sebaadampol Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Witam Wszystkich Mam następujący problem, Korzystałem z zasilania akumulatorowego i postanowiłem do gniazdka podpiąć laptopa, mam przerobioną przetwornicę samochodową (taką co się podłącza do zapalniczki w samochodzie) tak abym mógł zasilać tego laptopa. Wcześniej nie miałem z tym problemów i laptop normalnie chodził. Natomiast ostatnio gdy podłączyłem go wieczorem (miałem także włączone oświetlenie wewnętrzne) nagle powoli zgasły wszystkie światła i nic nie dało się włączyć, rano sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i były ok. po wymianie akumulatora też nic nie działa, po wyjęciu panela sterujacego "na krótko" da się podłączyć np. światła. Wskaźnik zasilania i poboru prądu nie działa. Co mogło się stać?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Socale Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Mi taki objaw najbardziej pasuje do przegrzanego włącznika źródła zasilania: "Akumulator" Odepnij z niego przewody i jeśli są tylko 2, to je na próbę po prostu zewrzyj. Jeśli są trzy, to odepnij skrajne i na zmianę i pojedynczo zewrzyj do środkowego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebaadampol Posted August 16, 2011 Author Share Posted August 16, 2011 Ok, jeżeli w ten weekend dam radę to pojadę i tak zrobię a później napiszę czy dało to jakieś efekty. Ma ktoś jeszcze jakieś inne pomysły?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts