dzidas Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Witam Ze względu, że nie mam doświadczenia z przyczepami (wcześniej namiot) proszę o info jak ustawić przyczepę. Chodzi o to czy podpory mają unieść całą przyczepę i koła będą w górze, czy tylko wystarczy dobrze wypoziomować i usztywnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Wypoziomowac- koła też mają podpierac przyczepę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Witam ! Dzidas zajrzyj tu : http://www.forum.karawaning.pl/viewtopic.php?t=613 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidas Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Wypoziomowac- koła też mają podpierac przyczepę. Bardzo dzięki. [ Dodano: Sob 03 Lut, 2007 19:17 ] Witam ! Dzidas zajrzyj tu : http://www.forum.karawaning.pl/viewtopic.php?t=613 Pozdrawiam Nie mogłem zlokalizować, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Witam ! Do usług ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CamperDiem Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 mysle, ze w poziomowaniu przyczepy moze pomoc to: czy ktos tego uzywal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin T Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 wole uzywac poziomicy "luzem". Niekiedy w poziomicy robi sie zamiast jednego to dziesiec babelkow powietrza a wtedy wystarczy stuknac i wraca do normy. Tu po przykreceniu trza by cala przyczepa machac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Poziomica wskazana , miałem kiedyś taką z termometrem i nie mam W starszych modelach przyczep złe wypoziomowanie przyczepy uniemożliwiało włączenie lodówki !!! Dobrą rade wam podpowiem jak chcecie wypoziomować równiutko przyczepke a nie macie poziomicy to odrobine wody nalać do garnka lub patelni i postawić na kuchence i ....... kręcimy korbkami aby woda była na całej powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Witam ! Też posiadam poziomicę o długości około 15 cm. Czsami się zastanawiam, czy poziomuje się wg poziomu podłogi, czy też dyszla ? Robiąc to mam ciągłe wątpliwości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CamperDiem Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 zasadniczo powinno byc tak samo i na podlodze i na dyszlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Najlepiej mała poziomica 20 cm i polatać woku przyczepy.A ta poziomica na dyszel jest ok ,ale najpierw trzeba wypoziomować tą 20 cm ,a potem znaleźć miejsce w przyczepie na ta mała tak aby się zgadzało.Bo z doświadczenia wiem że dyszel nie jest dokładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosin Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 mam zabudowaną poziomnicę na dyszlu i jak przyjeżdżam na miejsce to wyciagam taka małą 20 cm i kładę na szfce. Uwieżcie, że są różnice. czyli albo jedna albo druga przekłamuje. Ponieważ moja żona musi mieć przyczepę idealnie wypoziomowaną więc bierze szklankę i nalewa wody. Kładzie na szafce i mną dyryguje czasem biorę pod uwagę kotki w drzwiach, jak wiszą równo pod każdym kątem to przyczepa stoi równo Jak widać jest kilka sposobów na wypoziomowanie przyczepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomii Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 W starszych modelach przyczep złe wypoziomowanie przyczepy uniemożliwiało włączenie lodówki !!! Podobno 2 stopniowy przechył powodował już nieprawidłowe działanie . [ Dodano: Nie 04 Lut, 2007 09:18 ] Ja używam poziomicy ca. 30 cm. Miejsce w którym sprawdzam poziom jest podłoga zaraz przy wejściu do przyczepy. Myślałem o tej poziomicy z allegro, ale jakoś przekonany nie jestem. Nie chce też wiercić otworów w ocynkowanej ramie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Miejsce w którym sprawdzam poziom jest podłoga zaraz przy wejściu do przyczepy. hehe też tak mam - ja z lenistwa (bo najbliżej i nie trzeba włazić) a Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomii Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 To samo czyli lenistwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi