Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako że o niewiadówkach nie mam kompletnie pojęcia to chciałbym podpytać użytkowników (nie chce mi się rejestrować na fanklubie niewiadówek bo buda nie ma być dla mnie) o ewentualne zasadzki jakie mogą wystąpić przy ich nabywaniu. I pytanko szczegółowe: czy ktoś widzi w tym egzemplarzu jakąś zasadzkę (tak przynajmniej "na oko"):

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1052764211&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.

Opublikowano

Nie ma żadnych zasadzek , bo to dobre przyczepy są :ok:

a tak na poważnie trzeba zwrócić uwagę na takie rzeczy jak w każdej przyczepie

Zgodność rzeczywistości z dokumentami

Czy całe okna

stan ramy i hamulca

zawieszenie - stan wałków skrętnych

Instalacja elektryczna

Czy posiada przedsionek i jego stan

Co do budy to trzeba zwrócić uwagę na tzw pajęczaki czyli pęknięcia skorupy

Stan podłogi

I odwieczny temat - odklejająca się tapicerka

Wszystko jest do kupienia

Opublikowano

To jest taki sam typ jak moja, czyli L, dla 4 dorosłych osób, tylko trzeba sprawdzić tabliczkę znamionową, bo ten typ ma DMC 780 kg, czyli obowiązują coroczne przeglądy.

Opublikowano

Wydaje się że jest warta zainteresowania. Troszkę pracy w nią włożono i jeżeli nowo położona tapicerka wytrzyma pare latek to może być :ok: Cena też chyba nie wygórowana.

Opublikowano
tylko trzeba sprawdzić tabliczkę znamionową, bo ten typ ma DMC 780 kg, czyli obowiązują coroczne przeglądy.

a sprzedawca pisze co innego... wierzę kotkowi52 ( wszystkie koty trzymają się razem :ok: ) czyli polecam wzmożoną czujność. Skoro kręci w sprawie przeglądów to i resztę zapewnień o stanie przyczepy można między bajki włożyć.

A tak w ogóle to coroczne przeglądy są chyba wymagane ze względu na hamulec najazdowy. Czy się mylę?

Opublikowano
tylko trzeba sprawdzić tabliczkę znamionową, bo ten typ ma DMC 780 kg, czyli obowiązują coroczne przeglądy.

a sprzedawca pisze co innego... wierzę kotkowi52 ( wszystkie koty trzymają się razem :ok: ) czyli polecam wzmożoną czujność. Skoro kręci w sprawie przeglądów to i resztę zapewnień o stanie przyczepy można między bajki włożyć.

A tak w ogóle to coroczne przeglądy są chyba wymagane ze względu na hamulec najazdowy. Czy się mylę?

Nic nie kręci - w naszym kochanym kraju jest taki bałagan że pani z UK wpisała mu jakiś inny model w dowodzie (zapewne ze słynnego katalogu :ok: ) i w ten sposób mamy przyczepę lekką (>750kg). Hamulec najazdowy nie ma nic wspólnego z corocznymi przeglądami.

Cena przyczepy jest atrakcyjna ;)

Mam wątpliwości co do ogrzewania - brak komina i zdjęć świadczą że tu chodzi o zwykły grzejniczek na 220v.

Opublikowano
Mam wątpliwości co do ogrzewania - brak komina i zdjęć świadczą że tu chodzi o zwykły grzejniczek na 220v.

A czy bywały niewiadówki z kominem ????

Nic nie kręci - w naszym kochanym kraju jest taki bałagan że pani z UK wpisała mu jakiś inny model w dowodzie (zapewne ze słynnego katalogu ) i w ten sposób mamy przyczepę lekką (>750kg).

To akurat żadne szczęście jak kiedyś wezmą na wagę to w dmc się nie zmieści. Ale z drugiej strony na fanklubie niewiadówek w dokumentacji stoi jak byk że wszystkie N132 są o dmc 750.

Opublikowano

Ja w swojej mam Trume :ok: ,- fakt że sam ją wkładałem ;) . Troszkę opis przesadzony skoro ma zwykły grzejniczek, równie dobrze mógł wstawić nocnik , miskę i wspomnieć o łazience :ok: . O DMC w ogóle bym się nie martwił - taniej i lepiej, na fikcyjnych przeglądach nic oprócz przepalonej żaróweczki i tak nie znajdą... Ogólnie to trzeba ją na żywo zbadać i to wszystko. Moim prywatnym zdaniem Niewiadówki są nie doceniane i stały się jakoby pośmiewiskiem dla noworyszy itp. , a to naprawdę znakomite i udane przyczepy. Nie zamieniłbym swojej Enki na żadną zachodnią - oczywiście podobnej gabarytowo....

Opublikowano

macieku, za te pieniążki można ją brać bo nic lepszego napewno nie znajdziesz...(chodzi mi o zachodnie przyczepy w tej kwocie)

ja DMC mam też poniżej 750kg :ok:

Moim prywatnym zdaniem Niewiadówki są nie doceniane i stały się jakoby pośmiewiskiem dla noworyszy itp. , a to naprawdę znakomite i udane przyczepy. Nie zamieniłbym swojej Enki na żadną zachodnią - oczywiście podobnej gabarytowo....

nie tylko ty jestes tego zdania :ok:

Opublikowano
macieku, za te pieniążki można ją brać bo nic lepszego napewno nie znajdziesz...(chodzi mi o zachodnie przyczepy w tej kwocie)

To kolega się namierza , ja już mam budę słusznych gabarytów --> jak zresztą widać w podpisie :-)

Pewnie skończy się tym że zostanę namówiony na przejażdżkę w poniedziałek ..... kolega musi tylko załatwić mi dyspensę u mojej lepszej połowy :-)

A tak z pytań technicznych: to gdzie powinna być tabliczka znamionowa i gdzie jest numer vin (jeżeli jest i powinien być)

Opublikowano

Maćku na 95% jest to lodówka agregatowa czyli zasilanie tylko 230V.

Jednak myślę że przy tej cenie to ciężko by było znaleźć coś lepszego.