Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy napiszcie czy jadąc przez Węgry autostradą samochodem z przyczepą o łącznej wadze do 3,5 ton kupuję jedną winietę tylko na auto, czy dwie - na auto i przyczepę? :niewiem:

Pozdr.

Paweł

Opublikowano
Koledzy napiszcie czy jadąc przez Węgry autostradą samochodem z przyczepą o łącznej wadze do 3,5 ton kupuję jedną winietę tylko na auto, czy dwie - na auto i samochód?

Pozdr.

Paweł

Jedna winieta. Na Węgry wjeżdżałem od strony Słowacji drogą od Koszyc. Kupowałem w stacji benzynowej MOL. Płaciłem kartą i jak kalkulowałem było to najbardziej korzystne.

[ Dodano: Wto 18 Maj, 2010 20:13 ]

http://www.pzmtravel.com.pl/informacja-o-oplatach-drogowych.html

Opublikowano

Jedna winieta. Na Węgry wjeżdżałem od strony Słowacji drogą od Koszyc. Kupowałem w stacji benzynowej MOL. Płaciłem kartą i jak kalkulowałem było to najbardziej korzystne.

a kiedy to bylo bo na Magarach juz nie ma vinietek to klejenia

Opublikowano

Na każdym przejściu masz punkt gdzie kupisz winiete ... :niewiem: można płacić w euro ... TYLKO POPRAWNIE podaj nr.rejestracyjny (zapisz nie literuj) bo róznie u nich jest z językami a kontrola to kamery i weryfikacja nr. rejestracyjnego w systemie ... :)

Opublikowano

Tak jest wlasnie, jechalismy latem ubieglego roku, winieta tylko na auto, mozna kupic na okreslony czas,

najkorzystniej tak jak koledzy napisali na stacji benzynowej i placic karta.

J.

Opublikowano

a kiedy to bylo bo na Magarach juz nie ma vinietek to klejenia

Jechałem w 2009. Oczywiście,że nie ma winietek do klejenia. Dostaje się dokument wydrukowany jak z kasy fiskalnej. Ważny jest nr rejestracyjny. Najlepiej przy zakupie okazać dowód rejestr.

Opublikowano

Tak, tak to nie jest winieta taka do szyby przyklejana, to jest taki paragon z kasy fiskalnej, trzeba go miec i nie wyrzucic!

J.

Opublikowano
czy dwie - na auto i samochód?

:bukiet:

Oj przejęzyczył się Kolega, zdarza się :-] RENDORSEGI na Węgrzech podobno do dowcipnych nie należą :-]

Ja kupując Winietkę na granicy zrobiłem zdjęcie tablicy rejestracyjnej telefonem i chciałem pokazać Pani w okienku (akurat nie miałem nic do pisania). Ale przy kasie leży duża płachta papieru i proszą żeby tam zapisać numer i podać narodowość. Za trzecim razem dopiero do Pani dotarło że nie HOLAND a POLAND także lepiej powiedzieć POLSKA po "ichniemu" Lengyelország :jump:

Opublikowano

A jak wygląda sprawa z winietkami w Chorwacji i Węgrzech jak mój zestaw przekracza łącznie 3,5t? (1600 + 1585). Czy trzeba kupić wtedy winietkę na pojazd pow. 3,5t?

[ Dodano: Pon 31 Maj, 2010 10:59 ]

W Chorwacji już znalazłem: http://www.hac.hr/?task=aut tu jet kalkulator z cennikiem.

Wygląda na to, że sam os. z przyczepą to kat II niezależnie od wagi.