Skocz do zawartości

co to jest ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

znalazłem takie coś w schowku ,jedyne miejsce gdzie to coś pasuje to dyszel, ale co to jest ????

post-133462-imported-bca443be-b2dc-4118-8c1f-ad3a2d3dd69c_thumb.jpg

Opublikowano

Jest to uchwyt stabilizatora. Miałem takie coś na wyposażeniu swojej poprzedniej przyczepy. Takie uchwyty powinny być dwa (drugi symetrycznie) i połączone małymi resorkami do uchwyów przy haku. I to to miało amortyzować. Nie używałem. Produkcja tego mojego to rok 1986

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

i mam następne pytanie z cyklu "co to jest ??" chyba powinno to być jakoś zamontowane bo mi to lata po całym pręcie od hamulca od zaczepu aż po ośkę :rolleyes:

post-1759-0-46071900-1301505171_thumb.jpg

Opublikowano

i mam następne pytanie z cyklu "co to jest ??" chyba powinno to być jakoś zamontowane bo mi to lata po całym pręcie od hamulca od zaczepu aż po ośkę ;)

i nikt nie wie co to jest ????

Opublikowano

i nikt nie wie co to jest ????

W tej tulei jest spreżyna.Dzwignia hamulca ręcznego pociąga przez "to" pręt hamulca (do kół).

Ta część musi być między dzwignią hamulca a nakrętką .

Zobacz w The_Caravan_Manual jest na forum .

Pozrd.Mariusz

Opublikowano

nie ma możliwości żeby "to" było między dźwignią hamulca a nakrętką :( ma ktoś może fote jak to powinno być ???

Opublikowano

niezbyt już pamietam bo teraz mam siłownik przy ręcznym ale ta sprężyna chyba miała jakiś związek z hamulcem ręcznym :hmm: niechce w błąd wprowadzać bo naprawde nie pamietam jak to było przy poprzednich budkach ale to miało chyba służyć temu by nie przeciągnąć za mocno ręcznego i nie zerwać linek Tak jakoś mi się przynajmniej kojarzy :-]

Opublikowano

też mam siłownik przy ręcznym (zaczep AL-KO) i jakoś mi to tam nie pasuję :(

Opublikowano

Cześć

Tomek ( Kit ) dobrze napisał . Sprężyna jest po to aby niezerwać linek ręcznego . Jak będę przy swojej przyczepce to sprawdzę mocowanie i zrobię zdjęcie

Opublikowano

i mam następne pytanie z cyklu "co to jest ??" chyba powinno to być jakoś zamontowane bo mi to lata po całym pręcie od hamulca od zaczepu aż po ośkę :rolleyes:

tak "na oko" to mi czegos tam brakuje... dlatego to ci lata

Opublikowano

nie ma możliwości żeby "to" było między dźwignią hamulca a nakrętką :( ma ktoś może fote jak to powinno być ???

Mówisz i masz. :skromny:

Ten dinks jest założony na pręt łączący suwadło z linkami i ograniczony nakrętką regulującą ,

z drugiej strony jest ramie połączone z dźwigną ręcznego. Przy mocnym zaciągnięciu ręcznego

ta sprężyna w środku ma się uginać.

Ręczny wolny

post-5494-0-69861300-1302371995_thumb.jpg

Ręczny zaciągnięty

post-5494-0-51416500-1302372108_thumb.jpg

Opublikowano

dzięki za odpowiedzi , teraz wiem co mi brakuje :) a może to jest nie potrzebne ?!?! jak kupiłem przyczepkę był zaczep i najazd KNOTT a zmieniłem na AL-KO .