Sowa_77 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Wpadłem dzisiaj na pomysł wypolerownia zmatowionej i porysowanej szyby z plexi. Czy ktoś z Was próbował takiego zabiegu i z jakimi efektami? Wyciągnąłem szybę boczną, dokładnie umyłem wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyń i wypolerowałem cifem. Różnica bardzo widoczna. W poniedziałek powtórzę czynność za pomocą delikatnej pasty pasty polerskiej (podobno efekty wyśmienite).Najwyżej przyjdzie mi kupić nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Oj nie wiem czy to wyjdzie,jak dla mnie to będzie matowa(fotki zapodaj).Widziałem jak jeden gość wylewał specjalny roztwór z kwasu i w tamtym przypadku była to plastikowa tarcza zegara ściennego efekt zadziwiający zero rys normalnie lustro podobna tą technikę stosują zermistrzowie do likwidowania właśnie rys z plastikowych kopert (tak że wiesz gdzie szukać pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowa_77 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Po tym cifie wygląda o niebo lepiej niż wcześniej. Dodam jeszcze że miałem na tej szybie ślady po naklejkach i zmyłem je zmywaczem do paznokci (bez acetonu) i nie wszedł on w reakcję z plexi- żadnego śladu. Pomysł z pastą polerską mam od kolegi który robi reklamy z plexi. Nie dalej jak wczoraj wypolerował nią sobie porysowany wyświetlacz od telefonu komórkowego i wygląda jak nowy. Oczywiście szyba to o wiele większa powierzchnia, ale mimo wszystko spróbuję. Szyba jakby co pójdzie na straty. Pierwotnie miałem plan żeby wyciąć nową właśnie z plexi tylko nie byłaby już wypukła tak jak w oryginale.Nowa niestety 140złotych, tak więc ograniczyłem się do uszczelek.Na dwie boczne szyby 49złotych. W tygodniu zrobię fotki przez szybę.Jedną przez starą, drugą po renowacji. Ten roztwór o którym mówisz to TLENEK CERU (znalazłem w necie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Wiesz jak ci wyjdzie z tym cifem i pastą polerska to spadnie kamień z serca wielu osobom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Sowa, a skąd miałbyś zamiar nową szybkę dostać? Ja szukam i szukam 89x54 i nie mogę trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin T Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Do niewiadowki mozna bez problemu dostac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowa_77 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 No i potarktowałem szybę uniwersalną pastą polerską z castoramy za 10zl. Robiłem to ręcznie. Jak nowa to ta szyba nie wygląda, ale jej przejżystość wzrosła. Z czystym sumieniem mogę polecić ten zabieg do starych zmatowionych szyb jako bezpieczny. Na powierzchni widać tylko małe mikrorysy po polerowaniu, ale i tak jest ok. Jutro powtórzę ten zabieg kółkiem na wiertarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
botax1 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Małe rysy robiłem auto-maxem i wyszło super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
track222 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Polecam pastę XERAPOL http://allegro.pl/pasta-polerska-usuwanie-rys-i-zadrapan-xerapol-i1673594423.html efekt super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brankiniol Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 reklama? a praktyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldus1961 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Robiłem ręcznie pastą tempo zmatowienia po plandece. Efekt tak wyśmienity że wypolerowałem wszystkie szyby. Warunek : czysta umyta szyba, czysta bawełniana szmatka no i oczywiście trochę czasu. Nie polecam polerowania mechanicznego o tworzywo łatwo przegrzać i przetopić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi