rozumiem?

Opublikowano (edytowane)

Radwan, w takim arkuszu 40 brutto euro rozumiem?

witam

bląd cena jest podana w polskich złotówkach :)

masz teraz obraz ile maja inni przebicia na tych blachach ,mam f-re na te arkusze z kwietnia 2011 i powiedzmy ze podrożała ale przecież nie o 400% :)

dlatego podałem ceny teraz bo dopiero ten wątek zobaczyłem :)

pozdrawiam

Edytowane przez radwan (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Niestety nikt nie produkuje w Polsce blachy aluminiowej o wysokości 2m. Nasza firma sprowadza blachy z Holandii- bezpośrednio od firmy która zaopatruje wszystkich producentów przyczep i samochodów kempingowych. Powiem tyle ceny są zawrotne..

• 2 tygodnie później...