marek Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Sieć 230V mam teraz 12V robie,razem z gniazdem do samochodu aby lodóweczka działała cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Niewiem jaka masz lodowke ja mam elektrolux w trzech systemach i na 12v praktycznie ledwie co chlodzi o akumulatorze nie wspomne uzywam w czasie jazdy tylko gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 uzywam w czasie jazdy tylko gaz Ja mam lenka .Ja mam polara też w 3 systemach 220v,12v,gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Napisz jak dziala na 12v ja juz nie wiem czy moja ma jakas usterke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CamperDiem Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 a podobno nie wolno używać gazu podczas jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Nie umie ci odpowiedziec na to pytanie ja robilem trasy po siedem osiem godzin i zyje ale dodam ze gdybym wiedzial ze niewolno napewno bym nie sprobowal Ogolnie to boje sie gazu Z drugiej strony lodowka czy piec jest zabezpieczona przed zanikiem plomienia w sumie ogrzewanie tez uzywalem i nigdy nic niezadzialalo No ale to bylo moje zycie i moich bliskich nadmienie ze zanikowe plomienia sa u mnie pod kontrola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 a podobno nie wolno używać gazu podczas jazdy? wolno, wolno, na pewno do ogrzewania, tylko wtdy musisz zmienić kominek. Powietrze płynące powinno go jakoś inaczej owiewać. Tak wyczytałem w instrukcji do Trumy. Nie wiem jak jest z lodówką ale pamiętam że wielu ludzi z forum chłodzi sobie lodówe podczas jazdy więc chyba nie ma zakazu. Na stacji, przy tankowaniu trzeb wyłączyć (a może lepiej nawet przed stacją ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CamperDiem Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 ogrzewania podczas jazdy się nie używa, bo i tak nie możesz podróżować w przyczepie, a na postoju szybko się ogrzeje. no ale lodówka... czy od spodu może wygasić? czy jest tam rzeczywiste zabezpieczenie przeciwwypływowe? może faktycznie na 12V przełączać, no ale ktoś pisał o słabym działaniu lodówki na 12V... jaka jest prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin T Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Nie neguje tego absolutnie ale po kiego czorta spalac gaz w czasie jazdy skoro za darmo pod maska ciagnika produkuje sie podczas jazdy 12V ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Nie neguję tego absolutnie ale po kiego czorta spalać gaz w czasie jazdy skoro za darmo pod maską ciągnika produkuje się podczas jazdy 12V ? o ile ktoś ma zasilanie z ciągnika. Ja nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CamperDiem Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 zasilanie z holownika łatwo zrobić, ale czy lodówka na 12V faktycznie kiepsko chłodzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 ale czy lodówka na 12V faktycznie kiepsko chłodzi??? bardziej chyba podtrzymuje wcześniej schłodzoną lodówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawwl Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 I to mało skutecznie podtrzymuje, U mnie po 3 godz. z wcześniejszego hłodu niewiele zostało. Zaznaczam, że grzałeczka 12V działa, a na 230 oraz gazie jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CamperDiem Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 czyli chyba lepiej na jakimś postoju gaz włączać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Jak z samochodu to nie za darmo, tam jest grzałka 100W i tyle. Czy gazem czy prądem, to wszystko za nasze pieniądze. Jak auto obciążymy bardziej prądem będzie więcej paliło benzyny. Ja mam zrobione na gniazdku zwykłym, tak, że zasilanie w przyczepiej jest z świateł (pisałem) i lodówke zawsze mam na prąd podczas jazdy. Wg mnie działa średnio, ale wcześniej wychłodzoną to i mogę 12 h jechać i wszystko jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi