Skocz do zawartości

Szukam kempingu nad morzem na wybrzeżu zachodnim!!!

track222

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witam!

W 2004 i 2005 roku byłam na kampingu w Pustkowiu koło Pobierowa:

Kamping "Przy morzu"

Byliśmy pod namiotem z córką (wtedy 3-4 lata) i było rewelacyjnie! Właściciele bardzo mili, były stoły drewniane, pokój telewizyjny, sanitariaty bardzo czyściutkie, prysznic w cenie, pralka (wtedy "Frania", teraz napisane, że automat) w cenie. Cały teren ogrodzony, a przy płocie kiosk, w którym można było kupić świeże pieczywko, a córcia miała radochę, bo biegała do kiosku po żelki :niewiem: . Przy budynku na środku mały plac zabaw.

Acha, najważniejsze: szum morza było słychac w namiocie! Do zejścia na plażę około 100-150m. Plaża szeroka, i co najważniejsze, pusta.

W Pustkowiu przebywali wtedy raczej rodziny z dziećmi - nie było hałasu, młodzieży - wystarczyło podejść 2 km do Pobierowa i już było się w tłumie wczasowiczów, straganów, gokartów, wesołych miasteczek. A w Pustkowiu cisza... 3 sklepy na krzyż, ceny nie powalające.

Jeżeli miejsce wyda się interesujące, mogę umieścić kilka fotek z kampingu i plaży.

track222, polecam Biały Dom. Do morza okolo 50 metrów a ,wyjście przez furtkę do której dostajesz klucze. Teren bezpieczny ,cały ogrodzony i pilnowany przez ochronę.Foty na stronie internetowej.

Rezerwacja wskazana bo w sezonie może brakować miejsc.

http://www.campingbialydom.com/galeria.html

track222, polecam Biały Dom. Do morza okolo 50 metrów a ,wyjście przez furtkę do której dostajesz klucze. Teren bezpieczny ,cały ogrodzony i pilnowany przez ochronę.Foty na stronie internetowej.

Rezerwacja wskazana bo w sezonie może brakować miejsc.

http://www.campingbialydom.com/galeria.html

Byłem tam dwa razy :niewiem: i polecam jako super camping :bzik: ale co do cen "w wysokim sezonie" to już nie polecam :hmm: przy 4 osobowej załodze z własnym sprzętem to cenowo rozbój w biały dzień w białym domu :hehe: Zaznaczam, że jest to moja ocena i nikt z nią nie musi się zgadzać. Temat „Białego Domu” i jego cen był już tu poruszany. Pozdrawiam

PS. 156zł doba :-]nie wspomnę nawet o cenniku za osoby nas odwiedzające :D:bzik: a i klimatyczne :niewiem:

ROBICAR, tak to prawda o tym co napisałeś.

Camping jest praktycznie zapełniony przez cały sezon a większość turystów jest z zagranicy. Ale trzeba powiedzieć ,że camping ten jest na bardzo wysokim poziomie a to musi kosztować.

Camping jest praktycznie zapełniony przez cały sezon a większość turystów jest z zagranicy.

Tak to prawda camping bazuje większości na turystach z zagranicy :hehe:

Ale trzeba powiedzieć ,że camping ten jest na bardzo wysokim poziomie

Co do wysokiego poziomu to się również zgadzam :niewiem:

a to musi kosztować.

Tu bym się już nie zgodził, bo gdyby klientela była tylko lub w większości krajowa to właścicielka mając takie ceny „ poszłaby z torbami” :niewiem:

Bardzo prosze o zdjecia!!!

Zdjęcia wrzucę po południu, po pracy.

Mają pewnie przystępne ceny, tylko... trzeba najpierw się o nie dowiedzieć

Ja tam byłam 5 lat temu, wtedy nawet nie mieli stronki :niewiem: . Ale za duży namiot, samochód i 3 osoby zapłaciliśmy na tyle mało, że wzięliśmu jeszcze prąd, coby zagotować wodę i doładowac komórki :niewiem: .

Dodam, że w budynku stały lodówki do dyspozycji i mroziłam tam wkłady do lodówki turystycznej. Tylko raz miałam incydent, że ktoś nam zakosił fląderki, które zamroziłam, ale myślę, że po prostu żona męża wysłała do lodówki i on po prostu wziął inny pakunek.

Track - ja byłem w http://www.pfcc.eu/pol/main.php?nazwa=193

są tam dwa pola. ja byłem "w lesie" na letniskowej. węzeł sanitarny, kibelki, prysznice bez dodatkowych opłat. O ile pamiętam, to ciepła woda była w określonych porach.

Zrzut zawartości WC - jest w jednym punkcie.

Teren dość dużo, a więc tłoczno nie było. Można było rozbić się zarówno w cieniu drzew (iglaste) lub w miejscu odsłoniętym.

Do morza 10-15 minut. Do "centrum" też.

Sklepik na miejscu. Dodatkowo boisko do kosza.

W miare cicho od rozgwaru. Przyjechali jacyś "młodzieżowcy" i troche zaczęli hałasować. Ale jak zacząłem tracić cierpliwość, to się wynieśli ..:niewiem:

Ważne - blisko do róznych fajnych ciekawych miejsc.

I chyba nie najdroższy. Płaciliśmy okolo 70zł/2dorosłe, 1 dziecko do 3 lat i dwoje starszych (do 12-tu).

Poszukam fotek.

Wklejam obiecane zdjęcia. Zdjęć na polu mam mało, bo większość kręciliśmy kamerą.

Chyba największa zachęta to taka, że za rok wróciliśmy w to samo miejsce :niewiem:.

Na to pole trafiliśmy przypadkiem, w necie znaleźliśmy pole "ANDROM", ale okazało się totalną porażką.

po prawej stronie budynku jest jeeszcze wielki plac, mniej osłonięty drzewami - tam stacjonowali przeważnie z przyczepami. Zaraz za drzewami morze.

post-130313-imported-e6b354f3-0042-4aa6-8532-c872af38baa4_thumb.jpg

mój namiocik :niewiem:

post-130313-imported-2da09081-4fc9-4c2d-994d-a0e777e1508d_thumb.jpg

po lewej widac kawałek budki z pieczywkiem i wszystkim (nawet latawce i koła ratunkowe), za płotem dróżka na plażę

post-130313-imported-49d589b3-43d1-4152-971b-9fdf0f6734a6_thumb.jpg

Przejście na plażę przez mini lasek i wydmy obłożone płytami betonowymi - bez schodów

post-130313-imported-279ec35e-fc83-44fe-980b-170acd585fa4_thumb.jpg

Plaża bardzo ładna i nie zatłoczona, dno ma bardzo łagodny spadek

post-130313-imported-ff9e51ed-756b-4a6a-95f5-db87d0f20e62_thumb.jpg