Skocz do zawartości

Zabezpieczenie przyczepy na zimę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś zajrzałem do przyczepki. Wszystko ekstra i super poza tym, że przy oknach nadmuchało mi trochę śnieżku :? . Dlaczego nadmuchało - bo okien nie domknąłem szczelnie tylko zostawiłem na tej mikro nieszczelności :? (szyba nie dociska uszczelki). Od dziś okienka są zamknięte szczelnie a przyczepka wietrzy się przez dziurę w podłodze zrobioną do "turbo" lodówki :?.

I jeszcze takie jedno zdjątko :?:?:?

album_pic.php?pic_id=154.jpg

Opublikowano

Żeby gniło pod folią :? ? Teraz przyczepka ma naturalną pierzynkę ze śniegu :?.

Opublikowano
Teraz przyczepka ma naturalna pierzynke ze sniegu :?

a przy roztopach woda wejdzie tam gdzie moze wejsc, przyjdzie dobry mroz i bedzie rozpychal.

Zreszta bylo juz...

Opublikowano
a przy roztopach woda wejdzie tam gdzie może wejść, przyjdzie dobry mróz i będzie rozpychał

Nie bądź takim pesymistą - na następną zimę może będzie wiata :?

Opublikowano

Hmm lubię robić przy przyczepie, ale w ciepłe i słoneczne dni :?.

Może jutro w przerwie między nauką wyskoczę i zdejmę z niej śnieg :?.

Opublikowano

Ja w sobote ściągałem z naszej śnieg... :? Miotełka, drabina i po robocie :? No troche mi butrzy przemokły ale zawsze lepiej wyglada :? Lepiej tak zrobićniż na wiosne mieć problem z zaciekami :?

• 9 lat później...
Opublikowano

Witam, odświeżam temacik-ja swoją tak przygotowalem na dłuższą drzemkę(niebieskim kawalkiem plandeki zabezpieczylem niedawnoa zamontowany napęd enduro 2) no i zakladam jak ja to nazywam kola zimowe co by letnie oponki odpoczywaly na strychu.

post-20557-0-89827400-1476990550_thumb.jpg

post-20557-0-75688000-1476990613_thumb.jpg

post-20557-0-60961600-1476990617_thumb.jpg

post-20557-0-13221600-1476990621_thumb.jpg

post-20557-0-69123300-1476990624_thumb.jpg

post-20557-0-05377500-1476990628_thumb.jpg

post-20557-0-60623900-1476990631_thumb.jpg

Opublikowano (edytowane)

jako, że bywam upierdliwy to zapytam czy zabezpieczyłeś jakoś lakier na dachu, czy też na ścianach nad oknami przed tarciem tej plandeki ? bo ona teraz pół roku będzie powiewać na deszczu i matowić wszystko co dotknie.

dwa - nogi podporowe proponowałbym zluzować, chyba, że robisz tam dyskoteki. Niepotrzebne przenoszą obciążenia na podłogę. Wystarczy jedna tylna i to nie wysunięta do końca, tylko centymetr nad ziemią, jakby miał ktoś wejść i miała się na tył gibnąć.  Skoro masz zestaw kół na zimę, to daj im popracować, niech przenoszą 100% obciążenia + kółko manewrowe. Hamulec zwolniony ?

edit - a jakby to była moja przyczepa :) to podepchnąłbym ją 70cm do przodu aby podłoga na tyle nie zwisała 15cm nad mokrym trawnikiem, bo dyszel na trawniku może stać.

Edytowane przez maarec (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

A jak zabezpieczyć lakier pod plandeka ? A jak to jest przy pokrowcach na przyczepy czy one też nie rysują ?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

jako, że bywam upierdliwy to zapytam czy zabezpieczyłeś jakoś lakier na dachu, czy też na ścianach nad oknami przed tarciem tej plandeki ? bo ona teraz pół roku będzie powiewać na deszczu i matowić wszystko co dotknie.

dwa - nogi podporowe proponowałbym zluzować, chyba, że robisz tam dyskoteki. Niepotrzebne przenoszą obciążenia na podłogę. Wystarczy jedna tylna i to nie wysunięta do końca, tylko centymetr nad ziemią, jakby miał ktoś wejść i miała się na tył gibnąć.  Skoro masz zestaw kół na zimę, to daj im popracować, niech przenoszą 100% obciążenia + kółko manewrowe. Hamulec zwolniony ?

edit - a jakby to była moja przyczepa :) to podepchnąłbym ją 70cm do przodu aby podłoga na tyle nie zwisała 15cm nad mokrym trawnikiem, bo dyszel na trawniku może stać.

Witam,nie jestes za bardzo upierdliwy i uwagi wszystkich forumowiczów biorę pod uwagę.4 podpory wysunięte ale tylko delikatnie podpierają chociaż biorę pod uwagę Twoją sugestię i może je zluzuję,hamulec ręczny zwolniony a lakir pod plandeką? nie wiem bo pokrowce też sie przesuwają a moja budka nie jest pierwszej młodości i chyba jej to nie zaszkodzi -4 sezon tak zimuje.Dzięki i pozdrawiam