Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie. Posiadam Home Car 382 94' padła sprężyna gazowa. Jest założona nieoryginalna !!!! Jaka ma mieć siłę ? Jaką długość ? Gdzie tego szukać ? Prosze o posty.

Opublikowano

Może spróbuj dobrać w sklepie z akcesoriami meblowymi? Zazwyczaj wychodzi tanio i ze słyszenia wiem, że łatwo dobrać.

Opublikowano
Jaka ma mieć siłę ? Jaką długość ? Gdzie tego szukać ? Prosze o posty.

A co masz teraz zalożone? Jak to działa..? I czemu działa źle..?

Jeśli chodzi o miejsce kupna to proszę: do wyboru do koloru :P

Może spróbuj dobrać w sklepie z akcesoriami meblowymi? Zazwyczaj wychodzi tanio i ze słyszenia wiem, że łatwo dobrać.
Kwestia miejsca kupna to IMHO mały problem. Tylko kwestia parametrów jakie ma mieć. :D
Opublikowano
kolos7 , mógłbyś wrzucić fotkę? jestem ciekaw jak zamontowane są takie siłowniki. może dorobie u siebie ? :ok:

Proszę bardzo.

W moim Knausie jest taki amortyzator.

50439448262189337433.jpg

53805022921830800656.jpg

12513380888539200371.jpg[/url

Opublikowano

hmmm myślałem, że autorowi chodzi o przedni luk - czyli tam gdzie chowamy butle. Ale dzięki Wojtek za fotki. Podnoszone siedziska na amorek to też niezly patent :ok:

Opublikowano

Faktycznie źle zrozumiałem, ale może Ktoś będzie zainteresowany.

[ Dodano: Czw 06 Maj, 2010 17:25 ]

Naprawiam moją omyłkę i zamieszczam następne fotki, jest jeszcze jeden amortyzator gazowy w urządzeniu najazdowym, ale przy takiej pogodzie nie będę tam zaglądał.

15677158210956121614.jpg

31195907454435524850.jpg

Opublikowano

Właśnie chodziło mi o sprężynę gazową w przednim luku tam gdzie butle z gazem. Miałem tam zamontowaną nieoryginalna spręynę. była o sile 150 Nm. Za słaba, bo dałem taka samą nową i dalej nie trzymała klapy. Może kolega podpowie jaką ma mocna sprężynkę u siebie w przednim luku?

[ Dodano: Czw 06 Maj, 2010 20:02 ]

Właśnie pani znalazła mi w sklepie sprężynę o długości 495 mm i sile 270 Nm od klapy Matiza. Bede miał możliwość przymierzenia jej. Jesli zadziała i prytrzyma klapę zostawię, jeśli nie, oddam do sklepu.

Opublikowano

Wiesz co, rewelacja, szczególnie, że ja mam wielką klapę na cały przód cepy. Polecam, zamontuj.

Fajny wcześniejszy pomysł z podnoszonymi klapami pod siedzenia - dorobię sobie na bank.

Opublikowano

Proszę o parametry tej sprężyny, czyli siła w Nm ? a może jaka długość i może od czego ona jest ?

Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi. Teraz mam dylemat jaką sprężynę kupić do mojej klapy ? Kolega ma dwie o sile 260 N każda, a w drugim przypadku kOLEGA MA DWIE SPRĘŻYNY PO 100 N. Ja mam miejsce do przykręcenia jednej, więc siłę trzeba zesumować, czyli albo 200, albo 520 ? Moja klapa jest dość ciężka może kupiC coś około 300? Załączam zdjęcie przyczepy, widać tam klapę przednią, może ktoś ma taki sprzęt ?

[ Dodano: Sob 08 Maj, 2010 16:31 ]

A tak przy okazji.Gdzie kupić taki plastik co idzie dookoła okna ? Mój jest troche popękany i chętnie bym kupił taką ramkę całą, może być używka.

post-136919-imported-04ac03a0-666b-4cb4-a189-2a2c1436fd45_thumb.jpg

post-136919-imported-7c708e4f-fff1-4224-931f-bdcdb43dd287_thumb.jpg