Skocz do zawartości

cieknąca spłuczka

Rekomendowane odpowiedzi

zestaw naprawczy występuje w wersji lewej i prawej. Dzisiaj zakręciłem się jak w kabarecie z drzwiami

Pomyślałem, że jak kibelek jest zamontowany po lewej stronie przyczepy patrząc w kierunku jazdy to chyba ma być lewy zestaw

a może trzeba patrzeć od dyszla więc kibelek będzie po prawej to może prawy???

A  jak kibelek będzie przodem do kierunku jazdy i po lewej stronie to lewy czy prawy  :look:  zwariowałem  :pad: 

Doszedłem do wniosku, że jak usiądę na kibelku to po prawej mam drzwiczki i rurkę więc raczej prawy.  Ale czy na pewno???

zadzwoniłem do sklepu i  okazało się, że prawy zestaw to  jak rurka  jest po prawej  a lewy po lewej  stronie :hop1:​ na szczęście dodali, że patrząc przez drzwiczki  :smirk:

• 1 rok później...
  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

...jeśli tak to czemu nie w 2014

A czemu nie w 2016 :]

wrzucam ponownie rysunek ze strony 2 tego wątku, potrzebuję gumowej uszczelki w której siedzi szklany odcinek rurki do spuszczania wody. Na rysunku ma numer 45.

Ktoś coś?

post-9639-0-02720500-1467664449_thumb.jpg

Wydaj mi się ze jak nie masz go to nawet korkiem od wina możesz zrobić na szybko narazie

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

A czemu nie w 2016 :]

wrzucam ponownie rysunek ze strony 2 tego wątku, potrzebuję gumowej uszczelki w której siedzi szklany odcinek rurki do spuszczania wody. Na rysunku ma numer 45.

Ktoś coś?

attachicon.gifthetford.jpg

Witam!

Nie wierzę, że ten kilkucentymetrowy kawałek gumowej rurki stanowi jakiś problem  :]

PS

Chyba nr 49 :hmm:

Jeśli naprawdę nic nie znajdziesz w "domowych szpargałach", to np.:

latex

http://sklep-chemland.pl/index.php?jst=kategoria&gdzie=264

silikon

http://sklep-chemland.pl/index.php?jst=kategoria&gdzie=237

ewentualnie guma

http://www.contakt.pl/we-do-wody-c-3_396_405.html?osCsid=356bcfc4ccb9f6a52ad81b7f93812784

http://wezeizlacza.pl/pl/c/Weze-gumowe/80/6

http://allegro.pl/waz-gumowy-srednica-6-10-mm-i4782621423.html

Edytowane przez Kristofer (wyświetl historię edycji)

Dzięki za szybki odzew (szybszy niż mój :] ). Panowie, jestem na finiszu a mogę chyba powiedzieć że już zakończyłem odbudowę (nie mylić z remontem) miny na jaką nadepnąłem kupując moją pierwszą przyczepę, dlatego nie chciałbym dziadować dorabiając jakąś rzeźbę tylko wymienić mały czarny kawałek gumy i spać z myślą że mam nową gumkę :hop1: .

Tak jak napisałem jest to element opisany nr 45 i wygląda tak:

post-9639-0-86684400-1467835099_thumb.jpg

Moja gumka jest mocno zmęczona i przy wyjmowaniu szklanej rurki prawie się urwała. Tymczasowo skleiłem ją kropelką ale długiego życia jej nie wróżę.

Pewnie można to zaczopkować byle czym na głucho ale po coś producent zrobił jej otwór wewnątrz i pewnie lepiej żeby on tam był.

Tak czy siak na teraz klejenie musi wystarczyć, bo.... w sobotę pierwszy wyjazd na urlop w przyczepie, po dwóch latach przerwy :yay:

... a to przepraszam, źle zrozumiałem.

W tym przypadku coś bym "pokombinował", choć z drugiej strony, rozumiem Twoją potrzebę posiadania tam oryginału, bo sam taki jestem :]

Koszt ponad 100 zł. :yay:

No to cena faktycznie zaporowa :( Tymczasowo założyłem starą poklejoną gumkę i musi wytrzymać. Jak bys mógł podrzucić jakiś link do sklepu z częściami do tych toalet to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam z kempingu Polana Sosny w Niedzicy.

dzięki Kristofer, będę drążył temat, bo czuję że takie klejenie długo nie pociągnie. Jednak aktualnie bardziej martwi mnie prognoza na koniec tygodnia ( i świadomość że przedsionek stoi siłą grawitacji bo śledzie zostały w chałupie  :oslabiony:  )

Póki co jest meeegaaa!!! :yay: