Radosz Posted July 26, 2011 Share Posted July 26, 2011 Witam; Podczas ostatniej wizyty na jednym z kempingów, naszły mnie różne przemyślenia, ale to już wiecie . Co wieczór przypływały do molo nad jeziorem łabędzie, pewnego razu jednemu młokosowi zwróciłem uwagę że nie należy bić zwierząt. Babcia tego młokosa (tak sądzę), zwróciła mi uwagę że nie moja sprawa i nie powinienem zwracać jemu uwagi. Ogranęło mnie pełne . Zostawię to bez dalszego komentarza. Proszę Was bardzo wszystkich którzy cenią przyrodę i zwierzęta o potępianie również takich lub podobnych przypadków. OBROŃCA ZWIERZĄT. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad_b Posted July 26, 2011 Share Posted July 26, 2011 nie dziabnął go ... szkoda mnie dziady kiedyś chciały podziobać, a tylko chlebka im dawałem ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radosz Posted July 26, 2011 Author Share Posted July 26, 2011 nie dziabnął go ... szkoda mnie dziady kiedyś chciały podziobać, a tylko chlebka im dawałem ... Taka ich jest natura, tylko tak się moga obronić. Przypomnę to są tylko dzikie zwierzęta. Wyobraź sobie co zrobiłby ci dziki lew . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Besiek Posted July 26, 2011 Share Posted July 26, 2011 ...zwróciła mi uwagę że nie moja sprawa i nie powinienem zwracać jemu uwagi. Rodzie wychowali mnie na kulturalnego człowieka (przynajmniej tak mi się wydaje), ale taka swołocz usłyszałaby z mojej strony co najmniej "ciętą ripostę" jeśli nie kilka "ciepłych" słów. Na marginesie to znęcanie się nad zwierzętami jest przestępstwem a na dodatek łabędź niemy objęty jest "gatunkową ochroną zwierząt". Cokolwiek by to nie znaczyło zawsze "kota można pogonić". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekbb Posted July 26, 2011 Share Posted July 26, 2011 znaczy jak je bił , nie odpłyneły ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radosz Posted July 26, 2011 Author Share Posted July 26, 2011 znaczy jak je bił , nie odpłyneły ? .... w sumie to nic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucek26 Posted July 26, 2011 Share Posted July 26, 2011 (edited) Radosz u nas w kraju "hołoty" nie brakuje. Jaka babcia taki wnuczek. Brak elementarnych zasad wychowania skutkuje takimi zachowaniami jak opisałeś.Babcia powinna chodzić PURPUROWA na twarzy ze wstydu. Pozdrawiam Lucek. Edited July 26, 2011 by Lucek26 (see edit history) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alegremente Posted July 26, 2011 Share Posted July 26, 2011 Jeśli towarzystwo prymitywne nie ma szacunku do siebie, swoich bliskich , innych ludzi to zwierząt tym bardziej nie uszanuje. Tacy szanują innych wtedy gdy się ich boją. Może jakiś odważny łabądek, a w obronie młodych potrafią zrobić wiele, kiedyś poszczypie smarkacza w tyłek albo w inne bardziej bolesne miejsce, to nabierze on przynajmniej respektu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalc3 Posted July 26, 2011 Share Posted July 26, 2011 Moim zdaniem, to ten łabądek powinien najpierw dopaść tą babcię. Bo dziecko jest takie, jak pozwalają na to dorośli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bluesmen Posted July 27, 2011 Share Posted July 27, 2011 Potępiam. Radosz trzeba policją postraszyć na 90% skutkuje. Ostatnio taka babcia krzyczała na mojego syna że biega na trawie, nie wytrzymałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts