Tkaczu Posted July 18, 2011 Share Posted July 18, 2011 Cześć Wybieram się w tym roku na południe Europy i zamierzam zabrać 4 rowery. W pierwszej wersji chciałem zamontować bagażnik na 4 rowery na tył przyczepki ale z tego co wyczytałem to raczej nie realne. 2 na tył i 2 na przód raczej też odpada bo dyszel za krótki no i koszt 2 bagażników. Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie bagażnik na dach bo i tak z cepką szybciej niż 100 km/h nie będę jechał. I tu nasuwa się pytanie - czy w całej Europie można legalnie wozić rowery na dachu auta czy jakiś kraj ma co do tego ograniczenia (słyszałem, że austriacy robią z tego problem wiec wolę się zapytać). Czy mieliście kiedyś z tym problem czy śmiało mogę pomykać na południe Grecji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stasiek Posted July 18, 2011 Share Posted July 18, 2011 Witam. Mogę ci kolego tyle tylko pomódz,że Magocik mieszka we WIEDNIU, to jest z tym tematem zaznajomiony . Napisz do niego . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekbb Posted July 18, 2011 Share Posted July 18, 2011 eee, chyba nie , widziałem dużo aut z rowerami na dachu jadąc przez Austrie.Dalczego mają robić problemy ? Jeśli bagaznik i uchwyty mają homologacje "e" to nie widze przeszkód.Jedyny problem,ze w dordze do Gracji ktości je pewnie buchnie jak będziesz spał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alegremente Posted July 18, 2011 Share Posted July 18, 2011 My zabieramy pięć rowerów do przyczepki. Rozłożymy je na podłodze przekładając kocami, może całość zabezpieczymy gumami albo pasami, jeśli będzie do czego je przytwierdzić. Raczej gumy , bo mają haczyki i łatwiej je gdzieś wczepić. Myślę, że się to sprawdzi i mniej kłopotu. Na parkingach czy kempingach, gdy będziemy korzystać z przyczepy rowery będą przytwierdzone hurtem do dyszla przy pomocy stalowej linki zapiętej na kłódkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Effendi Posted July 19, 2011 Share Posted July 19, 2011 ( ... ) Na parkingach czy kempingach, gdy będziemy korzystać z przyczepy rowery będą przytwierdzone hurtem do dyszla przy pomocy stalowej linki zapiętej na kłódkę. tylko trzeba użyć porządnej kłódki i linki z atestem - na złodzieju zwykła linka nie robi wrażenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fomicz Posted July 19, 2011 Share Posted July 19, 2011 tylko trzeba użyć porządnej kłódki i linki z atestem - na złodzieju zwykła linka nie robi wrażenia Na zachodnich kempingach? No chyba, że będą tam nasi krajanie albo inne podobne nacje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekbb Posted July 20, 2011 Share Posted July 20, 2011 Mówimy o tranzycie do Grecji , niestety to nie zachód. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts