GAJOWY Posted December 21, 2010 dobra, koniec żartów, no to ja proponuję zacząć od początku (przodu przyczepy), 2. nie mam schowka na haku, butle na gaz są z boku (taka przypadłość) pozdr A ja mam skrzynkę na haku, oraz butlę w skrzynce, a nawet dwie po 7 kg. Szkoda tylko, że nie można ich nigdzie napełnić ( zawór click ). Quote Share this post Link to post Share on other sites
JINX_Sanok Posted December 21, 2010 A ja mam skrzynkę na haku, oraz butlę w skrzynce, a nawet dwie po 7 kg. Szkoda tylko, że nie można ich nigdzie napełnić ( zawór click ). zawór wywaliłem razem z butlami i reduktorem, założyłem wszystko polskie - po to właśnie, żeby było gdzie napełniać pozdr Quote Share this post Link to post Share on other sites
GAJOWY Posted December 21, 2010 zawór wywaliłem razem z butlami i reduktorem, założyłem wszystko polskie - po to właśnie, żeby było gdzie napełniać pozdr Zrobiłem podobnie, z tym że oryginalne butle stoją puste w piwnicy, do 5 kg nie ma reduktorów, a 11 kg nie mieści się w skrzynce. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maras Posted December 21, 2010 dobra, koniec żartów, no to ja proponuję zacząć od początku (przodu przyczepy), 1. druga wtyczka na haku, ma ktoś jakieś schematy, albo pomysły na nietypowe wykorzystanie (np. A/V z kamery cofania, albo TV do auta z anteny przyczepy) 2. nie mam schowka na haku, butle na gaz są z boku (taka przypadłość) 3. mnie się bardzo podobają 3 oddzielne okna (oczywiście otwierane) zamiast jednej dużej szyby z przodu, to chyba są patenty angielek pozdr ad.1 na haku to jest gniazdko czasem ktoś ma dwa ale napewno gniazdka ad. 2 schowek na haku a co to jest ?? ad.3 niemecki producent Knausa też potrafi zrobić wersję dla Angoli z trzema oknami z przodu oraz drzwiami po lewej stronie -fotka Quote Share this post Link to post Share on other sites
ufolz Posted December 22, 2010 dobra, koniec żartów, no to ja proponuję zacząć od początku (przodu przyczepy), 1. druga wtyczka na haku, ma ktoś jakieś schematy, albo pomysły na nietypowe wykorzystanie (np. A/V z kamery cofania, albo TV do auta z anteny przyczepy) 2. nie mam schowka na haku, butle na gaz są z boku (taka przypadłość) 3. mnie się bardzo podobają 3 oddzielne okna (oczywiście otwierane) zamiast jednej dużej szyby z przodu, to chyba są patenty angielek pozdr 1. Mówisz i masz proszę wszystkie schematy wtyczek Quote Share this post Link to post Share on other sites
ufolz Posted December 22, 2010 A może założymy temat w dziale sympatycy marek tak jak mają Knausiaki http://forum.karawaning.pl/forum/52-sympatycy-marek/ co wy na to? Quote Share this post Link to post Share on other sites
mymlon Posted December 22, 2010 Panie i Panowie. Przypominam jeszcze raz, że WSZYSTKIE sprawy techniczne muszą być umieszczane w wątkach technicznych tego forum, bo inaczej zrobi się bajzel. Dział "Sympatycy marek" jest forum towarzysko-plotkarskim Quote Share this post Link to post Share on other sites
pawarotti Posted December 22, 2010 W mojej przyczepie mieści się normalna 11 kg polska butla gazowa fakt że podczas zakładania muszę trochę pomyśleć ale spokój na cały sezon jest (bo jest miejsce na drugą ale za duże obciążenie) Quote Share this post Link to post Share on other sites
ufolz Posted December 22, 2010 W mojej przyczepie mieści się normalna 11 kg polska butla gazowa fakt że podczas zakładania muszę trochę pomyśleć ale spokój na cały sezon jest (bo jest miejsce na drugą ale za duże obciążenie) ale w swift challenger nie wejdzie przez luk w poziomie. średnica butli 31,5cm a otwór bagażowy 29,7 nie mieści sie szkoda bo w pionie by weszła ale nie będę ciął budki. Quote Share this post Link to post Share on other sites
riko Posted December 22, 2010 To i ja się przyłączę do tak znamienitego klubu . Mam swifta rapida z 91 roku i również butlę ładowaną z boku. W związku z kłopotem z nabijaniem butli ,umyśliłem sobie ,że założę 11kg niestety .Anglicy to potrafią krwi napsuć ,żeby zrobić za wąskie drzwi. Ale wykombinowałem sobie wkładanie jej od strony szafy. Nie było łatwo,bo szafa też za ciasna w drzwiach . zrobiłem ruchomy słupek między drzwiami i dopiełem swego. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ufolz Posted December 26, 2010 Ja też sobie poradziłem przy mojej angielce (3 godziny wpatrywania się w przyczepkę z salonu przy kominku nie było czasem straconym). W luku bagażowym wyjąłem plastik który podpierał butle i ku mojemu zdziwieniu ukazała się ziemia. naprawdę się zdziwiłem. wiec podniosłem przyczepkę na kole podporowym (uspokajam innych - po uprzednio podniesieniu nóg tylnych.) i udało mi się bez żadnych problemów włożyć od spodu butlę do luku na płasko pod przyczepę i pod kątem pionuje stawiam na deseczce. Zakręciłem reduktor spokój. nikt nie ukradnie bo potem przyczepę opuściłem. A na czas podróży mam 2kg butelkę, którą używam. Jak śnieg zniknie to zrobię fotki. najważniejsze że się udało hahaha pomysłowy Dobromir. Quote Share this post Link to post Share on other sites
seba Posted December 26, 2010 Jestem za - mały klubik angielek . Osobiście wole polki ale wyszło ze mam angielke- żona zaakceptowała i nasz związek trwa Quote Share this post Link to post Share on other sites
ufolz Posted December 28, 2010 czy musi być petycja dla adminów aby nas wysłuchali czy wystarczy chęć Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tomii Posted December 28, 2010 Jeśli będziecie mieli tu odpowiedni ruch to nie będzie problemu żeby powstał nowy kącik dla Was, jednak obawiam się że ani moje ani mymlona słowa nie zostały zrozumiane. Nie chcemy mieć powielania wątków z kącików technicznych a to co tu widzimy (np. schemat wtyczek) nie jest tym o co nam chodziło. Czy coś jest niejasne? Quote Share this post Link to post Share on other sites
pawarotti Posted December 30, 2010 Panowie co sądzicie o kształcie przyczep angielskich bo jednak mają swój charakter i różnią się od niemieckich,holenderskich a na marginesie po co oni robią w nich piekarniki skoro jedzą w fast foodach ja mój piekarnik używam w czasie drogi jako dodatkowa szafka natomiast w zimne dni jako dodatkowe żtódło ciepła ??? Quote Share this post Link to post Share on other sites