Skocz do zawartości

Witam.pole dla namiotowca z rodziną (2+3)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tzn interesuje mnie pole spokojne rodzinne i blisko morza, a pytam dlatego że wybieram się w sierpniu i moja najmłodsza pociecha będzie miała 6 m-cy i to jest główny powód pytania. Wcześniej jeździliśmy do Jastrzębiej Góry (kemping na skarpie), Krynicy Morskiej(Gallus), nad jezioro Wigry. Czy ktoś był z takim maluchem?

Opublikowano

lucy, jeśli już koniecznie chcesz pojechać nad morze to polecam pole kempingowe i jednocześnie namiotowe w Gąskach "U Arka" lub sąsiednie " U Zosi" od kilku lat jeżdżę latem tam z przyczepką :hehe:

Opublikowano

Witaj

widziałem rodzinkę z dwoma maluchami pod namiotem, z czego jeden nie chodził, więc pewnie miał mniej jak roczek

jak to bywa nad naszym morzem, pogoda się załamała i dwa dni wiało i lało

lekko nie mieli, ale przetrwali (my uciekliśmy hehe)

ja zrezygnowałem z namiotu po urodzeniu dziecka i przesiadłem się na małą niewiadówkę

dla 2+1 nie było ciasno, a mieliśmy prąd - do podgrzewacza butelek, czy ogrzewanie - choćby po to żeby pozbyć się wilgoci

Małego kąpaliśmy w przyczepce jak robiło się zimno na zewnątrz

synek mógł skakać po całej budce, bez obaw że dotknie tropik i zacznie coś nam przemakać

foto%20082.jpg

kąpiel, akurat w przedsionku - zresztą z pawilonu ogrodowego :bukiet:

Dlatego może warto rozważyć zakup niewiadówki ?

(swoją "do jazdy" sprzedałem za 2500zł)

taką budkę sprzedaż właściwie bez straty :hehe: (niewiadki są trochę jak wino hehe)

zastanówcie się, ja bym się z tak małym dzieckiem pod namiot nie wybrał

to w końcu mają być wakacje - odpoczynek, a nie obóz przetrwania :bukiet:

co do miejscówki, nam spasowały Rowy, bardzo przyjazne miasteczko dla wózkowych :bukiet:

minus to kawałek do plaży - staliśmy na polu Wagabunda

rowy11.jpg

Opublikowano

przyczepka dobra rzecz tylko funduszu na zakup brak,namiot mam dobrej jakosci duży 4x4,5x2m wiec sie mieścimy tylko wiem że jeździcie po różnych polach i możecie coś powiedzieć o łazienkach dla maluchów,miejscu zacienionym , placu zabaw dla reszty dzieciaków.Moja małżonka namawia mnie na pole Wiking w Dziwnówku ale cena za dobę mnie troche przeraża a może nie nie wiem (osoby + sam + namiot + prąd 110zł.) Dzieki i pozdrawiam

Opublikowano
Moja małżonka namawia mnie na pole Wiking w Dziwnówku ale cena za dobę mnie troche przeraża

Jeśli małżonka Cię namawia i jest chętna sponsorować tam pobyt :bukiet: to ja na Twoim miejscu bym się nie zastanawiał :hehe: A tak całkiem na poważnie to „Wiking” i sąsiadujące pole obok „Biały Dom” to z tego, co mi wiadomo to najdroższe pola na wybrzeżu :bukiet:

Opublikowano
Moja małżonka namawia mnie na pole Wiking w Dziwnówku ale cena za dobę mnie troche przeraża a może nie nie wiem (osoby + sam + namiot + prąd 110zł.) Dzieki i pozdrawiam

drogo, nawet bardzo (nie wiem ile osó:bukiet:, za taką kasę znajomi mieli domek dla 2+1 w Rowach

na Gallusie o którym piszesz, cena prawie przez pół, a kemping oferuje na prawdę niezły standard

miejsca nie polecę, bo raczej unikam dużych kempingów, a na małych plac zabaw rzadko występuje (najwyżej jakaś huśtawka)

w Rowach kemping "Przymorze" nr 156, wiem że ma taki plac zabaw,

ale większość terenu to odkryte pole, na drzewa łapią się tylko nieliczni :hehe:

(domek o którym wyżej pisałem, stał właśnie na terenie kempingu)

camping156

Opublikowano

Ja Ci mogę polecić Intercamp w Łebie. Nie wiem tylko czy on jeszcze istnieje. W zeszłym roku był, a w tym doszły mnie plotki, że zlikwidowali. Musiałbyś sprawdzić.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

przeglądałem jeszcze forum i zauważyłem ze polecacie Gąski, blisko do morza czysto i mała miescina tzn spokojna, już ją mam na celowniku. Wybieram sie dopiero w sierpniu i może ktos z was już przyjedzie z wakacji to może coś ciekawego poleci. Dzieki jeszcze raz i pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja również posiadam rodzinę 2+3 i już od dwóch lat jeżdżę do Gąsek na wakacje w terminie po 10 sierpnia. Rozbijamy się z przyczepą zawsze przy zejściu na plażę wystarczy tylko przejść przez wydmy i jesteś nad morzem. Jeździmy na camping u Gienia ponieważ zejście na plaże jest płaskie i nie sprawia problemu, gdy chcemy zabrać wózek.

