Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomyślałem, że przydał by się spis kempingów z widokiem na morze. - oczywiście chodzi o kempingi na które warto pojechać

Czy są takie miejsca?

Opublikowano

skromny.gif

Chłapowo:

- Horyzont

- Lazurowe

- Baltic

- Drejk (tylko nie wiem czy jeszcze czynne)

- Klif2

- Alexa

- Klaudia

- Keja

Nie wszystkie są polecane zlosnik.gif, ale to już na forum poczytasz.

Opublikowano (edytowane)

skromny.gif

Chłapowo:

- Horyzont

- Lazurowe

- Baltic

- Drejk (tylko nie wiem czy jeszcze czynne)

- Klif2

- Alexa

- Klaudia

- Keja

Nie wszystkie są polecane zlosnik.gif, ale to już na forum poczytasz.

Chyba źle zapytałem, smirk%281%29.gif

powinno być tak:

W jakich miejscach byliście, które są warte polecenia gdzie przyczepę można postawić tak aby był z niej widok na morze?

Edytowane przez Bartekzg (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Ja byłem kilka lat temu na Klif2. Może nie był to super standard ale wart swojej ceny.

W tym roku byłem na Horyzoncie - przed sezonem - w boże ciało i było bardzo fajnie. Podobało nam się ok.gif.

Opublikowano (edytowane)

Chyba źle zapytałem, smirk%281%29.gif

powinno być tak:

W jakich miejscach byliście, które są warte polecenia gdzie przyczepę można postawić tak aby był z niej widok na morze?

W sezonie może być trudno z postawieniem przyczepy tak abyś miał pełny widok na morze, bo raczej zawsze czesciowo bedzie ten widok przysłaniać inna przyczepa lub kamper a najlepsze miejsca często zajęte sa na cały sezon.

Na Horyzoncie miejsca bliżej klifu są pod namioty, i to oni mogą wyjść rano z namiotu aby się poprzeciagać :yay: patrząc na wielką wodę, ale z naszej cepki mimo iż stała w pierwszej alejce za recepcją troszku morza widać było :) a i spokojnie z kawą czy poranną prasą w ręku na klif pomaszerowac i przywitać dzień jak ja poniżej :hej: (140 kroków od cepki)

post-7016-0-27454000-1312203420_thumb.jpg

Edytowane przez gusia-s (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Kolega Bartekzg pyta o woj. zachodniopomorskie (tytuł tematu) a opisane wyżej miejscówki dotyczą chyba woj. pomorskiego :niewiem:

W zachodniopomorskim to chyba trudno o takie kempingi.

Opublikowano

Kolega Bartekzg pyta o woj. zachodniopomorskie (tytuł tematu) a opisane wyżej miejscówki dotyczą chyba woj. pomorskiego :niewiem:

prawdę rzeczesz :) ale każda informacja jest cenna :)

Opublikowano

"widok na morze zachodniopomorskie" grinser006.gif, jest bardzo zbliżony do "widoku na morze pomorskie" waytogo.gif, ale co fakt to fakt - przeoczyłem końcówkę tematu

Opublikowano

Ale i tak jeszcze można usłyszeć ,że Szczecin leży nad samym morzem !! więc wszystko to co napisano wyżej nie należy traktować jako OT.

Opublikowano

a tak wracając do sedna a nie skrótu myślowego czy też przecinka w temacie to wiedzę, że marne szanse na taką miejscówkę :oslabiony:

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Bylem dwa tygodnie temu na lazurowym, widok na morze byl sliczny, jest jeszcze horyzont obok, widok na morze tez jest, ale ceny drozsze podobno maja.

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam wszystkich.

Jako że zbliża się powoli sezon, to zacząłem się rozglądać nad kempingami nad polskim morzem - nie znam ich zupełnie, a morze kusi. Korzystam z Google Maps i różnych kempingowych baz danych (np. ADAC) w celu znalezienia interesujących lokalizacji, a w ten sposób wiadomo, że sporo rzeczy się przegapi, zwłaszcza jak się nigdy wcześniej tego nie robiło... Chciałbym więc poprosić o pomoc - interesują mnie konkretnie kempingi nad samym morzem, tak, żeby można było się ustawić przy samej plaży, klifie itp., byle mieć widok na morze zaraz po wyjściu z przyczepy. Nie chcę siedzieć w jakimś lesie i zasuwać z gratami np. 200 czy 500 metrów. 

Chodzi mi dokładnie o coś takiego:

685_3b.jpg

Wiem, wybredny jestem :)

Jak na razie znalazłem parę kempingów we Władysławowie-Chłapowie, nad klifem (ładnie, ale strome zejście), a potem pomiędzy Sarbinowem i Gąskami. Wygląda na oko ciekawie, ale sporo drzew i ogólnie zarośli, więc z widokiem chyba niezbyt - za to faktycznie nad samym morzem.

Czy mogę poprosić o jakieś inne propozycje, jeśli znacie takie kempingi? Są takie w ogóle u nas? Wolałbym na odcinku od Świnoujścia do Władysławowa, Zatoka Gdańska mnie niezbyt pociąga. Oglądałem nawet niemieckie kempingi (w sumie do wielu z nich mam bliżej), ale z patriotycznego punktu widzenia wolałbym polskie wybrzeże :)

Będę wdzięczny za wszelkie propozycje.