Skocz do zawartości

Camping nad Bałtykiem -

kondzio

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym poruszyć ogólnie temat campingów nad naszym Bałtykiem. :hehe:

Ogólnie kto co zna kto co poleca jakie opinie aby można było zdobyć więcej informacji. :hehe:

Ja osobiście szukam campingu dobrego w większej miejscowości (Łebę Władysławowi znam na wylot) ale ogólnie chciałbym poruszyć temat wszystkich campingów na naszym Bałtykiem.

Ogólnie dla wszystkich kto co polecam czego nie poleca oceny oponie nazwy itp.

:hehe:

Chciałbym poruszyć ogólnie temat campingów nad naszym Bałtykiem.

Przed założeniem kolejnego tematu o kempingach nad Bałtykiem, proponowałbym najpierw poruszyć funkcję "szukaj" :hehe:

I tak tych tematów jest pewnie więcej niż podałem poniżej.

http://www.forum.karawaning.pl/viewtopic.php?t=857&highlight=ba%B3tykiem

http://www.forum.karawaning.pl/viewtopic.php?t=6159&highlight=ba%B3tykiem

http://www.forum.karawaning.pl/viewtopic.php?t=4571&highlight=ba%B3tykiem

Camping Alexa w Chłapowie. Czyste sanitariaty, ciepła woda 24 h, pralnia, miła obsługa ceny ok(tanio), ryby prosto od rybaków - ale trzeba być na plaży przed 6 rano(oprócz flądry można liczyć na leszcza, okonia lub płoć a w przed sezonem lub we wrześniu sporo dorszy . Minusy to trudno o dobre miejsce, wąska i zatłoczona plaża, zejsie na plaże po ok. 200 schodkach (ale akurat to to ja lubię).

Camping Alexa w Chłapowie. Czyste sanitariaty, ciepła woda 24 h, pralnia, miła obsługa ceny ok(tanio), ryby prosto od rybaków - ale trzeba być na plaży przed 6 rano(oprócz flądry można liczyć na leszcza, okonia lub płoć a w przed sezonem lub we wrześniu sporo dorszy . Minusy to trudno o dobre miejsce, wąska i zatłoczona plaża, zejsie na plaże po ok. 200 schodkach (ale akurat to to ja lubię).

Camping Alexa w Chłapowie faktycznie jest niedrogi, czysty, ciepła woda 24 h, ale tłok okropny (a jak pogoda dopisze to jest koszmar). Zejście do morza po drewnianych schodach nie jest bardzo ciekawe.

Camping Alexa w Chłapowie faktycznie jest niedrogi, czysty, ciepła woda 24 h, ale tłok okropny (a jak pogoda dopisze to jest koszmar). Zejście do morza po drewnianych schodach nie jest bardzo ciekawe.

nas nie wpuścili w lipcu z namiotem, więc radził bym wcześniej zrobić rezerwację, jeżeli komuś zależy

byliśmy tam kilka lat wcześniej i było OK, choć przy pełnym kempingu, chyba nie już tak przyjemnie :D

ale można tam znaleźć miejsce na innych polach, wcale nie gorszych

co do miejscówki - wiadomo klif - wąska plaża i strome chody do morza

Oj znam ten kamping mam tam ZŁOTĄ KARTE KLIENTA :przyczepa:

Kamping SUPER tani i zadbany ale fakt plaza słaba. Jak komus zalezy na ładnej plazy trzeba dojechac do Ostrowa Chałup albo chociasz Władka

Ale Kamping moim zdaniem jest super jest ciasno to fakt ale warunki sanitarne widoki obsługa OK :hop1:

Polecam kemping "Horyzont" przy wjeździe do Chłapowa. Fajne i duże parcele (szeroko) i co ważne miły Pan właściciel. Podobno kemping ruszył w zeszłym roku i według zapewnień szefostwa ma być z roku na rok ulepszany. W zeszły m roku delikatnym minusem były toalety i prysznice z powodu źle wyprofilowanej podłogi (woda i piach stały w miejscu) ale ponoć w tym roku usterka ma byc zlikwidowana. W tym sezonie ma się pojawic plac zabaw dla dzieci i rozbudowana gastronomia dla gości pola kempingowego. Ogólnie kemping zrobił na mnie dobre wrażenie i dlatego polecam.

• 1 miesiąc temu...

Byliśmy tam 2 lata temu i mieliśmy byc 1 gośćmi niestety nie zdążyli. Zostaliśmy obok na pomarańczowym i z tego co widziałem były ogromne kolejki do WC W tym roku jedziemy na Pomarańczowe pierwszy raz z ppką

Do minusów Chłapowa oprócz schodów na plaże trzeba dodać straszne korki praktycznie nie da się wyjechać z kempingu w stronę Władysławowa. Jeśli ktoś rozbije się blisko drogi będzie odczuwał hałas będący wynikiem jazdy samochodów po kocich łbach, tym z dużych miast nie powinno to przeszkadzać :)

• 3 lata później...

Polecam kamping Alexa .Bylismy z 2 dzieci. (2 i 11 lat ).  Sanitariaty czyste i zawsze była ciepła woda. Dodatkowo organizowane np zajęcia fitnes i zabawy dla dzieci. Przy wejściu na kamping sklep i piekarnia. Fajny palc zabaw zawsze oblegany przez dzieci więc w każdym wieku znajdzie sie towarzystwo. Dzieciaki zadowolone, szczególnie starszy. Zejscie bezpośrednio z kampingu na plażę po schodach . W 5 min byliśby na plaży. Wracanie trochę uciążliwe ale nawet z bagażem plażowym i małą na rękach dawaliśmy radę. Zdecydowanie polecam kamping jak i samo Chłapowo.

Witam, Jak zwykle mogę polecić wszystkim Camping nr78 w Kołobrzegu, sam camping wypasiony sanitariaty full wypas teren zabawowy dla dzieci , cisza spokój do plaży jakieś 500m ,plaża po rewitalizacji po prostu rewelka jak ktoś pamięta jaka wąska była to teraz po prostu szok w miejscu gdzie miała 5-9m obecnie ma 60-70m piaseczek czysty taki jaki powinien być, a na deptakach atrakcji również co nie miara wesołe miasteczko blisko plaży i całe zaplecze gastronomiczne.

Polecam.

Pozdrawiam serdecznie.