O Gąskach tyle napisano, że można dobry przewodnik na podstawie tego forum opracować.

W Gąskach nie ma również tej całej Cepelli (jarmarku) i dzieci nie wołają tato a kup mi to, mamo a kup mi tamto. Jest sklepik dobrze zaopatrzony a na miejscu można wykupić obiady.

Z namiotem należy uważać i rozbijać się w wysokich miejscach, było już pisane na tym forum, że przy obfitych opadach może stać woda na polu.

Gdy byliśmy pierwszy raz to najmłodsza córka miała w 2008 roku 2 miesiące starsza 3 lat a najstarsza 5 lat i było bezstresowo. Tylko ja byłem z przyczepą natomiast pod namiot nie polecam.

Zdjęcia zrobione nad Jeziorem Powidz w drodze nad Bałtyk.

post-142896-imported-df951578-836c-478c-bb77-911948202023_thumb.jpg

post-142896-imported-66592c3a-f000-48d9-8966-967dc4cbbb6d_thumb.jpg

Opublikowano

Kolego jeśli już pod namiot to polecam ci Rogowo.

Cena bardzo konkurencyjna.

40 zł od os za dobę razem z wyżywieniem.

Dodatkowo na samochód jest hangar, wejście tylko z przepustką , a plaża jest strzeżona .

Jak coś to na PW.

Opublikowano

Z mojego doświadczenia polecam kemping Alexa we Władysławowoie/Chłapowie. Wielokrotnie widziałem tam rodziny z maluszkami które ledwie co chodziły lub nawet tylko raczkowały. Zobacz ich ofertę na stronie www.alexa.gda.pl. Warunki b. dobre, ceny b. :czerwona: . Jedyny minus lub może dwa to trudne zejście na plaże ok. 200 stromych drewnianych schodków no i sama plaża dość wąska i trudno znaleźć dla siebie troszeczkę intymnego miejsca. Ale nie daleko jest Karwia lub Dębki gdzie są przepiękne plaże wg mnie jedne z piękniejszych na naszym wybrzeżu.

Opublikowano
Moja małżonka namawia mnie na pole Wiking w Dziwnówku ale cena za dobę mnie troche przeraża a może nie nie wiem (osoby + sam + namiot + prąd 110zł.) Dzieki i pozdrawiam

Bywałem na Wikingu jeszcze bez przyczepy i bez Żony (że o dzieciach nie wspomnę) i Wiking jest wart kasy jaką woła ale nie każdego budżet to wytrzyma (szczególnie przy trójce szkrabów). Sam musisz ocenić co możesz wytrzymać plusem wikinga jest prawie 100% bezpieczeństwo rewelacja zaplecze sanitarne, własne wyjście na plażę, ortodoksyjna ochrona i przestrzeganie ciszy nocnej oraz bliskość dość taniego a dobrego żarcia ( na zakręcie w Dziwnówku jest knajpa /Orkan/ tania i pyszna - tania jak na warunki nadmorskie--> czyli 5 obiadów mieści się w 60 złotych i każdym z pięciu najesz się .............. oczywiście nie każde pięć dowolnie wybrane z karty ... trzeba chwile poczytać)

Opublikowano
Z mojego doświadczenia polecam kemping Alexa we Władysławowoie/Chłapowie. Wielokrotnie widziałem tam rodziny z maluszkami które ledwie co chodziły lub nawet tylko raczkowały. Zobacz ich ofertę na stronie www.alexa.gda.pl. Warunki b. dobre, ceny b. :czerwona: . Jedyny minus lub może dwa to trudne zejście na plaże ok. 200 stromych drewnianych schodków no i sama plaża dość wąska i trudno znaleźć dla siebie troszeczkę intymnego miejsca. Ale nie daleko jest Karwia lub Dębki gdzie są przepiękne plaże wg mnie jedne z piękniejszych na naszym wybrzeżu.

a ja nie polecam żadnego kempingu w rejonie Chłapowa,

właśnie ze względu na zejście i małą plaże - upilnuj tam 3 małych smyków

i jeszcze weź jakieś graty typu parawan, koc, picie, zabawki ...

jest wiele pięknych miejsc z dużo lepszym zejściem do plaży

Do Karwi czy Dębek to jak samochodem ?

nie lepiej od razu zakotwiczyć w takim miejscu, a na wycieczkę pojechać do Chłapowa ?

Sam kemping Alexa też już nie zachwyca, w wręcz odstrasza tłumem :czerwona:

owszem standard ma bardzo fajny, ceny znośne, ale takich kempingów dzisiaj jest sporo

kilka lat temu był to faktycznie rodzynek :-]