Maciej Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Panowie, mam problem. Ponieważ nie posiadam przedniego schowka (jak widać na zdjęciu obok) czy jak on tam się nazywa (zginął w wypadku ) nie bardzo mam pomysł na zainstalowanie butli gazowej. Myślałem o przykręceniu do ramy na płasko jakiejś blachy i może tam jakieś mocowanie butli zrobić A może wogóle nie kombinować i poprostu ją stawiać na ziemi przy przyczepie a na drogę pakować do bagażnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin T Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Poniewaz nie posiadam przedniego schowka (jak widac na zdjeciu obok Rety, a ja zawsze myslalem, ze to tyl Twojej przyczepy w tym avatarku Nie myslales aby zrobic schowek samemu z blachy? Zawsze mozna butle postawic w szafce pod kuchenka, ale troche to niebezpieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Maciej klapa serwisowa kosztuje około 250 zł ,możesz zamontować http://www.fanklub-niewiadowek.yoyo.pl/ciekawostki/klapa_serwisowa.html a jak chcesz to ci przywiozę na zlot obejmę na 3 kg butle od mojej niewiadówki bo miałem oryginalnie na 3 butle a zostawiłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomii Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Macieju w poście załączam wycinek z Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 roku w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. W sumie z przyczepami ma to nie wiele wspólnego, ale przepisy nie są bezpodstawne i warto było by je przestrzegać w naszych przyczepkach i kamperkach. Mam nadzieje że pomoże Ci to w jakiś sposób . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawwl Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Tylko jak zabezpieczyć przed uszkodzeniami mechanicznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Myślałem o zrobieniu schowka we własnym zakresie z blachy, ale jakos wydaje mi się że będzie to brzydko wyglądało. Bardziej pasuje mi coś podobnego jak na zdjęciu od pawwl. Ale czy tak mogę z tym jechać ?? Oczywiście wszystko dobrze zamocowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Około 400 zł kufer od niewiadówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomii Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 No wypadało by jednak zabudować jakoś te butle co by na słońcu nie stały i amatorów cudzej własności nie kusiły. Pomyśl o jakiejś solidnej podstawie do tego szkielet z kątownika i blachą aluminiową to "wypełnić". Największy problem to jak połączyć estetykę z praktycznością - coś takiego musi się tak otwierać aby był dobry dostęp do butli i przynajmniej nie szpecić przyczepki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Witam ! Kiedyś widziałem jak Burstnerki miały luk z boku do chowania butli. Może zrobić taki luk w szafce, od środka i zamykany drzwiczkami z uszczelkami. Na ścianie zamocować kratkę u dołu, aby w razie nieszczelności "gaz" poszedł sobie na zewnątrz. Odgrodzenie zwykłego luku z przodu tak naprawdę to tylko płyta, odpowiednio "uszczelniona". Jest oczywiście kwestia czy ma być to butla 11 kg, czy też mniejsza, turystyczna np. 3 kg. Ja osobiście przerzucam się na 3 kg. Myślę, że Macieju dla tak małej butli zrobić odpowiednio szczelne schowanko "ładowane" od środka nie powinno nastręczać Ci trudności. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawwl Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Pomyśl o jakiejś solidnej podstawie Maciej Moja i twoja przyczepa to prawie to samo, dno od kufra to kratownica z pręta Butla stoi na dyszlu. Kufer zrobiony jest z tworzywa. Mocowanie butli były dwie to jedną zdjąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrsulki Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Myślę że dobrym rozwiązaniem byłby po prostu używany luk, kwestia znalezienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Dzięki za podpowiedzi, ten sezon chyba przelatam bez kombinacji a na przyszły będę się rozglądał za oryginalnym lukiem. No chyba że wpadnie mi coś do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodek1968 Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Porozglądaj się po działkach gdzie stoi pełno takich przyczep,które z reguły nigdy już nie zobaczą asfaltu.Pogadać z właścicielem i może za parę złotych Ci sprzeda.Drugi wariant to pytać u gości sprowadzających przyczepy.Mogą mieć jakieś "ogryzki" na części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 A nie taniej i wygodniej wyjdzie butla od instalacji gazowej samochodu zamontowana pod przyczepa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 23 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 A nie taniej i wygodniej wyjdzie butla od instalacji gazowej samochodu zamontowana pod przyczepa do tego pewnie jakiś atest i inne pierdoły bo inaczej mi jej nie zatankują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi