zbyszek1234522 Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Witam.Jestem posiadaczem HOBBY EXCELENT. Poszukuje informacji na temat wyłączania się bojlera TRUMA. Czy powłączenie trumy wyłączy się ona automatycznie czy trzeba to zrobić ręcznie. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ed Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Witam.Jestem posiadaczem HOBBY EXCELENT. Poszukuje informacji na temat wyłączania się bojlera TRUMA. Czy powłączenie trumy wyłączy się ona automatycznie czy trzeba to zrobić ręcznie. Pozdrawiam. W/g mnie bojler musi mieć termostat na którym ustawiasz temp. wody. Gdy już się woda nagrzeje termostat powinien wyłączyć zasilanie - gdy ostygnie znowu załączyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemo.D Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 (edited) Bojler 5l Trumy ma zabezpieczenie i grzeje wodę do 85 stopni a regulacja temperatury odbywa sie kranem nie posiada termostatu do dodatkowej regulacji, grzałka 300W; Nie uszkadza sie nawet jak bez wody załączysz;) . Pozdro. Edited August 6, 2011 by Przemo.D (see edit history) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyszek1234522 Posted August 6, 2011 Author Share Posted August 6, 2011 Dzięki za porady, czyli rozumiem ze mogę go włączyć na cały dzień i nic się nie dzieje. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Socale Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Dzięki za porady, czyli rozumiem ze mogę go włączyć na cały dzień i nic się nie dzieje. Pozdrawiam Mam podobną, na stałe włączona pod 230V. Grzałka jest tak skonstruowana, że nic jej się nie stanie nawet bez wody w zasobniku a ponadto nigdy wody nie zagotuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekbb Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Tak ,będziesz miał ciepła wode non stop . Uważaj bo leci bardzo gorąca, jak pisali w koledzy wyzej regulacja jest tylko kranem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts