vandamma007 Posted August 12, 2011 Share Posted August 12, 2011 witam. pech chcial ,ze komu sie nudziło i zrobil mi piekna dziurę w oknie. Jestem posiadaczem campingu Bayerland. Przeszukalem net wzdłuż i wszerz . potrzebuje okna o wymiarach 95 na 48 gdzie moge jeszce probowac? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Effendi Posted August 12, 2011 Share Posted August 12, 2011 Witam! po 1. zapraszam do działu powitań, po 2. zapraszam do "szukajki" - tam znajdziesz już pokrewne tematy, gdzie już niejednokrotnie były poruszane podobne tematy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
limon Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 witam nie wiem gdzie mogę kupić szybę używaną do niewiaduw n126n przednia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BJoe Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 niestety chyba nie będe odkrywczy ale chyba na allegro powinno coś się znaleź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ufolz Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 zobacz tutaj jest tam sklep niewiadowa i wszystkie części. Jeżeli nie mają na stanie to 5km obok maja fabrykę niewiadowa i na pewno sprowadzą. http://www.darius-przyczepy.pl/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gfizyk Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 deja vu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba Posted September 12, 2011 Share Posted September 12, 2011 U klaji w Bieruniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz_D Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 Jeżeli nie mają na stanie to 5km obok maja fabrykę niewiadowa i na pewno sprowadzą. Przesadziłeś Oni mają wszystkiego niecałe 2 km do fabryki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JINX_Sanok Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 Przesadziłeś Oni mają wszystkiego niecałe 2 km do fabryki. no chyba, że nie ma w Fabryce, to wtedy od producenta w kilka tygodni (np. uszczelki od Stomil-Sanok) pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmtaxi Posted November 9, 2011 Share Posted November 9, 2011 Okno się składa z części zewnętrznej i wewnętrznej. Nastąpiło rozklejenie tych części. Jak się nie mylę to część wewnętrzna wykonana jest z poliwęglanu - jeśli się mylę to proszę mnie poprawić, (nie reaguje na aceton). Czym można te warstwy kleić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek70 Posted November 10, 2011 Share Posted November 10, 2011 Okna są wykonane z plexi, w sklepach lub hurtowniach z akcesoriami reklamowymi kupisz klej, który służy do wykonywania reklam. Nazwy nie pamiętam , ale na miejscu Ci doradzą, koszt ok. 20 zł za tubkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KiM Posted November 10, 2011 Share Posted November 10, 2011 Witam ! Też kiedyś miałem taki problem i z przykrością informuję , że producenci szybek ( od 2000 roku) mocno się postarali ażeby były nienaprawialne. Nawet jak się uda to skleić to niestety tylko na chwilę. Facet z serwisu z Nowego Sącza kupował specjalny klej od producenta Polyplastic ( chyba) 50 ml. - 200 zł. i też na niewiele się zdał. Jedną szybkę miałem i tak do wymiany i prubowałem chyba wszystkim co na rynku dostępne ale po jakimś czasie przy lekkim zwichrowaniu okienka podczas zamykania i tak rozkleiło się spowrotem. Czasem prościej i pewniej kupić używaną ( wybór ogromny) niż kleić i nie mieć pewności kiedy i ile od domu puści. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmtaxi Posted November 10, 2011 Share Posted November 10, 2011 Tak, macie rację, okna są wykonane z plexi - PMMA. Z tym klejeniem jest lipa, ponieważ wewnętrzna szyba przylega do lakieru, którym krawędzie szyby zewnętrznej pomalowano w srebrnym (dziurkowanym) kolorze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
keram57 Posted November 29, 2011 Share Posted November 29, 2011 (edited) Moim zdaniem, okna w przyczepach są wykonane w większości z PC, tj. poliwęglanu. Do klejenia nadaje się klej metakrylowy. Stosowanie kleju do pleksi - PMMA lub podobnych daje wyłącznie chwilowy efekt. Edited November 30, 2011 by keram57 (see edit history) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmtaxi Posted November 29, 2011 Share Posted November 29, 2011 Jakaś herezja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts