Skocz do zawartości

Kielce - wypożyczalnia przyczep

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wczoraj rozmawiałem z kolegą mieszkającym ok.30km od Kielc nt otworzenia przez niego wypożyczalni przyczep. Pewnie na start nie byłoby ich dużo, ale podpowiadałem 4osobowe lub 4+1, z wbudowanym brodzikiem/prysznicem, i WC kasetowym, o DMC 1000-1200kg.

Proszę i opinie, czy byliby chętni z Kielc lub okolicy do wypożyczenia takiej przyczepy. Oczywiście przyczepa po regularnych przeglądach przed sezonem, OC i AC. Koszt ok. 80-90zł/dobę. Dla karawaning.pl 80zł/doba :( (w cenie butla gazowa i chemia do toalety).

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Nie wiem czy forum jest dobrym miejscem do badania rynku. Przecież tu 90% aktywnych userów ma przyczepy i nie potrzebuje wypożyczać. Teraz z tych 10% znajdź kogoś z okolic Kielc smirk(1).gif poza kolegą Wiciu81 spineyes.gif.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Do Wiciu81 pisałem na PW, ale są chyba użytkownicy forum, którzy czytają forum, szukają informacji, może chcą dla próby najpierw pożyczyć cepkę, a potem ewentualnie kupić. Rzuciłem temat, bo jak zaznaczył Wiciu81 nie ma w najbliżej okolicy Kielc wypożyczalni przyczep kempingowych, a tylko jedna cepka w wypożyczalni samochodów :)

Opublikowano

Witam Witam,

Ja jak narazie jestem zainteresowany wypożyczeniem w nowej Kieleckiej wypożyczalni. Myślę że to dobry pomysł. Znajomy w zeszłym roku wynajmował i musiał jechać na śląsk po cepkę.

Czekam jak już twój znajomy otworzy wypożyczalnie.

Daj znać NICKT.

Opublikowano (edytowane)

Dzięki Wiciu za odzew :) to pewnie będzie motywacja do zakupu sprzętu. Myślę, że do końca lutego będę wiedział konkrety :( Pozdrawiam i proszę o opinie innych Forumowiczów ;)

Zauważamy z kolegą, że ta forma wypoczynku jest coraz bardziej popularna, a nie każdy chce kupować sprzęt, który będzie potrzebny 15-30 dni w roku. Zresztą ktoś zauważył ostatnio gwałtowny wzrost członków karawaning. pl ;) tylko się cieszyć, że jest nas więcej "zapaleńców" ;)

Pozdrawiam wszystkich pozytywnie zakręconych :)

PS. Szkoda, że sprzedałem swoją Adrię, bo mogłaby "służyć" w wypożyczalni, ale z drugiej strony jest u miłośnika karawaningu, więc jest dopieszczaaaaaanaaaaaa ;)

Edytowane przez NICKT (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Nie wiem czy jest sęs wypożyczać przyczepę na tydzień lub dwa wakacji

Zakładając oczywiście że jedziemy na mazury lub polskie morze

Koszt wypożyczenia to 80 zł doba a do tego należy doliczyć koszt paliwa i koszty na polu

To jest 15 zł postawienie przyczepy

15 zł 1 osoba x2

8 zł 1 dziecko

8 zł prąd

6 zł samochód

Razem 147 zł doba

A na polu można od właściciela wynająć przyczepę za 80 zł z wyposażeniem i prądem

Trzeba tylko jeszcze doliczyć 6 zł za samochód, czyli koszt 3 osobowej rodziny

To 86 zł doba http://www.krolewska...p?strona=cennik

Więc czy to się będzie opłacać ?

Opublikowano

Jeśli chcesz być w jednym miejscu to masz rację, ale jeśli np w 2 lub 3, albo po drodze gdzieś się zatrzymać na dzień lub dwa to własna cepka ma sens :)

Opublikowano

NICKT nie pisałem tego, aby kogoś zniechęcić tylko jak ja szukałem swojej hobbitki

To mnie namawiano abym sobie wypożyczył, bo może mi się to nie spodobać,

Więc jeżeli ma to być na próbę to moje rozwiązanie wydaje się być lepsze.

Natomiast życzę tobie i twojemu koledze ogromnych sukcesów, :(

Bo wiem, że ludzie nie dbają o nie swój sprzęt, :) a serwisowanie jest kosztowne stąd te ceny

No i jeszcze jeden plus wypożyczenia przyczepy jest taki, że wypożyczysz taką, jaka ci się podoba a nie taką, jaka stoi na polu może być za mała albo za duża

Opublikowano

No wiesz Mirku, żeby ludziom dogodzić to musiałbyś mieć duży kapitał, kilka modeli kilku marek. Kolega na razie wystartuje z jedną może dwoma... Jak będzie zainteresowanie to pewnie rozwinie skrzydła, tym bardziej, że jak pisał Wiciu nie ma w okolicy wypożyczalni. Osobiście uważam, że ta Adria, którą chce kupić jest fajniejsza do wypożyczenia i ciągnięcia (masa własna 730kg, DMC 1000kg) niż to Chateau w wypożyczalni samochodów. A ponieważ już troszeczkę się znam na cepkach to pomogłem mu wybrać z kilku modeli tam oferowanych.

Poczekamy, zobaczymy :)

Ja mu kibicuję :(

Opublikowano

Witam.

Jestem za ! :)

ale pies leży w cenach za dobę wypożyczenia. :(

Osobiście sam miałbym chęć wypożyczyć jakąś inną, niż moja, aby się przekonać ;) .

U mnie jest wypożyczalnia ale trzeba się z pół roku wcześniej zapisywać.

Jak będę leciał na jakiś ,,zlocik" w Kieleckie to sobie wypożyczę.

Życzę sukcesów. ;)

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za wsparcie :)

masz jakiś link do tej wypożyczalni u siebie?

Kolega jest "zielony" w karawaningu, ja mogę mu praktycznie podpowiedzieć, co jest potrzebne. Dziś doszliśmy do tego, że jeszcze w cenie oprócz gazu i chemii powinien być przedłużacz, końcówka do przyczepki, zbiornik na brudną wodę i... czajnik (nie każdy w domu ma czajnik na kuchenkę gazową ;) - i będzie to w cenie :( oczywiście cepka z przedsionkiem ;)

Może podpowiecie, co jeszcze w standardzie? Żeby Klient nie kupował czegoś, co będzie mu potrzebne jeden raz.

Dodatkowo może być stolik, krzesła, ale już sztućce, garnki, talerze, kołdry, poduszki, pościel myślę, że każdy może zabrać własne z domu?

Edytowane przez NICKT (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Kolega jest "zielony" w karawaningu, ja mogę mu praktycznie podpowiedzieć, co jest potrzebne. Dziś doszliśmy do tego, że jeszcze w cenie oprócz gazu i chemii powinien być przedłużacz, końcówka do przyczepki, zbiornik na brudną wodę i... czajnik (nie każdy w domu ma czajnik na kuchenkę gazową ;) - i będzie to w cenie :) oczywiście cepka z przedsionkiem :(

Może podpowiecie, co jeszcze w standardzie? Żeby Klient nie kupował czegoś, co będzie mu potrzebne jeden raz.

Dodatkowo może być stolik, krzesła, ale już sztućce, garnki, talerze, kołdry, poduszki, pościel myślę, że każdy może zabrać własne z domu?

Ja wypożyczając przyczepkę na bank zabiorę swoje gary, sztućce, talerze, pościel, bo jednak wole swoje i dzieciaki to już obowiązkowo.

Moim zdaniem obowiązkowe wyposażenie wynajmowanej przyczepki to co już napisałeś, ale ja nie mam doświadczenia.

Liczmy na doświadczonych ;)

Opublikowano

Nie za często jeździłem, ale mam za sobą sporo km w cepce. Tak więc będę podpowiadał koledze by w cenie był:

przedsionek,

butla gazowa,

starter chemiczny do WC,

przedłużacz 40-50m,

końcówka do cepki,

zbiornik na brudną wodę,

czajnik.

Za dopłatą: stolik + krzesła.

Myślę, że OK. :)

Przyczepa posiada przedsionek DOREMA (można rozłożyć tylko daszek lub całość), stabilizator, hamulec najazdowy, zbiornik na wodę napełniany z zew. (ok.40l), ogrzewanie z nawiewem, kuchenkę dwupalnikową, lodówkę 220V/12V/gaz, brodzik, prysznic, WC kasetowe, dwie sypialnie 2+2 (jedna oddzielana drzwiami), pod jednym schowek z ładowaniem zew.

:(

Opublikowano

NICKT - czy aby na pewno przedsionek?

Nie wiem jak osoba niedoświadczona poradzi sobie z jego rozłożeniem?

Może prosty daszek byłby odpowiedniejszy? Nie wymaga on wtedy stelaża, a jedynie wsuwasz dach w listwę i dajesz 3 nogi na odciągach - IMO to znacznie prostsze do rozstawiania.